Tässä talossa oli asuntomessualueen pienin hiilijalanjälki

Kastelli esitteli Lohjan asuntomessuilla 9.7.–8.8.2021 kaksi upeaa, modernia, ja avaraa kotia. Kastelli säväytti asuntomessuilla Veistos- ja Plazia-messutaloillaan. Näissä upeissa kodeissa voi isompikin perhe nauttia olostaan ja elämästään vuosien ajan. Veistos 163/195 -mallissa yhdistyvät kauniisti julkisivurappaus ja erilaiset puutehosteet, kun taas Plazia Järven sydän -kodissa korostuu vaivaton muokattavuus. Lohjan kaupunki laski tänä vuonna asuntomessualueen talojen hiilijalanjäljen sekä hiilikädenjäljen. Käytössä oli ensimmäistä kertaa ympäristöministeriön päivitetty rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmä.

flowers-1417631_1920

Arviointimenetelmän avulla voidaan laskea rakentamisen ilmastovaikutukset rakennuksen koko elinkaaren ajalta, eli rakennustuotteiden valmistuksesta kuljetuksiin ja työmaatoimintoihin, käyttöön ja korjauksiin, purkamiseen ja kierrätykseen asti.

Pienin rakennuksen hiilijalanjälki oli Kastellin Veistos-kodissa

Kastellin Veistos-kodilla on mittausten mukaan koko Lohjan messualueen pienin rakennuksen hiilijalanjäljen vertailuluku 11 kg CO2e/m2/a. Omakotitalon rakentamisessa käytetty hengittävä ja ekologinen Kastelli GreenTM -puukuiturakenne, ilmavesilämpöpumpun valinta lämmitysmuodoksi sekä laadukkaat ja kestävät materiaalit pienentävät kodin hiilijalanjälkeä tuntuvasti.

Suurin yksittäinen hiilijalanjälkeen vaikuttava tekijä on lämmitysmuodon valinta, ja rakennusmateriaaleista puu on vähäpäästöisimpiä vaihtoehtoja. Puurakenteinen talo sitoo itseensä ilmakehän hiilidioksidia koko pitkän elinkaarensa ajan. Mitä pidempi on rakennuksen arvioitu elinkaari, sitä pienemmäksi muodostuu hiilijalanjälki.

Kastelli

Kotimaista kädentaitoa osataan arvostaa

Molemmat vuoden 2021 messukohteet ovat arkkitehtuuriltaan skandinaavisen tyylikkäitä ja harmonisia. Kastellin sisustussuunnittelijoiden toteuttama sisustus huomioi niin nykyaikaisten asukkaiden tarpeet, kotimaisuuden kuin talojen arkkitehtuurin.

Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Puustelli, Adea, Nikari, Woodnotes, Lundia, Finarte, VM-Carpet, Anno, Lapuan Kankurit ja puuseppäliikkeet Halwest, Puusepänliike Hannes Oy sekä Dejlig & Siniranta. Taidetta koteihin on tilattu Marianne Huotarilta, Kaarnia Designin Karoliina Peltokorvelta sekä Katja Hyytiä Artilta ja Elina Surakka Artilta. Tutustu ihmeessä yhteistyökumppaneihin ja ihastu heidän tuotoksiinsa.  

Etkö päässyt paikan päälle?
​​​​​​​Koe ja näe upeat kohteet virtuaalisesti

 

 

Kohde #4 Veistos 163/195

Veistos on nimensä mukaisesti skandinaavisen tyylikäs, hillitty ja harmoninen kokonaisuus. Tässä tilavassa lapsiperheen kodissa, on yhtenäinen, avara keittiön ja olohuoneen yhteinen tila. Huoneesta on esteetön käynti lasitetulle terassille, jossa moderni lasiliukuseinä tuo upeasti valoa oleskelutiloihin yhdistäen sisä- ja ulkotilan saumattomasti toisiinsa. Sisustuksessa kotimaiset kalusteet ja taide istuvat talon arkkitehtuuriin kauniisti. 

Veistos 163/195: 6H, K, RUOK, ARKIET, 2WC, KH, KHH, PE, S
Moderni Veistos-koti huokuu lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romantiikasta ammentavia vivahteita. Talomallissa on vakiona puuverhous.Veistos 163/195: 6H, K, RUOK, ARKIET, 2WC, KH, KHH, PE, S Moderni Veistos-koti huokuu lämpimiä sävyjä, yksityiskohtia ja romantiikasta ammentavia vivahteita. Talomallissa on vakiona puuverhous.

Pihasuunnitelman lähtökohtana oli ehdottomasti helppohoitoisuus. Pihakivetyksenä on käytetty klassista betonilaattaa, joka tehostaa pihan selkeitä linjoja. Iso yhtenäinen nurmialue rauhoittaa yleisnäkymää, jolloin pienet harkitut yksityiskohdat pääsevät hienosti esille. Rajatut istutusalueet helpottavat pihatöitä. 

Kohde #6 Plazia Järven sydän 154/178

Kastellin Plazia Järven sydän on omistajan toiveiden ja tontin mukaan muokattu viihtyisä koti, joka pohjautuu Kastellin Plazia 154/178 -talomalliin. Järvenrantamaisemaan sulautuvassa kodissa on panostettu erityisesti suureen ja valoisaan olokeittiöön, jossa perheen on tarkoitus voida viettää paljon aikaa läheistensä kanssa.

Plazia 154/178: 5H, K, VH, 2WC, KHH, AK/VAR, PE, S
Plazia-talomallisto on etenkin lapsiperheiden suosikki.Plazia 154/178: 5H, K, VH, 2WC, KHH, AK/VAR, PE, S Plazia-talomallisto on etenkin lapsiperheiden suosikki.

Päärakennuksen asuintiloista on saumaton kulku L-mallisen talon siipeen, jossa sijaitsee arkeen luksusta tuova saunaosasto. Takapihalle on nimittäin luotu sykähdyttävää spa-tunnelmaa terassiin upotetulla ulkoporeammeella. Aluetta rajaa istutusallas tunnelmavaloineen ja kivikatteineen.

Tontilta aukeava upea järvinäkymä on huomioitu modernin mutta kodikkaan pihan kasvivalinnoissa sekä niiden sijoittelussa. Piha on suunniteltu perheen toiveiden mukaisesti helppohoitoiseksi katteiden ja reunakivien avulla.

Onhan sinulla jo uusin Kastellin talokirja?

71483.pagespeed.ce.gREQBbwk8i

Tilaa Kastellin talokirja ja ihastu talomalleihin!

Kastelli on ollut yli 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki. Jokaisella on oma talounelmansa, jonka toivoo täyttävänsä jossakin vaiheessa elämää ja Kastellin laajasta talomallistosta löytyy varmasti jokaiselle se tärkein ja kaunein - unelmakoti.

 
Julkaistu
16.8.2021