• Etusivu
  • Rakentaminen

Mäntykankaalta omaksi kodiksi – hirsi, tuo vuosisatoja vanha tapa rakentaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 11.02.2022
20218_71838.jpg

Kestävä hirsikoti on oikein rakennettuna ja hyvin pidettynä kuin vuosisadan rakkaustarina. Jykevästä hirrestä syntyy nopeasti ja kerralla pintakäsittelyä vaille valmista seinäpintaa ja hirsikodista on iloa myös tuleville sukupolville.

Jokaisella ihmisellä on luonnostaan tarve olla osana luontoa, tavalla tai toisella. Yhä useampi talonrakentaja toivoo kotinsa muodostuvan hirrestä, jolloin oma koti on varmasti ja vankasti ekologinen ja terveellinen ratkaisu. Hirsi onkin ollut vuosisatojen ajan arvostettu rakennusmateriaali.

Kastelli lanseerasi keväällä 2020 hirsitalomalliston, Hirsi-Kastellin, joka on mahdollista saada myös muuttovalmiina ratkaisuna. Mallistosta löytyy jo yli 10 upeaa talomallia, ja täydennystä saatiin taas kesällä 2021 uusien Aisti 116 ja Väre 84 -mallien avulla. Säätä ja aikaa kestävä laadukas Hirsi-Kastelli on sijoitus, jonka arvo säilyy vuosikymmenistä ja sukupolvista toiseen.

Miksi kannattaa valita hirsikoti?

Koti on korvaamattoman tärkeä paikka. Kodin pitää olla viihtyisä, mutta etenkin kestävä ja turvallinen. Hirsikodit valmistetaan painumattomasta hirrestä, ja niihin suunnitellaan saumaton talotekniikka saman katon alla. Hirsi-Kastellikodeissa käytettävät puut tulevat kestävästi ja vastuullisesti kasvatetuista metsistä ja käytettyjen puiden tilalle kasvatetaan aina uusia puita. Hirsi-Kastellin avaimet käteen -hirsitalo on siis terveellinen, turvallinen ja taloudellinen sijoitus perheesi elämänlaatuun nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.

Kastellin hirsikodit ovat valoisia ja niiden lempeä tunnelma hellii kaikkia aisteja. Ainutlaatuinen puun tuoksu ja puhdas sisäilma rauhoittavat hektisenkin arjen keskellä. Hirren pinnan miellyttävä tuntu ja silmää hivelevä kauneus jaksavat ilahduttaa päivästä toiseen. Lisäksi hirsikoti tarjoaa erittäin miellyttävän ja pehmeän akustiikan, vaikka elämisen äänet saavatkin kuulua.

Hirsikoti sopii äärimmäisen hyvin allergikkoperheille, koska hirren antibakteerinen pinta pitää kodin rakenteet kunnossa, sisäilma pysyy tutkitusti puhtaana ja hirren pinnat pölyttömänä. Hirsi-Kastellin tiivis mutta hengittävä painumaton hirsi pitää sisäilman kosteuden ihanteellisella tasolla, eikä homeille tai mikrobeille synny suotuisia olosuhteita.

Millaisesta hirsitalosta sinä unelmoit? Muokkaa hirsikodista juuri sellainen kuin haluat:

Hirsi-Kastelli 2020

Aisti 116/126 yhdistää asiakkaiden toiveet

Uusi Aisti 116/126 -talomalli yhdistää asiakkaiden suosituimmat toiveet ja halutuimmat tilaratkaisut kauniilla tavalla. Suorakaiteen mallinen, pulpettikattoinen, hirsitalo sopii tyylillisesti niin kaupunkiin kuin maaseudun rauhaankin. Korotetut oleskelutilat ja korkeat ikkunat tekevät hirsitalosta näyttävän, luonnonvaloisan ja hurmaavan avaran kodin.

Tässä aistikkaassa hirsikodissa on hyvä olla ja elää. Sisääntulon yhteydessä kotiintulijoita tervehtii kätevä arkieteinen. Päämakuuhuoneen yhteydestä löytyy kookas vaatehuone, johon saa myös rauhallisen paikan etätyöpisteelle. Wc- ja suihkutilat on sijoitettu kätevästi päämakuuhuoneen ja vaatehuoneen välittömään läheisyyteen, jolloin aamurumbat ja iltapesut hoituvat ilman ylimääräistä puikkelehtimista kodin tiloista toisiin.

