• Etusivu
  • Sisustus

Apua sisustussuunnitteluun kotona – 3 vedenpitävää tärppiä!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.08.2021
20218_72150.jpg

Malli mood boardista eli sisustamisen apuna käytettävästä kollaasista.

Jos satut pitämään sinisestä tai vihreästä, mutta se ei tällä hetkellä ole muotia, mitä sitten? Mieti, mistä sinä pidät sillä sinä siellä asut, ei trenditoimittaja eikä sisustussuunnittelija. Itse asiassa hyvät sisustussuunnittelijat ottavat aina selvää, mitä asiakas haluaa ja mistä hän pitää. Sisustus suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan soveltaen uusimpia sisustustrendejä. Näin asunnosta saadaan täydellisesti omistajansa näköinen ja eritoten viihtyisä.

Mikä on mood board?

Itse sanaa "mood board" en ole nähnyt suomennettuna, mutta sana tarkoittaa kollaasia, johon on kerätty inspiroivia kuvia, värejä ja muotoja. Se on inspiraation lähde kaikkeen suunnitteluun.

Mood boardia käyttävät kaiken alan suunnittelijat aina vaatteista sisustuksiin ja tuotteen brändäykseen. Mood board auttaa suunnittelijoita näkemään, mikä sinulle on tärkeää ja mistä sinä todella pidät. Mood boardin voit ottaa mukaan myös rautakauppa reissulle. Taitava sisustusmyyjä varmasti näkee, mitä olet vailla ja osaa esitellä sinulle oikeat tuotteet. Esimerkiksi tapettien metsästyksessä tästä on suurta hyötyä, sillä tapettimallistoja löytyy satoja.

Kerää oma kollaasi sisustuksen suunnittelun avuksi. Lisää kollaasiin muun muassa kuvia huonekaluista, tapeteista, matoista, lattiamateriaaleista ja väreistä. Kollaasiin voit laittaa myös kuvan sinua miellyttävästä maisemasta tai taideteoksesta. Taitavalle suunnittelijalle sekin kertoo hyvin paljon sisustuspersoonastasi.

20218_72108.jpg
20218_72107.jpg

Kokeile kotona ennen ostopäätöstä

Seinän, katon tai lattian värin valitseminen harvoin onnistuu hatusta vetämällä. Tuotetta kannattaa käyttää kotona tai esimerkiksi maalata pieni koepala seinään. Rautakaupat varmasti lainaavat malleja kotiin ja sisustussuunnittelijathan tuovat valitsemansa mallit kotiin näytille.

Valaistus vaikuttaa kaikkiin väreihin eri tavalla. Vanhat huonekalut, joita aiot käyttää, pitää saada sopimaan uuteen väriskaalaan ja sisustukseen. Värisävyjen kanssa pelatessa asia on melko varmasti hyvin pienestä kiinni, esimerkiksi näyttääkö sisustus raikkaalta vai tunkkaiselta.

Tapetti: Metsäpolku, ATV:ltä.
Tapetti: Metsäpolku, ATV:ltä.
Info

Info

VINKKI! Kolmen värisävyn valinta on aina parempi kuin kahden, kolmannen ollessa korostusväri esimerkiksi vastaväri. Vastavärit: punainen – vihreä, keltainen – violetti, sininen – oranssi. Vastaväriä käytetään huoneessa aina hyvin säästeliäästi.

Ei aina tarvitse ostaa uutta

Usein ei pääse aloittamaan sisustamista tyhjästä, vaan mukaan on otettava myös jo olemassa olevia huonekaluja ja mattoja. Etsi niistä sävyjä, jotka voisivat sopia uuden sisustuksesi kanssa, päällystä sohva ja tyynyt uudelleen tai maalaa huonekalut. Sävyharmonian saat luotua yhdistämällä värejä väriympyrän vierekkäisistä väreistä esimerkiksi oranssi, punainen ja keltainen. Yhdistä näitä sopiviin neutraaleihin rauhoittaaksesi kokonaisuutta.

Voit käyttää myös yhtä ja samaa väriä koko sisustuksessa mutta eri asteisina sävyinä: tumman sininen + taivaansininen + vaaleansininen + vaalea turkoosi + taitettu valkoinen.

20218_71792.jpg

Uskalla!

Uskalla käyttää värejä. Uskalla yhdistellä eri materiaaleja ja eri aikakausien huonekaluja. Uskalla kokeilla!

20218_72111.jpg
Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20148_40506.jpg
Paljonko hyvä juristi maksaa?
Asianajajan palveluita pidetään kalliina. Toimitusjohtaja OTM Markus Talvio JuriNet asianajotoimistoista on eri mieltä. Yhtä lailla kuten hyvän erikoislääkärinkin palkkio on suurempi kuin terveyskeskuslääkärin palkkio, myös juristien palkkioissa on eroja, laatu maksaa. Loppujen lopuksi suurimman osan ainakin meidän päämiesten palkkiosta maksaa joku muu kuin asiakas itse. Miten tämä on mahdollista, eikö hyvä juristi olekaan kallis?Jätä yhteydenottopyyntö!
20086_11740.jpg
Sisustussuunnittelija apunasi
Sisustussuunnittelijan tehtävänä on luoda mahdollisimman esteettinen ja kestävä ympäristö sekä toimivat edellytykset elämiselle, asumiselle ja toiminnoille.Loma-asuntomessujen useiden kohteiden sisustussuunnittelijana toimi alan konkari Virpi Illman, Sisustussuunnittelijat SI ry:n jäsen. Hänen suunnittelun kaavansa lähtee valaistuksen tarkastelusta ja tilan toiminnallisuuden hahmotuksesta. Uudiskohteessa takan paikka on valittava varhaisessa vaiheessa. Pintamateriaaleja, kiintokalusteita ja irtokalusteita haetaan, nyanssit tulevat suunnittelumatkan varrella.
201112_28944.jpg
UUTUUS: takkaleivinuuni Nea
Takkaleivinuuni Nea on selkeälinjainen uutuusmalli. Suuret kaakelit, terävät kulmat ja uutuusluukut antavat Nealle modernin ilmeen.Kuten kaikissa Kermansavi-takkaleivinuuneissa, voi leivinuunin luukun sijoittaa joko eteen, taakse tai sivulle. Näin takkaleivinuunin voi sijoittaa kätevästi myös tilanjakajaksi.Yksiovinen teräsluukku monipuolisilla ilmansäädöillä on saatavana kahdella värillä, satiini mattakromi ja grafiitti. Takka- ja tuhkaluukku ovat vasenkätisiä ja leivinluukun saa sekä vasen- että oikeakätisenä.Nea-malliin on myös yhteensopiva Tulikivi Green W10-lämmitysjärjestelmän kanssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton