• Etusivu
  • Talo

Suomalaisten kylpyhuoneissa on kehnot valmiudet tulevaisuuteen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 15.05.2023
20218_72063.jpg

Suomalaiset toivovat kylpyhuoneisiin tuotteita ja ominaisuuksia, jotka tarvitsevat sähköä wc-istuimeen. Siksi kylpyhuoneisiin on syytä varata tulevaisuutta varten riittävästi sähkövarauksia, vaikkei niille vielä olisikaan tarvetta.

Vain harvoissa suomalaisissa kylpyhuoneissa on tarpeeksi pistorasioita tai sähkövarauksia wc-istuimen yhteydessä. Tilanteen tulisi muuttua, jotta kylpyhuoneet olisivat valmiina vastaamaan tulevaisuuden ratkaisuihin ja toiveisiin, linjaa Euroopan suurin saniteettituotteiden valmistaja Geberit.

Geberitin teettämän kyselytutkimuksen* mukaan 54 prosenttia suomalaisista haluaisi tulevaisuudessa kylpyhuoneeseen kosketusvapaan huuhtelupainikkeen, 31 prosenttia pesu-wc:n, 31 prosenttia mukavuusvalon yöllisiä wc-käyntejä varten sekä 59 prosenttia wc-istuimen, joka poistaa epämiellyttävät hajut suodattimen avulla. Kaikki edellä mainitut toiminnot vaativat sähköä, mutta Pohjoismaisen vertailun mukaan Suomessa on niiden käyttöön ottamiseen muita heikommat valmiudet.

Kyselytutkimuksessa vain kuusi prosenttia suomalaisvastaajista kertoi, että kodin wc-istuimen yhteyteen on asennettu sähkövaraus tai pistorasia. 90 prosenttia kertoi, ettei sähkönsyöttöä ole. Neljä prosenttia vastaajista ei osannut vastata kysymykseen.

– Kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset toivovat monia wc-istuimen ominaisuuksia ja toimintoja, jotka vaativat sähköä. Se, että sähkönsyöttö kuitenkin puuttuu niin monesta wc:stä, aiheuttaa pidemmän päälle suuria ongelmia, toteaa Geberitin tuotepäällikkö Marko Polvi.

"Varautuminen wc-istuimen sähkötarpeisiin tuo hyvin pienen lisäkustannuksen, kun kylpy- ja wc-tilojen varustus ovat vielä suunnittelun tai työn alla."
Marko Polvi, Geberit Oy

Polven mukaan suunnittelijoiden, putkimiesten ja sähköasentajien kannattaakin jatkossa kiinnittää enemmän huomiota wc-istuimien lähellä oleviin sähkönsyöttöihin.

– Varautuminen wc-istuimen sähkötarpeisiin tuo hyvin pienen lisäkustannuksen, kun kylpy- ja wc-tilojen varustus ovat vielä suunnittelun tai työn alla. Hinta nousee huomattavasti, jos muutoksia on tehtävä jälkikäteen. Eli vaikka sähkölle ei olisi juuri nyt tarvetta, valmiudet kannattaa olla tulevaisuuden tarpeita ajatellen, hän muistuttaa.

Lue myös:Sähköliitäntä tuo wc-istuimeen lisää mukavuutta

Asukkaiden on usein helpompi arvioida pistorasioiden määrää ja sijaintia keittiöön, mutta kylpyhuoneissa tyydytään liian usein yleisiin vähimmäisvaatimuksiin.

– Kannustan varautumaan tulevaisuuteen siten, että kylpyhuoneissa on riittävästi pistorasioita ja valmiuksia sähköä vaativille ratkaisuille. Totta kai märkätiloissa on aina otettava huomioon myös turvallisuusmääräykset, ja sähköasennukset on suunniteltava ja toteutettava ammattilaisen avulla, Polvi painottaa.

*YouGov toteutti kyselytutkimuksen Geberitille tammikuussa 2021. Pohjoismaisen kyselyn vastaajista 1 014 oli suomalaisia.

Geberit Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Ido - Kylpyhuonekalusteet
Kylpyhuone on eräs niistä rakennuksen huoneista, jonka tehokkuus, hygieenisyys ja sisustus vaativat huolellista suunnittelua. Viihtyisä sisustus ja toimivat ratkaisut kutsuvat luokseen päivittäin. Paras kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen. Myös peilit ja valaistus ovat tärkeitä, sillä valaistus on tärkeää aamun hämärästä illan pimentoon ja peileillä saadaan pieneen tilaan lisää avaruuden tuntua.Oikeat ratkaisutTärkeää kylpyhuoneen koosta riippumatta on että kalusteiden, kuten altaiden, kaapistojen ja peilikaapin, asennuskorkeudet ovat perheenjäsenten kannalta sopivia. Kaapistot ja hyllyt tekevät kylpyhuoneesta tyylikkään ja avaran, samalla myös tilojen puhdistaminen helpottuu. Hankkimalla suihkuseinän tai -kaapin eivät vesiroiskeet kastele koko tilaa.
IDO Glow-allaskaappipaketti
Kylpyhuonekalusteet
Kehitämme yhdessä huonekalusuunnittelijoiden Fredrik Wallnerin ja Kaarle Holmbergin kanssa kylpyhuonekalusteita, jotka sopivat hyvin skandinaavisen kodin sisutukseen. Sen määräävin tekijä on valo, pelkistetty muoto ja luonnon materiaalien kunnioittaminen. Inspiraation lähteenä ovat eurooppalaiset sisustustrendit, jotka näkyvät myös kodin muussa sisustuksessa, mutta koska kylpyhuonekalusteet ovat pitkäikäinen investointi, on niiden oltava tyyliltään myös ajattomia.
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton