• Etusivu
  • Varusteet

Keskuspölynimuri hirsirakenteiseen huvilaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Allaway Oy
Julkaistu 17.08.2021
20218_71953.jpg

Saimaan rannalle rakentuu upea yksikerroksinen valoisa ja avara korkeatasoinen hirsirakenteinen huvila. Taloa rakentaa Uudeltamaalta kotoisin oleva perhe, jonka unelmana on ollut rakentaa tasokas kaikki tarpeet täyttävä talviasuttava huvila.

Vaihtoehdoista valittiin keskuspölynimuri

Talon siivoukseen oli vaihtoehtoina robotti-, varsi-, perinteinen- ja keskuspölynimuri. Sisäilman puhtaana pitämisen- ja koko talon säännöllisen viikoittaisen siivoamisen näkökulmasta valikoitui puhtaanapitojärjestelmäksi Allawayn keskussiivousjärjestelmä. Keskuspölynimurin etuina todettiin sisäilman puhtaana ja raikkaana pitäminen sekä järjestelmällä siivotessa siivouksen tarve ja myös -kertojen määrä vähenee ja lisäksi sillä pystyy siivoamaan talon lattiasta kattoon.

Taloon suunniteltiin Allaway keskuspölynimurijärjestelmä kolmella imurasialla. Keskuspölynimurisuunnitelma tehtiin valmiiksi jo hyvin varhaisessa vaiheessa ennen rakennustöiden aloitusta. Imurasioiden sijoittelussa on huomioitu niiden keskeinen sijainti, jotta siivoaminen onnistuu kodin kaikissa tiloissa vaivattomasti ja helposti.

20218_71955.jpg
20218_71956.jpg

Varusteilla toteutat keskussiivousjärjestelmän

Uuteen kotiin valittiin siivousvälineiksi kahvakäynnisteiset Premium siivousvälineet 10 metrin mittaisella letkulla. Perinteisen imuletkun lisäksi imurasioiden sijoittelulla on huomioitu mahdollisten muiden Allaway lisävarusteiden käyttö. Esimerkiksi keittiön saarekkeeseen on sijoitettu imurasia, jossa voidaan käyttää kätevästi Allawayn rikkaimuria. Rikkaimuri on metrin mittainen letku, joka venyy yli neljään metriin, se on erinomainen apu siivoamiseen tiloissa, joihin kertyy roskaa normaalia enemmän kuten keittiössä tai takan lähettyvillä.

Tässä kohteessa olohuoneen takka on myös lähellä keittiön saareketta, joten rikkaimurin käyttö toimii hyvin yhdeltä rasialta niin keittiössä tai olohuoneessa, takan läheltä puuroskaa imuroitaessa. Takan omistajalle toinen hyödyllinen lisävaruste on esierottelija, jonka avulla voi imuroida takkaan kertynyttä tuhkaa helposti ja hygieenisesti suoraan esierottelijaan.

Imurasiat voidaan sijoittaa kodissa joko valokatkaisijoiden korkeuteen tai alemmas pistorasioiden tasolle. Allaway Optima imurasia voidaan asentaa aukeamaan mihin tahansa suuntaan ja sopii asennettavaksi kaikkiin seinärakenteisiin.

20218_71954.jpg

Keskuspölynimuri sopii kaikenlaisiin kohteisiin

Keskuspölynimurijärjestelmä sopii erinomaisesti asennettavaksi myös hirsitaloihin. Allawayn imuputkisto on 44 mm leveä halkaisijaltaan (leveimmästä kohdasta tiivisteiden kohdalta putkisto on 50 mm).

Uutta kotia suunniteltaessa kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä Allawayn suunnittelupalveluun. Suunnittelijamme käy läpi talon pohjakuvat ja piirtää suunnitelman niiden pohjalta, parhaat imurasioiden paikat, tarvikkeet sekä kotiin sopivan keskuspölynimurin ja siivousvälineet.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Allaway Oy
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201510_44508.jpg
Terveellisempää ja viihtyisämpää siivousta keskuspölynimurilla
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.
20164_46167.jpg
Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman
Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.
20164_46347.jpg
Keskuspölynimurin voi hankkia kotiin myös jälkiasennuksena
Keskuspölynimuri soveltuu jokaiseen kotiin, se voidaan suunnitella ja asentaa rakennusvaiheessa tai jälkiasennuksena. Keskuspölynimuri soveltuu niin omakoti-, pari-, rivi- kuin kerrostaloon.
20193_56927.jpg
Energiaselvitys on laadittavissa ilman E-lukulaskentaa
Rakenteellinen energiatehokkuus on kevennetty energiaselvityksen laatimistapa asuinrakennuksille. Rakenteellisen energiatehokkuuden ratkaisuilla hyvä energiatehokkuus saavutetaan aidosti, ei kertoimilla, ja näin ollen myös todelliset energiakulut ovat pieniä.
20143_38601.jpg
Ilmanvaihtokoulu
IlmanvaihtoKoneellinen ilmanvaihto on käytännössä välttämätön nykyaikaisessa rakentamisessa. Energiamääräykset edellyttävät tiiviitä rakenteita, jolloin lämpö ei karkaa harakoille, mutta myöskään ilma ei enää vaihdu vuotoina rakenteista. Ilmanvaihdon pääasiallinen tehtävä on huolehtia ylimääräisen kosteuden poistosta ja pitää ilma puhtaana ja raikkaana. Energiamääräysten myötä myös lämmöntalteenoton merkitys korostuu.Normaalioloissa talon koko sisäilma pitää vaihtaa kokonaan kerran kahdessa tunnissa. Ilma pitää vaihtaa tätäkin tehokkaammin, mikäli syntyy runsasta kosteus- tai hiilidioksidikuormaa – siis jos käyt suihkussa, peset pyykkiä tai sinulla on paljon vieraita.Ikkunan avaamisen sijaan ilmanvaihtokoneella saadaan aikaan energiatehokas ja miellyttävä ratkaisu. Ilmanvaihtokoneiden poistoilman lämmöntalteenotto ja vähän sähköä kuluttavat tasavirtapuhaltimet takaavat raikkaan ilman energiatehokkaasti. Ulkoilma tulee huoneisiin vedottomasti, sillä poistoilman lämpö – sekä sydäntalvella tarvittaessa jälkilämmityspatteri – lämmittävät ulkoilmaa. Kesän lämpimillä ilmoilla lämmöntalteenotto voidaan ohittaa.
20088_12197.jpg
Askon kalusteet menossa mukana
Rockia nuoren huoneeseen Rocker-tuolilla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton