Viikon sisustusidea: Rantautuuko tämä hassu sisustustrendi myös Suomeen?

Kansainvälisillä sisustusmarkkinoilla pandemian aiheuttama kotoilu on nostanut hassut sisustusaiheet pinnalle. Nyt haetaan hauskuutta sisustukseen. Eräs näistä piristävistä sisustusaiheista on mystinen: sieni.

Etsyn trendi expertti Dayna Johnsonin mielestä ”syyllinen” hauskan sieni trendin nousuun löytyy myös sosiaalisesta mediasta. Haku sanalle ”sienilamput” (mushroom lamps) on noussut peräti 131 % ja ”sieni tyynyt” (mushroom pillows) huimat 2308 %. Miten onnistuu trendin hyödyntäminen myös Suomessa?

Sieniä vesivärimaalauksen aiheena. Kuvituskuva Pixabay.Sieniä vesivärimaalauksen aiheena. Kuvituskuva Pixabay.

Sienen värinen seinä

Jos sieni ei aiheena kiinnosta sen enempää, voit maalata sienen väriset seinät. Itse asiassa sieni sävynä on erittäin käyttökelpoinen. Tässä tapauksessa siis sellainen vaalea sieni. Itse asiassa Tikkurilan värikartasta löytyy valmiiksi sävy ”Herkkusieni” (G467), joka on erinomainen vaalea ja neutraali yleisväri moneen tarkoitukseen. Toinen hieman tummempi sävy, mutta kovin sienimäinen ololtaan (X484) on hyvinkin käyttökelpoinen väri.

Sieniä voit myös maalata lastenhuoneeseen lattianrajaan sinne tänne. Niistä saa hauskan sisustuselementin. Maalaa sienistä joko yksivärisiä tai lapsekkaan kirjavia.

Tikkurilan värikartan väri "Herkkusieni" ja alempana X484.Tikkurilan värikartan väri "Herkkusieni" ja alempana X484.

Nosta sienet seinälleTaulut, kuvat ja julisteet sienistä ovat mukavan helppo ja edullinen tapa lisätä hauskaa sienitrendiä sisustukseen. Vanhat koulujen opetustaulut ovat olleet erittäin suosittuja ja haluttuja sisustuksessa jo pitkään. Nyt pitäisi vain löytää sellainen sieni aiheella. Kokeile vaikka tori.fi:stä.

Vaatiiko uskallusta tapetoida sieniaiheisella tapetilla? Tuskin, sillä kotimaasta on saatavilla meidän makuumme sopivia teemoja ja värejä. Sieniaiheisia tapetteja löytyy muutamia kotimaisilta markkinoilta muun muassa Tapettitaivaalta.

Majvilla Poetry 138-02, Tapettitaivas.Majvilla Poetry 138-02, Tapettitaivas.
Majvilla Poetry 130-03, Tapettitaivas.Majvilla Poetry 130-03, Tapettitaivas.
Grönhaga Ivar 44127 (vaalenapunainen) ja 44126 (beige), Tapettitaivas.fi.Grönhaga Ivar 44127 (vaalenapunainen) ja 44126 (beige), Tapettitaivas.fi.

Sieniä esineissä

Sieni aiheista keramiikkaa ja koriste-esineitä saattaa löytyä esimerkiksi kirpputorien tarjonnasta. Sieniä voi myös kirjailla tai aplikoida tyynyihin ja pikku pussukoihin. Kannatta myös kokeilla, josko askartelubetonista saisit tehtyä näyttävän koristesienen, joka sopii sekä sisälle että ulos. Jos joku kotona on oikein näppärä, saa sienen sorvattua vaikka puusta.

Strömsössä tehtiin hauskoja sieniä askartelubetonista >>

Nuorisokin taitaa ymmärtää Super Mario sieni-lampun sisustuselementtinä ja moniko meistä muistaa vielä lapsuudestaan sienijakkaran?

Sisustamisen ei aina tarvitse olla niin kovin totista puuhaa. Voihan sitä joskus vähän irrotellakin.

Itse tehdyt sienikoristeet. Tarvittiin vain rautalankaiset munakupit ja Iittalan tuikkulyhdytItse tehdyt sienikoristeet. Tarvittiin vain rautalankaiset munakupit ja Iittalan tuikkulyhdyt

Lue lisää:

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Lisää sisustusartikkeleita


 
Julkaistu
22.7.2021