• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Näillä konsteilla lisäät maalaistunnelmaa sisustukseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.11.2023
20218_72046.jpg

Kesäloman soisi jatkuvan ikuisesti. Maalla vietetyn kesäloman jälkeen samaa hermoja rauhoittavaa tunnelmaa toisi mielellään myös mukanaan kaupunkiin. Tässä sinulle muutamia vinkkejä, miten sen teet helposti.

Vanhaa pintaa ja halkeillutta maalia

Kuluneen näköistä maalipintaa saat aikaan hiomalla ja maalaamalla. Jos esimerkiksi haluat valkoisen maalipinnan alta näkyvän hieman vaikka pinkkiä, maalaa huonekalu ensin pinkillä pohjavärillä ja sen jälkeen valkoisella. Pintaa kevyesti hiomalla saat pinkin näkyviin.

Musta olla varovainen hioessasi – hio todella kevyesti ja erittäin hienolla hiomapaperilla. Voit käyttää vesihiomapaperia (P400-600) tai tavallista (maksimissaan P240). Mitä hienompi hiomapaperi, sitä nopeammin se menee "tukkoon" ja se pitää vaihtaa uuteen. Suuremmat huonekalut tarvitsevat siis huomattavasti enemmän hiomapaperia kuin pienet.

20218_71791.jpg
20213_69026.jpg

Lisää kuoseja ja tekstuuria

Maalaistunnelmaa löytyy raidallisista patjakuoseista ja niitä voi yhdistellä erilaisiin ruutukankaisiin ja kukkakuoseihin. Maalaistunnelman täydennät neutraaleilla yksivärisillä, joiden pinnassa löytyy kuitenkin runsaasti tekstuuria, kuten paksu villaneulos, pellava tai itse virkattua pitsiä.

Kunnon itsetehdyt räsymatot lattialla kestävät aikaa ja tuovat takuu varmasti maalaistunnelmaa. Nyt räsymattoja tuntuu olevan runsaasti saatavilla kirpputoreilla, Torissa ja some palstoilla.

20218_71793.jpg

Kunnioita vanhaa suunnittelua ja arkkitehtuuria

20218_71794.jpg

Jos talosta löytyy vanhaa arkkitehtuuria tai rakentamista niin älä peitä sitä vaan nosta se esille. Käsityöläisyys ja käsintehty saa näkyä. Tummat yksityiskohdat, kuten kattoparrut, tulevat hienosti esille vaaleasta taustasta. Kattopalkkeja ei kannata maalata katon värisiksi, vaan antaa niiden erottua.

Suuria huonetiloja voi jakaa vanhaan malliin, vaikka verhoilla tai sermillä. Ne eivät vie huonetilasta korkeutta, mutta saat lisättyä yksityisyyttä makuutilalle tai piilotettua ruokatavarahyllykkösi.

Sekoita tyylejä

Vanhaan aikaan, kun ei ostettu mitään turhaa tai siihen ei olisi ollut edes mahdollisuuttakaan, säilytettiin hankitut, itse valmistetut ja perintönä saadut tavarat huolella. Niistä kerääntyi ihanaa kerroksellisuutta sisustukseen. Sekoita eri tyylisiä huonekaluja, värejä, koriste-esineitä ja taidetta. Laita esille mummilta peritty ryijy ja isoisän vanha olkihattu.

Esimerkiksi yöpöytien ei tarvitse olla samanlaisia tai vierekkäiset senkit voivat aivan hyvin olla eri aikakausilta. Muistathan, että toisen roska on toisen aarre. Tee löytöjä esimerkiksi Tori.fi:ssä.

20218_71792.jpg

Vaihda mummotapetit seinille

Info

Info

Lue sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20143_38532.jpg
Pinnoita vanha lattia väritasoitteella
weber.floor CASADesing on ilman erikoistyövälineitä levitettävä pinnoite betoni-, klinkkeri-, rakennuslevy-, tasoitepinta- tai parkettilattioille. Pinnoite soveltuu lopulliseksi lattiapinnaksi olohuoneisiin, makuuhuoneisiin, keittiöihin, kodinhoitotiloihin... CASA sopii erityisesti lattioihin, joilta vaaditaan erityistä suoruutta tai joihin kohdistuu kevyt tai keskiraskas rasitus.
20204_64174.jpg
Mikä avuksi, kun piha on rikkakasvien tai sammaleen valtaama?
Pihan rikkakasvit eivät ilahduta ketään, mutta hyvä uutinen on, että ne on mahdollista saada aisoihin oikeilla hoitotoimenpiteillä. Ota käyttöön hyödylliset vinkit!
20238_82965.jpg
Jätevesijärjestelmän hankinta onnistuu haastavaankin maastoon
Espoon saaristossa sijaitsee kallioinen saari, jonne toteutettiin pari vuotta sitten ainutlaatuinen uudiskohde. Kyseessä on Mikael ja Susanna Winqvistin unohtumaton vapaa-ajanviettopaikka luonnon keskellä. Projekti valmistui keväällä 2021. Tämä 80m² + 40m² kokoinen hirsirakenteinen talo on arkkitehdin suunnittelema ja talotekniikan puolelta jätevesiasiat on toteutettu yhteistyössä Vestellin kanssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton