Hyvä LVI-suunnittelija toteutti toiveet Lohjan Asuntomessuilla

Lohjan Asuntomessualueelle kotinsa rakentaneille Saara ja Tomi Norrbylle tärkeä suunnittelun lähtökohta oli raikas ja puhdas sisäilma. Kullanarvoinen apu tavoitteiden saavuttamisessa oli ammattitaitoinen LVI-suunnittelija.

LohjanAsuntomessut_TaloSensu1 x

Juuri päättyneillä Lohjan 2021 Asuntomessuilla yksi mielenkiintoisimmista kohteista oli japanilaiseen zen-henkeen tehty Talo Sensu. Kohteen rakennuttajien Tomi ja Saara Norrbyn lähtökohtana oli saada koti, jossa on raikas ja puhdas sisäilma. Syynä tähän oli Saaran astma ja herkkä reagointi sisäilman epäpuhtauksille. Lisää pontta sisäilma-asioille antoi aiempi herkistyminen sisäilmaongelmille.

– Tuo lähtökohta näkyy siinä, että rakennusmateriaalien lisäksi muun muassa rakenteiden liitoksiin kiinnitettiin huomiota, mainitsee Tomi Norrby.  

Tärkeintä oli yhteistyö LVI-suunnittelijan kanssa

Norrbyn pariskunnan toiveet sisäilmasta toteutuivat, kun yhteistyökumppaniksi saatiin ammattitaitoinen LVI-suunnittelija, jonka kanssa perehdyttiin sisäilma-asioihin. Kohteeseen ei haluttu ilmalämpöpumppua, vaan suunnittelija Teemu Eeva ehdotti lattiaviilennystä. Toteutus oli haastava, mutta Norrbyt ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Talo Sensun ilmanvaihtokoneeksi valikoitui Vallox 145 MV. Tärkeimmiksi syiksi Norrbyt mainitsevat koneen ison suodatinpinta-alan sekä lattiaviilennyksen kanssa yhteensopivan Vallox MLV Multi -kanavapatterin.

– Suunnittelijan kanssa sparrasimme paljon sisäilma-asioita. Hänen hyvät kokemukset Valloxista edesauttoivat valinnassa, kertoo Tomi Norrby ja kehuu yhteistyötä suunnittelijan kanssa.

LohjanAsuntomessut_TaloSensu5 x

Ilmanvaihdon ohjaus sisustussuunnitelman mukaisesti

Harmoninen japanilaissisustus asetti vaatimuksia myös ilmanvaihdon ohjaukselle. Koska ilmanvaihtokoneen ohjainta ei haluttu näkyvälle paikalle, vaihtoehto löytyi MyVallox Cloud -pilvipalvelusta. Sen avulla ohjaus on mahdollista missä ja milloin tahansa.

– Lisähyötynä pilvipalveluun kertyy koko ajan dataa kodin sisäilmasta, iloitsee Tomi.

 
Julkaistu
9.8.2021