Viikon sisustusidea: Näillä konsteilla lisäät maalaistunnelmaa sisustukseen

Kesäloman soisi jatkuvan ikuisesti. Maalla vietetyn kesäloman jälkeen samaa hermoja rauhoittavaa tunnelmaa toisi mielellään myös mukanaan kaupunkiin. Tässä sinulle muutamia vinkkejä, miten sen teet helposti.

maalaistunnelmaa sisustukseen-750x422

Vanhaa pintaa ja halkeillutta maalia

Kuluneen näköistä maalipintaa saat aikaan hiomalla ja maalaamalla. Jos esimerkiksi haluat valkoisen maalipinnan alta näkyvän hieman vaikka pinkkiä, maalaa huonekalu ensin pinkillä pohjavärillä ja sen jälkeen valkoisella. Pintaa kevyesti hiomalla saat pinkin näkyviin.

Musta olla varovainen hioessasi – hio todella kevyesti ja erittäin hienolla hiomapaperilla. Voit käyttää vesihiomapaperia (P400-600) tai tavallista (maksimissaan P240). Mitä hienompi hiomapaperi, sitä nopeammin se menee ”tukkoon” ja se pitää vaihtaa uuteen. Suuremmat huonekalut tarvitsevat siis huomattavasti enemmän hiomapaperia kuin pienet.

vesihiomapaperi P600-422x500
boho-kukkavaasi-422x500

Lisää kuoseja ja tekstuuria

Maalaistunnelmaa löytyy raidallisista patjakuoseista ja niitä voi yhdistellä erilaisiin ruutukankaisiin ja kukkakuoseihin. Maalaistunnelman täydennät neutraaleilla yksivärisillä, joiden pinnassa löytyy kuitenkin runsaasti tekstuuria, kuten paksu villaneulos, pellava tai itse virkattua pitsiä.

Kunnon itsetehdyt räsymatot lattialla kestävät aikaa ja tuovat takuu varmasti maalaistunnelmaa. Nyt räsymattoja tuntuu olevan runsaasti saatavilla kirpputoreilla, Torissa ja some palstoilla.

räsymatto-422x500
maalaistunnelmaa sisustukseen vanhoilla huonekaluilla-422x500.j

Kunnioita vanhaa suunnittelua ja arkkitehtuuria

Jos talosta löytyy vanhaa arkkitehtuuria tai rakentamista niin älä peitä sitä vaan nosta se esille. Käsityöläisyys ja käsintehty saa näkyä. Tummat yksityiskohdat, kuten kattoparrut, tulevat hienosti esille vaaleasta taustasta. Kattopalkkeja ei kannata maalata katon värisiksi, vaan antaa niiden erottua.

Suuria huonetiloja voi jakaa vanhaan malliin, vaikka verhoilla tai sermillä. Ne eivät vie huonetilasta korkeutta, mutta saat lisättyä yksityisyyttä makuutilalle tai piilotettua ruokatavarahyllykkösi.

Sekoita tyylejä

Vanhaan aikaan, kun ei ostettu mitään turhaa tai siihen ei olisi ollut edes mahdollisuuttakaan, säilytettiin hankitut, itse valmistetut ja perintönä saadut tavarat huolella. Niistä kerääntyi ihanaa kerroksellisuutta sisustukseen. Sekoita eri tyylisiä huonekaluja, värejä, koriste-esineitä ja taidetta. Laita esille mummilta peritty ryijy ja isoisän vanha olkihattu.

Esimerkiksi yöpöytien ei tarvitse olla samanlaisia tai vierekkäiset senkit voivat aivan hyvin olla eri aikakausilta. Muistathan, että toisen roska on toisen aarre. Tee löytöjä esimerkiksi Tori.fi:ssä.

maalaistunnelmaa sisustukseen vanhoilla tuoleilla-750x422

Vaihda mummotapetit seinille

Lue lisää mummotapetti artikkelistamme >>

Lue sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Lisää sisustusartikkeleita


 
Julkaistu
6.8.2021