Asuntomessujen teräsrunkoiset helmet – ProModi ja Pyörre

Parhaillaan käynnissä olevilla Lohjan asuntomessuilla käy kuhina. Hiidensalmen messualueelle on noussut toinen toistaan upeampia koteja, ja jokaiseen taloon jonottaa innokkaita messukävijöitä. Lohjalainen kevytrakentamisen pioneeri ja teräksisten rakennustuotteiden valmistaja Aulis Lundell Oy on toteuttanut kotikentälleen kaksi teräsrunkoista taloa, ProModin (kohde 2) ja Pyörre-talon (kohde 7). Talojen lopputuloksissa konkretisoituu yrityksen yli neljän vuosikymmenen aikana kertynyt kokemus, innovatiivisuus ja osaaminen.

Messut ovat avoinna 8.8. asti, joten vielä ehtii paikan päälle tutustumaan taloihin ja teräsrakentamiseen. Nähdään messuilla!

Pyörre talo on Lohjan asuntomessujen käydyimpiä kohteita, eikä ihme.Pyörre talo on Lohjan asuntomessujen käydyimpiä kohteita, eikä ihme.

Värikäs ja taiteellinen, moneen muuntautuva ProModi

Asuntomessujen kohde numero kaksi on yksikerroksinen omakotitalo, jonka huoneistoala on 105,5 m². Messutalojen sisustusten maltilliseen värimaailmaan tottuneet vieraat saavat ProModissa vieraillessaan piristävän erilaisen kokemuksen.

Värikkäät yksityiskohdat - pinkistä keittiöstä alkaen – ja huoneisiin luodut inspiroivat ja taiteelliset sisustukset ilahduttavat. Talon valkoiseksi maalattu puinen julkisivu kätkee sisäänsä teräsrunkoisia moduuleita.

ProModi on asuntomessujen kohde numero 2.ProModi on asuntomessujen kohde numero 2.
ProModin olohuoneen seinällä on Johanna Oraksen Ehjäksi Särkynyt -tapetti ja taulu.ProModin olohuoneen seinällä on Johanna Oraksen Ehjäksi Särkynyt -tapetti ja taulu.

ProModin kuusi moduulia tuotiin asuntomessualueelle huhtikuun lopulla, ja viimeistely tehtiin parissa viikossa tontilla. Moduulirakentamisella saa siis nopeasti valmista. – Kun viimeinen moduuli oli asennettu paikoilleen, huikkasimme jo naapuriin, että nyt voi tulla kahville, kertoo ProModin asentaja Jari Mikkola.

Talossa on kolme makuuhuonetta, yhdistetty olohuone ja keittiö, kodinhoitohuone, sauna, kaksi wc-tilaa, autotalli, pyöräkatos ja varasto. Talo on suunniteltu vuokralaisille, jotka arvostavat taidetta ja viihtyvät esteettömässä ja viihtyisässä kodissa. Väliovina ProModissa ovat tilaa tuovat Liune-ovet, jotka liukuvat teräsrunkoisten väliseinien sisään.

ProModin teräsrunkoinen terassi eli terässi.ProModin teräsrunkoinen terassi eli terässi.

ProModissa esitellään uusia sisustuskokonaisuuksia, joissa myös rakenteet ovat osana sisustusta. Kuvataiteilijat Johanna Oras ja Lotta Sirén sekä valokuvataiteilija Nina Kellokoski saivat kukin oman huoneen, jonka he ovat sisustaneet oman näköisekseen.

Kun asuntomessut heinäkuussa avautuvat, alkaa leikkimielinen kilpailu siitä, minkä huoneen sisustus puhuttelee eniten. Kilpailuun voi osallistua seuraamalla instagram-tiliä tai nappaamalla qr-koodi ProModissa ja kertomalla oma suosikki näistä upeista huoneista.

Lue lisää ProModista

Tutustu myös Modi Villaan

ProModin väliovet ovat seinän sisään liukuvia Liune-liukuovia.ProModin väliovet ovat seinän sisään liukuvia Liune-liukuovia.
Upea puinen automaattiovi peittää teknisen tilan ProModissa.Upea puinen automaattiovi peittää teknisen tilan ProModissa.

Palkittu kiertotalouden emotalo Pyörre

Yksi asuntomessujen vetonauloista on kohde numero seitsemän, teräsrunkoinen yksikerroksinen erillispientalo Pyörre. Runsaasti kiinnostusta ja näkyvyyttä saanut talo on kaikesta huolimatta ennen kaikkea rauhoittava koti, joka tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille.

Pyörre on suunniteltu pariskunnalle, joka haluaa elää inspiroivassa, toimivassa ja persoonallisessa kodissa, jossa kiertotalous toteutuu uudella tavalla.

Pyörre talon upea sisäpiha kätkee sisälleen omenapuun.Pyörre talon upea sisäpiha kätkee sisälleen omenapuun.

Simpukkamaisen rakennuksen erkkeri-ikkunat ja sisäpiha on suunnattu kohti kauneimpia järvinäkymiä. Pyörre-talo on sisältä samaan aikaan avara, tyylikäs ja ylenpalttinen. Taide on kaikkialla läsnä; kuvataitelija Johanna Oraksen kädenjälki näkyy niin tapeteissa, tauluissa, lattiassa, ovissa, ja pienesineissä.

Se, että Pyörre rakentui juuri Lohjalle, ei ole sattumaa. Talon kevytrakennetekniikasta vastaa Lohjalaisen terästehtaan innovatiivinen tiimi ja arkkitehtuurista lohjalainen huippuammattilainen, Matti Kuittinen.

Pyörre-talon kodinhoito- ja spa-tilojen välissä on puurimainen Aalto special edition-liukuovi.Pyörre-talon kodinhoito- ja spa-tilojen välissä on puurimainen Aalto special edition-liukuovi.
Pyörre talon keittiöstä on upea näkymä talon sisäpihalle.Pyörre talon keittiöstä on upea näkymä talon sisäpihalle.

Rakennuksen syntyä ohjasi vähähiilinen rakentaminen, eli materiaalivalinnoissa ja tuotevertailuissa on pyritty selvittämään kierrätettyjen raaka-aineiden osuudet tai on käytetty kierrätettyjä raaka-aineita. Pyörre onkin jo saanut ensimmäisen kunniamaininnan asuntomessujen Vihreä teko -kilpailussa.

Lue lisää Pyörre-talosta

Pyörre-talon olohuoneen ja kirjaston välissä ovat kirkkaat lasiset pariovet upeilla messinki vetimillä.Pyörre-talon olohuoneen ja kirjaston välissä ovat kirkkaat lasiset pariovet upeilla messinki vetimillä.
 
Julkaistu
14.7.2021