Ota nämä asiat huomioon valitessasi poreallasta
Katso video kuuden eri allasmerkin vertailusta

Jokainen meistä kaipaa arkeensa luksusta, edes pienen hetken hektisen arjen keskelle. Kun hankintalistalle kirjataan poreallas, ota muutama asia huomioon ennen ostopäätöstäsi. Veloxia Oy:n yrittäjä Henry Keikkala käy videolla läpi perusteellisesti kuuden eri allasmerkin eristeet, eristämistavan ja huollettavuuden. Videolla näet myös eri allasmerkkien sähkönkulutustestin tulokset, jotka toteutettiin helmikuussa 2021, ulkolämpötilan ollessa -5 – -20 astetta.

Novitek ulkoporealtaassa tunnet olosi rentoutuneeksi ja nautit hetkestä. Ulkoporealtaassa lapsetkin viihtyvät, eikä pihaan tarvita erillisiä uima-altaita.Novitek ulkoporealtaassa tunnet olosi rentoutuneeksi ja nautit hetkestä. Ulkoporealtaassa lapsetkin viihtyvät, eikä pihaan tarvita erillisiä uima-altaita.

Jokainen porealtaita myyvä yritys toistaa kotisivuillaan kaikki samat asiat altaistaan. Jokainen poreallas on valmistettu laadukkaista komponenteista, jokaisessa on parhaat eristeet ja jokainen on suunniteltu Pohjolan oloihin. Veloxian laatiman videon perusteella, voit itse määritellä vertailun jälkeen mitä sinun mielestäsi on laadukkuus, altaan huollettavuus sekä eristeet ja eristystavat.

Yleistä huomioitavaa poreallasta ostettaessa:

Usein kysytään, voiko porealtaan upottaa terassiin? Kaikenmerkkiset ja -malliset altaat voidaan upottaa terassiin. On kuitenkin huomioitava altaan huollettavuus. Veloxian sivuilta löydät videon aiheesta tai katso video tästä>>

Kaikissa poraaltaissa on myös huoltoluukut, eikä vain huoltoluukkua, kuten useimmiten luullaan. Ongelmatilanteissa porealtaan kaikki sivut on saatava auki vian paikantamiseksi.

Ostatpa poreallasta verkkokaupasta tai myymälästä, on äärimmäisen tärkeää selvittää myyjältä missä ja kuka altaan on tehnyt. Näin varmistetaan varaosien saatavuus tulevaisuudessa. On olemassa esimerkkitapauksia, joissa varaosien saanti on lykkääntynyt syystä tai toisesta, joten kysy siis valmistuspaikka ja porealtaan valmistanut tehdas. 


Miten Veloxian myymät Novitek-porealtaat eroavat muista porealtaista?

IMG-20200721-WA0009

Eristeet, eristystavat ja altaan huollettavuus eri vertailukohteissa

Mikäli porealtaan sisäpinta on valmisettu akryylistä, on erittäin tärkeää, että akryylipinnan ja vahvikekerroksen välissä on vesieriste.

Novitekin altaissa ersitelevy on ulkoseinämän sisäpuolella. Eristeenä käytetään polyuretaania ja levyn vahvuus on 3 cm. Itse altaan pintaan ei ole asennettu mitään eristettä, mutta altaan pohjassa on 8 cm eristelevyä. Koska altaan pintaan ei ole asennettu mitään eristettä, on vikatilanteissa huollettavuus erittäin helppoa. Kaikki tekniikka, letkut, suuttimet ym. on helppo nähdä ja vika havaita. Myös altaan pumput, lämmitin ja ohjainyksikkö on asennettu niin, että mahdollisessa vuototilanteessa vesi valuu niiden alta pois.

Vertailukohde 1) Amerikkalaisvalmistaja.
Allas on eristetty allasrungon täyttävällä innovatiivisella eristeellä, joka on myyjän mukaan helppo poistaa tai vaihtaa tarvittaessa. Huomio kohdistuu kuitenkin heti eristämistapaan. Runkopuiden taakse on yhdelle sivulle aseteltu erilaisia tyynyjä, jotka ilmeisesti ovat innovatiivista uudenlaista eristettä. Runko on tehty puusta, altaan ohjainyksikkö on heti runkopuiden takana ja ohjainyksikön takaa löytyy pumppu. Jos pumppu menee rikki, on purettava mm. ohjainyksikkö ensin tieltä pois ennen kuin päästään pumppuun käsiksi. Altaan huollettavuutta tutkittaessa, muilla sivuilla on mm. tuulensuojapaperi, runkopuut sekä täyseriste. Onko tarkoin mietitty eristys vai täyseriste paras vaihtoehto?

Vertailukohde 2) Eurooppalainen valmistaja, Unkari.
Runkoeristyksen ansiosta allas on helppo huoltaa tulevaisuudessa. Porealtaassa myös allaskuori on eristetty. Altaan sisäkuoressa on noin 1-2 senttimetrin paksuinen polyuretaanieriste. Itse eriste on altaan kylkipaneelissa. Ja se on noin vajaan 1 cm paksuinen polyeteenieriste. Samaa eristettä löytyy pohjalevyn päältä noin 1 cm verran. Tämän altaan huollettavuutta tarkasteltaessa oli ilo huomata, että kaikki olivat esillä. Tässä altaassa puurunko on käsitelty jollakin aineella, toisin kuin amerikkalaisvalmisteisessa altaassa.

