• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Rantautuuko tämä hassu sisustustrendi myös Suomeen?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.11.2023
20218_71798.jpg

Sieniä vesivärimaalauksen aiheena. Kuvituskuva Pixabay.

Kansainvälisillä sisustusmarkkinoilla pandemian aiheuttama kotoilu on nostanut hassut sisustusaiheet pinnalle. Nyt haetaan hauskuutta sisustukseen. Eräs näistä piristävistä sisustusaiheista on mystinen: sieni.

Etsyn trendi expertti Dayna Johnsonin mielestä "syyllinen" hauskan sieni trendin nousuun löytyy myös sosiaalisesta mediasta. Haku sanalle "sienilamput" (mushroom lamps) on noussut peräti 131 % ja "sieni tyynyt" (mushroom pillows) huimat 2308 %. Miten onnistuu trendin hyödyntäminen myös Suomessa?

Sienen värinen seinä

Jos sieni ei aiheena kiinnosta sen enempää, voit maalata sienen väriset seinät. Itse asiassa sieni sävynä on erittäin käyttökelpoinen. Tässä tapauksessa siis sellainen vaalea sieni. Itse asiassa Tikkurilan värikartasta löytyy valmiiksi sävy "Herkkusieni" (G467), joka on erinomainen vaalea ja neutraali yleisväri moneen tarkoitukseen. Toinen hieman tummempi sävy, mutta kovin sienimäinen ololtaan (X484) on hyvinkin käyttökelpoinen väri.

Sieniä voit myös maalata lastenhuoneeseen lattianrajaan sinne tänne. Niistä saa hauskan sisustuselementin. Maalaa sienistä joko yksivärisiä tai lapsekkaan kirjavia.

Tikkurilan värikartan väri "Herkkusieni" ja alempana X484.
Tikkurilan värikartan väri "Herkkusieni" ja alempana X484.

Nosta sienet seinälle

Taulut, kuvat ja julisteet sienistä ovat mukavan helppo ja edullinen tapa lisätä hauskaa sienitrendiä sisustukseen. Vanhat koulujen opetustaulut ovat olleet erittäin suosittuja ja haluttuja sisustuksessa jo pitkään. Nyt pitäisi vain löytää sellainen sieni aiheella. Kokeile vaikka tori.fi:stä.

Vaatiiko uskallusta tapetoida sieniaiheisella tapetilla? Tuskin, sillä kotimaasta on saatavilla meidän makuumme sopivia teemoja ja värejä. Sieniaiheisia tapetteja löytyy muutamia kotimaisilta markkinoilta muun muassa Tapettitaivaalta.

Majvilla Poetry 138-02, Tapettitaivas.
Majvilla Poetry 138-02, Tapettitaivas.
Majvilla Poetry 130-03, Tapettitaivas.
Majvilla Poetry 130-03, Tapettitaivas.
Grönhaga Ivar 44127 (vaalenapunainen) ja 44126 (beige), Tapettitaivas.fi.
Grönhaga Ivar 44127 (vaalenapunainen) ja 44126 (beige), Tapettitaivas.fi.

Sieniä esineissä

Sieni aiheista keramiikkaa ja koriste-esineitä saattaa löytyä esimerkiksi kirpputorien tarjonnasta. Sieniä voi myös kirjailla tai aplikoida tyynyihin ja pikku pussukoihin. Kannatta myös kokeilla, josko askartelubetonista saisit tehtyä näyttävän koristesienen, joka sopii sekä sisälle että ulos. Jos joku kotona on oikein näppärä, saa sienen sorvattua vaikka puusta.

Strömsössä tehtiin hauskoja sieniä askartelubetonista >>

Nuorisokin taitaa ymmärtää Super Mario sieni-lampun sisustuselementtinä ja moniko meistä muistaa vielä lapsuudestaan sienijakkaran?

Sisustamisen ei aina tarvitse olla niin kovin totista puuhaa. Voihan sitä joskus vähän irrotellakin.

Itse tehdyt sienikoristeet. Tarvittiin vain rautalankaiset munakupit ja Iittalan tuikkulyhdyt
Itse tehdyt sienikoristeet. Tarvittiin vain rautalankaiset munakupit ja Iittalan tuikkulyhdyt
Info

Info

Lue lisää:

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
Vallox koneellinen ilmanvaihto
Ilmanvaihtokoneen huolto pitää suorittaa viimeistään nyt
Ilmanvaihtokoneen huolto on olennainen osa koneen kestävyyden kannalta. Säännöllisin väliajoin tehtävä suodattimen vaihto, lämmityspatterin puhdistus ja kondenssivesiyhteen toimivuus vaikuttavat paitsi koneen toimivuuteen myös sisäilman laatuun. Nyt, kun siitepölyaika on pahimmillaan, suodattimien ja koneen puhtauteen on erityisesti syytä panostaa.Tilaa ilmanvaihtoesite
20131_33352.jpg
Luennot ja työnäytökset
Tänä vuonna Rakenna & Remontoi -messuilla järjestetään luentoja sekä työnäytöksiä messujen jokaisena päivänä, seuraavan aikataulun mukaisesti:
Lasiterassi talvella
Lasita terassi talvella, niin saat enemmän etuja!
Lasita terassi talvella, niin saat enemmän etuja! Lumon tarjoaa yli 2 000 euron ostoksesta 250 euron etukoodin verkkokauppaansa. Hyödynnä erinomainen etu, koska juuri nyt on loistava hetki hankkia terassilasitus. Tässä on kolme hyvää syytä.Tutustu kampanjaan >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton