• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Stailaa asunto myyntikuntoon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.08.2021Päivitetty 13.10.2021
20218_71996.jpg

Asunnon siivoaminen ja paikkojen järjestäminen on sanomattakin selvää, että se tehdään ennen asuntonäyttöä. Tavaramäärän vähentäminen on myös tehtävien asioiden listalla. Mitkä tavarat sinun ehdottomasti tulisi ottaa pois näkyviltä? Älä anna näiden asioiden pilata mahdollista asuntokauppaasi.

Valokuvat perheestä

Potentiaalinen ostaja haaveilee omasta kodista ja yrittää samalla visualisoida tiloja oman näköisekseen ja hänen omaan käyttöönsä. Älä "häiritse" ostajaehdokasta kuvillasi. vaan auta häntä visioimaan sinne itsensä ja oman perheensä.

Provokatiiviset taulut tai valokuvat

Mitkään poliittisen puolueen tunnuksilla varustetut kuvat tai kuva sinusta ja puolueen puheenjohtajasta eivät auta asuntosi myymisessä. Jos taulu on peittänyt reiän tai tahran seinässä, vaihda sen tilalle toinen kuva. Muista tarkistaa myös jääkaappimagneettien tekstit. Ne voivat olla sinusta hauskoja, mutta joillekin ostajaehdokkaille ne jättävät vain pahan maun suuhun.

Lasten tavarat ja piirustukset

20218_71997.jpg

Niin rakkaita kun ne sinulle ovatkin, ne eivät edesauta asunnon myymisessä. Lastenhuone nyt varmasti jää lastenhuoneen näköiseksi, mutta karsi sieltä kaikki ylimääräinen pois: piirustukset seiniltä ja kaikki lelut, jotka eivät mahdu lelulaatikoihin. Voisit viedä jopa muutaman lelulaatikkoa poiskin.

Tuuletin, jäähdytin, irtopatteri ja korvatulpat

Kaikki yllä mainittu saattaa kertoa ostajaehdokkaalle, että talossa ei ole kaikki kunnossa. Tuleeko talossa liian kuuma kesällä? Onko talo kylmä talvella? Eikö täällä saa nukuttua öisin melulta?

Lemmikit ja lemmikkien tarvikkeet

Olet itse saattanut tottua lemmikkisi jättämään tuoksuun, mutta kaikki esimerkiksi koiran tai kissan viltit ja makuupaikat olisi hyvä viedä pois jo muutaman päivää ennen näyttöä. Ja myös rakas Turre sekä Miisu. Asuntoon ei myöskään kannata jättää fobioita aiheuttavia eläimiä, kuten käärmeet ja hämähäkit. Ostajaehdokas varmasti muistaa asuntosi, mutta muisteleeko hän sitä kaiholla.

Muista viedä kaikki täytetyt eläimet pois näkyvistä!

20218_72000.jpg

Arvoesineet, avaimet, lääkkeet

Mitään heloposti mukaan otettavaa arvotavaraa ei kannata jättää esille, kuten koruja tai puhelinta. Jos muumimukien kokoelmassasi on se tuhannen euron arvoinen harvinaisuus, kannattaisikohan sekin ottaa pois. Henkilökohtaisissa asuntojen näytöissä tämä tuskin on mahdollista, mutta jos tupa on täynnä, saattaa tilaisuus tehdä varkaan.

Tylsät, päivittäisistä rutiineista ja kotitöistä muistuttavat asiat

Olet myymässä jollekin unelmaa. Unelmaan ei kuulu sillä hetkellä siivoaminen, hampaanpesu, ruohonleikkuu eikä laskupino. Siivoa keittiön tasot, piilota tiskirätit ja tiskiaine. Älä jätä edes lattiavaakaa särkemään ostajasi unelmia.
Jos joudut kuitenkin jättämään keittiötarvikkeista jotain esille, varmista että ne ovat esimerkiksi kauniissa säilytyslaatikoissa.

Sinä myyjänä kuitenkin haluat, että talostasi jää hyvä ensivaikutelma ja pärjäät niille muille asunnoille, joita ostaja on jo käynyt katsomassa.

20218_72004.jpg
Info

Info

Lue sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Vaasan asuntomessualueen siltaurakkasopimus on nyt allekirjoitettu
Vaasan asuntomessualueen saarireitin siltojen rakentamisesta on nyt tehty urakkasopimus. Urakkakilpailun voitti WasaCon Oy, jonka puolesta urakkasopimuksen allekirjoitti toimitusjohtaja Jarmo Uutela. Kaupungin puolesta allekirjoittajana toimi Asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko. Urakan bruttosumma on 768 000 €.Sillat ovat osa asuntomessualueen kevyen liikenteen väyliä, joita kaupunkilaiset voivat käyttää myöhemmin kävelyreittinä. Siltareitti kulkee Terapiasaaren ja Lammassaaren välillä ja yhdistyy molemmista päistään asuntomessualueen katuihin. Liito-oravankadun puoleisesta päästä reitti jatkuu rantaa pitkin kaupunkiin. Majavanpolun päätyyn tuleva silta johtaa Öjeniin saakka menevälle luontopolulle.– Sillat ovat tärkeä ja näyttävä osa Vaasan asuntomessualuetta. Messuaikana messuvieraat johdetaan ensin Liito-oravankadun omakotitaloalueelle ja sieltä upeaa siltareittiä pitkin Majavanpolun yhtiömuotoisten pientalojen alueelle, kertoo projektipäällikkö Keijo Ullakko.Siltojen valaistuksessa hyödynnetään uutta energiaa säästävää led-tekniikkaa. Sillat valaistaan siis kaiteisiin upotetuilla led-valaisimilla, mikä mahdollistaa lenkkeilyn myös pimeään aikaan.
20156_43765.jpg
Tee se itse: hiekkalaatikko
Lapset rakastavat hiekkalaatikkoleikkejä ja siksi hiekkalaatikko löytyykin usean lapsiperheen pihasta. Hiekkalaatikon rakentaminen onnistuu helposti myös itse. Näillä tee se itse -ohjeilla saa rakennettua hiekkalaatikon, joka on varustettu kätevällä penkillä / pöydällä. Penkillä voi lepuutella jalkojaan ja se toimii myös oivallisena hiekkakakkujen alustana. Hiekkalaatikon ohjeet ovat 2 m x 2 m kokoiselle hiekkalaatikolle. Hiekkalaatikon ohjeita voi soveltaa sekä oman pihan että käyttötarpeiden mukaan.
202110_72946.jpg
Lasitettu terassi ei ole hukkatilaa - sisusta se oikein ja nauti vuoden ympäri
Lasitettu terassi toimii olohuoneen jatkeena ja tuo lisätilaa ruokailuhetkiin sekä illanviettoihin. Lasitus pitää lumen, vesisateen sekä siite- ja katupölyn loitolla ja suojaa myös terassin rakenteita sekä kalusteita. Terassi kannattaa lasittaa, sillä lasitettuna se ei ole hukkatilaa tai tavaransäilytysvarasto, vaan terassista voi nauttia jopa läpi koko talven. Riittää, kun hankkii terassille lämmittimen ja sisustaa sen kylmään vuodenaikaan sopivaksi. Lisää mukavuutta lasiterassille tuo myös Lumon terassimatto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton