Lämmityskausi lähenee – varaudu siihen Tulikiven takalla

Elokuun illoissa tuoksuu jo hieman syksyn haikeutta ja tämän myötä ajatukset väistämättä kääntyvät syksyyn ja viileneviin iltoihin. Lämmityskausi alkaa pikkuhiljaa öiden viiletessä ja tähän aikaan vuodesta onkin hyvä laittaa takka-asiat kuntoon. Puulla lämmitys on kuitenkin säästeliäs ja ekologinen lämmitysmuoto ja on täysin riippumaton muista lämmitysmuodoista, vaikka toimii erittäin hyvin myös niiden rinnalla.

Uusi takka tarvitsee vähemmän polttopuuta ja pitää tehokkaammin lämmön itsessään luovuttaen sitä pikkuhiljaa huonetilaan. VAALA 1800 V1 hiertopinta hopealuukulla.Uusi takka tarvitsee vähemmän polttopuuta ja pitää tehokkaammin lämmön itsessään luovuttaen sitä pikkuhiljaa huonetilaan. VAALA 1800 V1 hiertopinta hopealuukulla.

Jos vanha takka ei enää lämmitä kunnolla, kannattaa se vaihtaa uuteen Tulikiven takkaan. Tulisijat menettävät lämmitystehoaan vuosien vieriessä, kuluvat osat kuluvat loppuun ja ovat aikansa eläneet. Vanhojen takkojen lämmitysteho hiipuu kovassa käytössä ja lämpö karkaa nopeasti, takan sisäosat eivät enää varaa lämpöä niin kuin uusi takka. Kun takka on vaihdettu uuteen Tulikiven takkaan, käyttäjä huomaa eron jo ensimmäisellä lämmityskerralla. Uusi takka tarvitsee vähemmän polttopuuta ja pitää tehokkaammin lämmön itsessään luovuttaen sitä pikkuhiljaa huonetilaan.

5_EDI_savusauna_tulisija_rgb 1920x1080x72px

Varaa lämpöä enemmän ja luovuttaa sitä vähitellen

Uusi takka on pienipäästöinen ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vanhan takan tarvitsemasta puumäärästä lämmittäen kuitenkin enemmän. Polttopuu palaa tehokkaammin ja jäljelle jää vain vähän tuhkaa. Takka hyödyntää puusta kaiken. Uusi takka varaa lämpöä enemmän ja luovuttaa sitä vähitellen, riittäen helposti seuraavaan päivään ja uuteen lämmityskertaan saakka. 

Takka siis kannattaa vaihtaa jos haluat:

 • Pienentää päästöjä 

 • Selvitä talvesta vähemmällä polttopuun määrällä

 • Säästää sähkölaskuissa

 • Takuuvarman lämmöntuottajan sähkökatkojen varalle

 • Pehmeää lämpöä, joka riittää seuraavaankin päivään

 • Päivittää takan ulkonäköä sisustukseen sopivammaksi

Uusi takka on pienipäästöinen ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vanhan takan tarvitsemasta puumäärästä. PETRO UNICAUusi takka on pienipäästöinen ja kuluttaa huomattavasti vähemmän vanhan takan tarvitsemasta puumäärästä. PETRO UNICA

Takan lämmityksen aloitus syyskaudella

Syksy tuntuu tulevan aina nopeasti kesän jälkeen ja hieman yllättäenkin, huomataan hämärtyvät illat ja viilenevät yöt. Samoin tulee myös lämmityskausi. Ja vaikka haluaisi heti nauttia takkatulen loimusta ja lämmöstä, tulisi ensimmäisellä kerralla olla kärsivällinen.

Lämmitys tulee siis aina aloittaa maltilla, koska kesän ajan lämmittämättä olleet takka ja hormi ovat kylmiä. Näin vältytään savuvahingoilta sisätiloissa.

Syksy on hyvää aikaa nauttia tunnelmallisesta takkatulesta.Syksy on hyvää aikaa nauttia tunnelmallisesta takkatulesta.

Muista nämä vinkit ensimmäisellä lämmityskerralla:

 1. Avaa hormi ja takan ilmanottoluukut ajoissa ennen sytytystä.

 • Näin takka saa tarvitsemaansa paloilmaa ja ilma alkaa kiertämään hormissa ja takassa

 1. Tarkista veto polttamalla pieni määrä paperia tulipesässä

 • Jos takka vetää hyvin, savuvahinkoja ei tule. Jos takka ei vedä kunnolla, kannattaa puhaltaa lämmintä ilmaa esimerkiksi kuumailmapuhaltimella tai sisätilanlämmittimellä takan nuohousluukusta tai tulipesästä.

 1. Aloita lämmitys pienellä puumäärällä

 • Ensimmäinen lämmityskerta kannattaa hoitaa maltillisella puumäärällä.

Lue lisää asiantuntijan vinkkejä!
Vaikka haluaisi heti nauttia takkatulen loimusta ja lämmöstä, tulisi ensimmäisellä kerralla olla kärsivällinen. KOLI S CLASSICVaikka haluaisi heti nauttia takkatulen loimusta ja lämmöstä, tulisi ensimmäisellä kerralla olla kärsivällinen. KOLI S CLASSIC

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
12.8.2021