Viikon sisustusidea: Kolme suosituinta sisustusväriä Instagramissa tällä hetkellä

Esiteltävät värit löytyvät Duluxin sekä Farrow & Ball -värikartoista, joten niitä on hieman vaikeampaa löytää lähimmästä rautakaupasta tai mahdotonta sävyttää Suomessa. Artikkelista löytyy kuitenkin Tikkurilan värikartan vaihtoehtoja, jotka sopivat suomalaiseen sisustukseen ja makumaailmaan. Voit kysyä myös rautakaupastasi NCS-värikarttaa (esim. Teknos).

1. Pehmeä puuvillan sävy (Egyptian Cotton)

Kotimaisista värikartoista lähelle osuvat muun muassa Höyhen (F487) tai tätä tummempi Kaoliini (H497). Tikkurilan värikartasta suosituin ja käyttökelpoisin vaalea on höyry (G497). Monikäyttöinen, kaikkien värien kaveri ja jopa kellastuneisiin listoihin sopiva ”valkoinen”.

Kirkkaan valkoinen onkin erittäin vaativa väri sisustuksessa, vaikka toisin voisi luulla. Kirkas valkoinen saa esimerkiksi jotkut värit näyttämään nuhjuisilta ja kellastuneilta. Pehmeämmän valkoiset (hieman sävytetyt) ovat muille väreille armollisempia. Sävytetty valkoinen sulkee sinut lämpimään syleilyynsä.

Instagramissa suuren suosion saavuttaneella vaalealla on kyse siitä, että sitä voi käyttää myös puhtaan valkoisen kanssa, koska värien sävyero on riittävän suuri.

Kuvan väri on viitteellinen, mutta kertoo värisävyn lämmöstä ja siitä, että sitä voi käyttää myös puhtaan valkoisen kanssa. Kuva Shutterstock.Kuvan väri on viitteellinen, mutta kertoo värisävyn lämmöstä ja siitä, että sitä voi käyttää myös puhtaan valkoisen kanssa. Kuva Shutterstock.

Tumma turkoosiin vivahtava sininen (Hague Blue)

Nimensä väri on saanut Hollannista, jossa väriä on käytetty paljon. Väristä kuultaa hienoinen petrolin sävy sinisen läpi. Väri ei olekaan puhdas sininen vaan joukosta löytyy ripaus vihertävää. Vastaavaa väriä suomalaisissa rautakaupoissa käytettävistä yleisimmistä värikartoista ei oikein löydä. Värissä on hieman samaa kuin Tikkurilan kartan S357, mutta kartan väristä puuttuu syvyyttä – tämä sävy on dramaattinen ja syvä!

Tumma sininen luo upean tukevan taustan esimerkiksi valkoiselle. Kuvan väri on viitteellinen. Kuva Shutterstock.Tumma sininen luo upean tukevan taustan esimerkiksi valkoiselle. Kuvan väri on viitteellinen. Kuva Shutterstock.

Syvä laivastonsininen twistillä (Stiffkey Blue)

Musteeseen vivahtava laivastonsininen voisi kuvailla väriä parhaiten. Myös tämä sininen on tumma ja dramaattinen. Kotimaisessa värikartassa (Tikkurila) lähimmäksi osuu Denim (N429) tai hieman harmahtavampi N357.

Siniset luovat ympärilleen rauhaa ja harmoniaa, varsinkin seesteisen ja herkullisen tummat. Tumma sininen sopii kaiken ikäisille ja sitä voi käyttää tehosteseinänä tai rohkeasti koko huoneessa. Tummia värejä ei kannata pelätä, katsot vain, että valaistus on kunnossa.

Tämä tummansininen vivahtaa mukavasti musteelle. Kuvan väri on viitteellinen. Kuva Shutterstock.Tämä tummansininen vivahtaa mukavasti musteelle. Kuvan väri on viitteellinen. Kuva Shutterstock.

Käy kurkistamassa värejä lähimmässä rautakaupassasi. Värikarttoja: Unelmien Värit (Värisilmä), sisämaalivärikartta (Uula), NCS-värikartta (Teknos) ja sisämaalivärikartta (Tikkurila). Jos löydät sopivan värin sisälle ulkomaalien värikartasta, voit aivan hyvin valita myös sen.

Lue lisää:

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm. sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Lisää sisustusartikkeleita


 
Julkaistu
21.7.2021