Rakentaja! Voit varautua tulevaan sähköauton lataustarpeeseen ajoissa

Oletko rakentajana varautunut, jos tulevaisuudessa tarvitsetkin sähköauton latausasemaa kotipihallasi? Mitä siihen tarvitaan ja miten voit helpoimmalla varautua tulevaan tarpeeseen?

Sähköautojen yleistyessä sähköautojen kotilataaminen nousee tärkeäksi aiheeksi uudisrakentamisessa. ABB:n kokonaisratkaisu sähköautonlataukseen auttaa uudisrakentajia varautumaan sähköauton kotilataamiseen, vaikka sähköautoa ei heti hankittaisikaan. Ratkaisu mahdollistaen sekä dynaamisen kuormanhallinnan että älykkään, turvallisen ja luotettavan lataamisen kotona. Mutta mitä tämä kaikki tarkoittaa?

abb-näpsä-smart-ev-ulkomittauskeskus-yhdistettynä-terra-ac-sähk

Mistä aloittaa varautuminen sähköauton kotilatauksen?

Varautuminen sähköauton kotilataamiseen kannattaa aloittaa oikeat valmiudet sisältävästä ulkomittauskeskuksesta. ABB:n uusi NäpsäSMART-EV-ulkomittauskeskus on kehitetty vastaamaan kaikkiin nykypäivän sähköautonlatauksen vaatimuksiin. Ulkomittauskeskus sisältää kaikki sähköauton latausaseman asennukseen vaaditut komponentit. Keskukseen on mahdollista asentaa jälkikäteen erilaisia latausasemaratkaisuja.

Ilman latausasemaakin NäpsäSMART-EV toimii tavallisena ulkomittauskeskuksena. Erillinen mittauskeskus ja latausasemaratkaisu mahdollistavat mittauskeskuksen sijoittelun rakennusvaiheessa sille parhaiten sopivaan paikkaan, eikä sitä tarvitse sovittaa lähelle ladattavaa autoa.

NäpsäSmart-EV

Näin järjestelmä toimii: Katso video

Mikä on dynaaminen kuormanhallinta?

Terra AC hitaan latauksen asema yhdessä NäpsäSMART-EV-ulkomittauskeskuksen kanssa muodostavat kokonaisratkaisun, joka mahdollistaa turvallisen ja luotettavan sähköauton lataamisen kotona. Dynaaminen kuormanhallinta on ulkomittauskeskuksella toteutettavissa helpolla ja yksinkertaisella tavalla.

terra ac sähköautonlatausasema kotiin-422x500

Useissa kohteissa sähköliittymän kapasiteetti on valmiiksi rajallinen, lähellä maksimikuormaa, jolloin tarvitaan niin sanottua latausasemien kuormanhallintaa. Dynaamisen kuormanhallinnan tarkoituksena on tarjota maksimimaalinen, mutta turvallinen latausteho asuinkiinteistön erilaisissa kuormitustilanteissa.

Dynaamisessa kuormanhallinnassa sähköauton latausteho on korkeampi silloin kun muut kodin laitteet eivät käytä sähköä. Kun siis kytket päälle esimerkiksi saunan kiukaan, dynaaminen kuormanhallinta laskee sähköautosi lataustehoa automaattisesti. Näin syöttävän keskuksen sulakkeet eivät ylikuormitu.

VINKKI!

Dynaamisen kuormanhallinnan yhteydessä on hyvä varmistaa, että itse ajoneuvo mahdollistaa latauksen uudelleen käynnistämisen, mikäli latausteho laskee alle ns. latauksen herätevirran. Tämä vaihtelee ajoneuvomerkeittäin 5A ja 6 A välillä.


Kustannustehokas, helppo ja turvallinen latausasema omakotitaloosi

Terra AC -latausasema on kustannustehokas ja turvallinen latausasema kaikkiin koteihin. Ladattavalla Chargersync-mobiilisovelluksella latausaseman hallinta käy helposti ja käyttäjä voi tarkistaa lataustilan vaivattomasti.

Terra AC tarjoaa lisäksi lukuisia liitäntävaihtoehtoja, kuten WiFi, Bluetooth ja Ethernet, jotka mahdollistavat helpon ohjauksen ja integroinnin jo olemassa olevaan infrastruktuuriin. Lisäksi latausasemassa on integroituna energiamittari, jota voidaan hyödyntää esim. raportointiin sekä kuormanhallintaan silloin, kun sähkökeskuksen lataukseen vapaana käytössä oleva kapasiteetti on rajallinen.

terra ac sähköauton latausjärjestelmä-422x422

Terra AC -latausasema on nopea, helppo asentaa ja ottaa käyttöön. Lisäksi Terra AC on riippumattomien tahojen arvioima ja testaama – kaikkein tiukimpien standardien mukaisesti.

Terra AC

 
Julkaistu
3.8.2021