Vertailukohde 3), 4) ja 5) tulevat Kiinasta.
Kun ostaa allasta Kiinasta, tulee huomioida, että samaa allasta voidaan myydä eri myyjätahojen toimesta eri nimillä brändäten poreallas oman merkkinsä alle.

Vertailukohde 3) altaan kerrotaan olevan nelikerroseristetty, korkealaatuinen, talvieristetty allas, joka on erityisesti suunniteltu pohjoisen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Kylkipaneelissa on "avaruusfolio" pinnassa ja folion sisäpuolella 2–3 cm paksu eristekerros. Ulkokuoren sisäpinnalla on koko altaan ympäri kiertävä "avaruusfolio" ja altaan sisäkuoresta löytyy n. 2 cm uretaanieristys. Tekniikka ja pumput ovat hyvin nähtävillä. Toisella sivulla tutkittaessa todetaan kuitenkin, vaikka altaan huollettavuus on tehty helpoksi, altaan pumppu on asennettu altaan pohjaan kiinni. Jos sattuisi vuototilanne, vesi valuisi tekniikan päälle.

Vertailukohde 4) Myyjän sivuilta löytyvässä tekstissä kerrotaan pääpiirteissään samat asiat kuin kohteen 3 kohdalla, mutta tässä altaassa runko on ruostumatonta terästä sekä lasikuidulla vahvistettua akryyliä. Tämän lisäksi allas on eristetty 3–5 cm paksuisella polyuretaanivaahdolla. Amme seisoo eristetyn pohjalveyn päällä. Huomiona verrattaessa kohteita Novitekin valmistamiin altaisiin, Novitekin ja Unkarin suunnalta tuleviin altaisiin pohjaa on nostettu alhaalta ylöspäin, amerikkalainen allas seisoi puukehikon päällä, mutta tässä altaassa pohjalvely on kiinnitetty ruuveilla komposiittiin kiinni. Kylkipaneelia irrottaessa huomattiin, että tässä altaassa ei ole kylkipaneelissa minkäänlaista eristettä, vaan eräänlainen matto. Altaan kuoreen on ruiskutettu 3–5 cm uretaania. Tämä ilmeisesti tehtaan mukaan riittää pohjoisiin sääolosuhteisiin? Pohjalevyä ei ole eristetty. Huollettavuutta ajatellen, uretaania on laitettu ehkä liian paljon ja joka tapauksessa uretaani pitä purkaa vikatilanteissa. Putket löytyvät runkomateriaalien takaa, jolloin huolto vaikeutuu.

Vertailukohde 5) Valmistaja lupaa verkkosivuillaan tämän altaan olevan laadukas, hyvä hinta-laatusuhteeltaan, siinä on huippualtaan ominaisuudet, energiatehokas monikerroseristys, eristetty kansi, vahvimmillaan eristys on 60 mm. Allasta oli pidetty ulkotiloissa lyhyen testijakson ajan ja saatiin huomata, että ruuvit olivat jo ruostuneita. Herättää siis kysymyksen, miten allas kestää sääolosuhteita?
Kun allasta tutkittiin tarkemmin, huomattiin että kylkipaneelissa oli foliomatto ja sen alla 1,5–2 cm eristemateriaalia. Altaan sisäpuolella on samaa materiaalia eristeenä n. 1,5–2 cm. Altaassa on helppo huollettavuus, mutta pumput ym. ovat asennettu suoraan pohjaan kiinni, kuten muissa kiinalaisvalmisteisissa altaissa. 

Katso koko video ja sähkökulutustustestin tulokset:

 

 

Miksi valita ulkoporeallas Veloxialta?

  • Ulkoporealtaissa on maximaalinen energiatehokkuus
  • Lähes 100 % huollettavuus
  • Kotimaiset homehtumattomat Finnfoam-eristeet
  • Vain laadukkaimmat komponentit
  • Laaja valikoima useita erilaisia hierontaominaisuuksia vaativaankin makuun
  • Erinomainen hinta-laatusuhde
  • Valtakunnallinen huoltoverkosto
  • Luotettava – AAA-luottoluokitus

Veloxia on valtakunnallinen Novitek-altaiden jälleenmyyjä

Veloxia on Novitek-ulkoporealtaiden suurin jälleenmyyjä Suomessa. Novitekin ulkoporealtaat valmistetaan Suomessa, Salon tehtaalla. Valitsemalla Novitek ulkoporealtaan Veloxialta, työllistät myyjäliikettä, altaan valmistajaa, alihankkijoita, kuljetusliikettä sekä koko teollisuuden arvoketjua.

"Älä osta allasta katsomatta sen sisälle."
Henry Keikkala

Ulkoporeallas toimii vuoden ympäri.Ulkoporeallas toimii vuoden ympäri.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö tästä.


 
Julkaistu
26.8.2021