Aisti 116/126 (4h + k + khh + vh + arkiet + 2wc + pe + s)
Aisti 116/126 (4h + k + khh + vh + arkiet + 2wc + pe + s)

Yksi kodin hurmaavista viihtymispaikoista on suuri katettu terassi, jolle on helppo kulkea sekä tilavasta olokeittiöstä että saunaosastolta. Katoksesta saa helposti lasitetun terassin, jolloin maisemallisista illallisista voi nauttia vuoden ympäri.

Aisti-hirsikodissa on rauhallinen saunaosasto, josta löytyy erillinen wc sekä oma uloskäynti kodinhoitohuoneen kautta tilavalle terassille. Katoksen alle on suunniteltu paikka myös esim. ulkoporealtaalle.

20218_71855.jpg

Väre 84/95

Tilatehokas ja näyttävä Väre 84/95 on puhtaan sisäilman hirsikeidas, joka sopii pienellekin kaupunkitontille. Väre on saanut inspiraationsa Kastellin Kuori-mallistosta. Moderni Väre on esteettinen vastaus hirsiasumista arvostavien kaupunkilaisten toiveisiin: näyttävä, mutta samalla kompakti harjakattoinen hirsikoti soveltuu erinomaisesti pienillekin kaupunkitonteille.

Väre-mallin kauniit mittasuhteet ovat ilo silmälle ja talo on suunniteltu vapaaksi hukkaneliöistä. Tässä hirsikodissa on avarat oleskelutilat, joissa on ilo nauttia sisäilman raikkaudesta ja elävän puupinnan lämmöstä. Olohuone ja ruokailutila avautuvat kohti hirsitalon päätyä, jossa suuret maisemalliset ikkunat antavat luonnonvalon tulvia sisään lähes koko seinän leveydeltä. Makuuhuone on sijoitettu kodin toisen päädyn rauhaan.

Kodin päädyn kruununa kohoaa näyttävä ja linjakas katos, jonka alla avautuu viihtyisä terassialue.

Väre 84/95 (2h + k + khh + vh + arkiet + wc + pe + s)
Väre 84/95 (2h + k + khh + vh + arkiet + wc + pe + s)

Toisella hirsikodin pitkistä sivuista on kauniit kapeat ikkunat, jolloin suojaisan sivun saa suunnattua luontevasti naapuritonttia kohti. Näin luonnonvalo pääsee kaikkina kellonaikoina sisätiloihin hivelemään hirsiseinien kaunista pintaa, mutta samalla asukkaiden yksityisyys säilyy haluttuun ilmansuuntaan.

Koska sujuva arki on kaiken a ja o, on Hirsi-Kastelli suunnitellut kodin sisääntulon yhteyteen runsaasti säilytystilaa: sitä löytyy niin eteisen kaapistoista kuin viereen suunnitellusta erillisestä arkieteisestäkin. Kodinhoitohuoneen toinen puoli on pyhitetty pyykki- ja vaatesäilytystoiminnoille ja toinen puoli kätevästi kylpyhuoneen pukeutumistilaksi.

Tuntuuko tämä talomalli liian kompaktilta juuri sinun perheellesi? Kaipaatko enemmän neliöitä? Tämä virtaviivainen Väre-malli on saatavana myös puolitoistakerroksisena, kolmen makuuhuoneen hirsikotina 121/140.

20218_71842.jpg

Tutustu lisää Hirsi-Kastelliin Talovertailu.fi-sivustollamme

Oletko kiinnostunut Kastelli-taloista? Tilaa Kastellin Talokirja

Kastelli on ollut yli 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki. Jokaisella on oma talounelmansa, jonka toivoo täyttävänsä jossakin vaiheessa elämää ja Kastellin laajasta talomallistosta löytyy varmasti jokaiselle se tärkein ja kaunein - unelmakoti.

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton