Viikon sisustusidea: Stailaa asunto myyntikuntoon

Asunnon siivoaminen ja paikkojen järjestäminen on sanomattakin selvää, että se tehdään ennen asuntonäyttöä. Tavaramäärän vähentäminen on myös tehtävien asioiden listalla. Mitkä tavarat sinun ehdottomasti tulisi ottaa pois näkyviltä? Älä anna näiden asioiden pilata mahdollista asuntokauppaasi.

Valokuvat perheestä

Potentiaalinen ostaja haaveilee omasta kodista ja yrittää samalla visualisoida tiloja oman näköisekseen ja hänen omaan käyttöönsä. Älä ”häiritse” ostajaehdokasta kuvillasi. vaan auta häntä visioimaan sinne itsensä ja oman perheensä.

hääkuvat pois-750x422

Provokatiiviset taulut tai valokuvat

Mitkään poliittisen puolueen tunnuksilla varustetut kuvat tai kuva sinusta ja puolueen puheenjohtajasta eivät auta asuntosi myymisessä. Jos taulu on peittänyt reiän tai tahran seinässä, vaihda sen tilalle toinen kuva. Muista tarkistaa myös jääkaappimagneettien tekstit. Ne voivat olla sinusta hauskoja, mutta joillekin ostajaehdokkaille ne jättävät vain pahan maun suuhun.

lasten piirustukset-422x500

Lasten tavarat ja piirustukset

Niin rakkaita kun ne sinulle ovatkin, ne eivät edesauta asunnon myymisessä. Lastenhuone nyt varmasti jää lastenhuoneen näköiseksi, mutta karsi sieltä kaikki ylimääräinen pois: piirustukset seiniltä ja kaikki lelut, jotka eivät mahdu lelulaatikoihin. Voisit viedä jopa muutaman lelulaatikkoa poiskin.

Tuuletin, jäähdytin, irtopatteri ja korvatulpat

Kaikki yllä mainittu saattaa kertoa ostajaehdokkaalle, että talossa ei ole kaikki kunnossa. Tuleeko talossa liian kuuma kesällä? Onko talo kylmä talvella? Eikö täällä saa nukuttua öisin melulta?

Lemmikit ja lemmikkien tarvikkeet

Olet itse saattanut tottua lemmikkisi jättämään tuoksuun, mutta kaikki esimerkiksi koiran tai kissan viltit ja makuupaikat olisi hyvä viedä pois jo muutaman päivää ennen näyttöä. Ja myös rakas Turre sekä Miisu. Asuntoon ei myöskään kannata jättää fobioita aiheuttavia eläimiä, kuten käärmeet ja hämähäkit. Ostajaehdokas varmasti muistaa asuntosi, mutta muisteleeko hän sitä kaiholla.

Muista viedä kaikki täytetyt eläimet pois näkyvistä!

lemmikit-422x500

Arvoesineet, avaimet, lääkkeet

Mitään heloposti mukaan otettavaa arvotavaraa ei kannata jättää esille, kuten koruja tai puhelinta. Jos muumimukien kokoelmassasi on se tuhannen euron arvoinen harvinaisuus, kannattaisikohan sekin ottaa pois. Henkilökohtaisissa asuntojen näytöissä tämä tuskin on mahdollista, mutta jos tupa on täynnä, saattaa tilaisuus tehdä varkaan.

Tylsät, päivittäisistä rutiineista ja kotitöistä muistuttavat asiat

Olet myymässä jollekin unelmaa. Unelmaan ei kuulu sillä hetkellä siivoaminen, hampaanpesu, ruohonleikkuu eikä laskupino. Siivoa keittiön tasot, piilota tiskirätit ja tiskiaine. Älä jätä edes lattiavaakaa särkemään ostajasi unelmia.
Jos joudut kuitenkin jättämään keittiötarvikkeista jotain esille, varmista että ne ovat esimerkiksi kauniissa säilytyslaatikoissa.

Sinä myyjänä kuitenkin haluat, että talostasi jää hyvä ensivaikutelma ja pärjäät niille muille asunnoille, joita ostaja on jo käynyt katsomassa.

stailaa asuntosi myyntikuntoon-750x422

Lue sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Lisää sisustusartikkeleita


 
Julkaistu
18.8.2021