Apua sisustussuunnitteluun kotona – 3 vedenpitävää tärppiä!

Jos satut pitämään sinisestä tai vihreästä, mutta se ei tällä hetkellä ole muotia, mitä sitten? Mieti, mistä sinä pidät sillä sinä siellä asut, ei trenditoimittaja eikä sisustussuunnittelija. Itse asiassa hyvät sisustussuunnittelijat ottavat aina selvää, mitä asiakas haluaa ja mistä hän pitää. Sisustus suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan soveltaen uusimpia sisustustrendejä. Näin asunnosta saadaan täydellisesti omistajansa näköinen ja eritoten viihtyisä.

Mikä on mood board?

Itse sanaa ”mood board” en ole nähnyt suomennettuna, mutta sana tarkoittaa kollaasia, johon on kerätty inspiroivia kuvia, värejä ja muotoja. Se on inspiraation lähde kaikkeen suunnitteluun.

Mood boardia käyttävät kaiken alan suunnittelijat aina vaatteista sisustuksiin ja tuotteen brändäykseen. Mood board auttaa suunnittelijoita näkemään, mikä sinulle on tärkeää ja mistä sinä todella pidät. Mood boardin voit ottaa mukaan myös rautakauppa reissulle. Taitava sisustusmyyjä varmasti näkee, mitä olet vailla ja osaa esitellä sinulle oikeat tuotteet. Esimerkiksi tapettien metsästyksessä tästä on suurta hyötyä, sillä tapettimallistoja löytyy satoja.

Malli mood boardista eli sisustamisen apuna käytettävästä kollaasista.Malli mood boardista eli sisustamisen apuna käytettävästä kollaasista.

Kerää oma kollaasi sisustuksen suunnittelun avuksi. Lisää kollaasiin muun muassa kuvia huonekaluista, tapeteista, matoista, lattiamateriaaleista ja väreistä. Kollaasiin voit laittaa myös kuvan sinua miellyttävästä maisemasta tai taideteoksesta. Taitavalle suunnittelijalle sekin kertoo hyvin paljon sisustuspersoonastasi.

Valokuvakollaasi eli mood board puhelimella-750x422
pinkki-750x422

Kokeile kotona ennen ostopäätöstä

Seinän, katon tai lattian värin valitseminen harvoin onnistuu hatusta vetämällä. Tuotetta kannattaa käyttää kotona tai esimerkiksi maalata pieni koepala seinään. Rautakaupat varmasti lainaavat malleja kotiin ja sisustussuunnittelijathan tuovat valitsemansa mallit kotiin näytille.

Valaistus vaikuttaa kaikkiin väreihin eri tavalla. Vanhat huonekalut, joita aiot käyttää, pitää saada sopimaan uuteen väriskaalaan ja sisustukseen. Värisävyjen kanssa pelatessa asia on melko varmasti hyvin pienestä kiinni, esimerkiksi näyttääkö sisustus raikkaalta vai tunkkaiselta.

Tapetti: Metsäpolku, ATV:ltä.Tapetti: Metsäpolku, ATV:ltä.

VINKKI! Kolmen värisävyn valinta on aina parempi kuin kahden, kolmannen ollessa korostusväri esimerkiksi vastaväri. Vastavärit: punainen – vihreä, keltainen – violetti, sininen – oranssi. Vastaväriä käytetään huoneessa aina hyvin säästeliäästi.


Ei aina tarvitse ostaa uutta

Usein ei pääse aloittamaan sisustamista tyhjästä, vaan mukaan on otettava myös jo olemassa olevia huonekaluja ja mattoja. Etsi niistä sävyjä, jotka voisivat sopia uuden sisustuksesi kanssa, päällystä sohva ja tyynyt uudelleen tai maalaa huonekalut. Sävyharmonian saat luotua yhdistämällä värejä väriympyrän vierekkäisistä väreistä esimerkiksi oranssi, punainen ja keltainen. Yhdistä näitä sopiviin neutraaleihin rauhoittaaksesi kokonaisuutta.

Voit käyttää myös yhtä ja samaa väriä koko sisustuksessa mutta eri asteisina sävyinä: tumman sininen + taivaansininen + vaaleansininen + vaalea turkoosi + taitettu valkoinen.  

maalaistunnelmaa sisustukseen vanhoilla tuoleilla-750x422

Uskalla!

Uskalla käyttää värejä. Uskalla yhdistellä eri materiaaleja ja eri aikakausien huonekaluja. Uskalla kokeilla!

ole rohkea sisustaja-750x422
 
Julkaistu
24.8.2021