• Etusivu
  • Sisustus

Autotallista löytyvä aine, josta on apua lähes mihin tahansa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.07.2022
20217_71590.jpg

Tällä viikolla ei vinkin aiheena olekaan sisustus vaan nyt saatte vihjeitä erään hyvin tunnetun öljyn käyttöön. Jokainen tuntee sanan CRC, WD-40 tai monitoimiöljy. Vanha viidakon sanonta "Jos mikään muu ei tehoa, kokeile CRC:tä". Niinhän se menee, mutta oletko koskaan kokeillut sitä näin?

Väriliitupiirroksia seinillä

Lapsilta loppui paperi ja piirustusta jatkettiin seinälle. Ei hätää – monitoimiöljyllä ne lähtevät pois. Öljy ei vioita maalattua pintaa eikä suurinta osaa tapettipinnoista. Ennen tapetin puhdistamiseen ryhtymistä kannattaa öljyä kokeilla huomaamattomaan paikkaa tai siihen "kaiken varalta" säästettyyn tapettirullan loppuun.

Liian kiiltävä lakkapinta

Jos olet lakannut esimerkiksi lattian polyuretaanilakalla ja pinnasta tulikin liian kiiltävä, saat pinnan himmennettyä levittämällä monitoimiöljyä lakatulle lattialle. Levitä öljy lattiaan puhtaalla rievulla.

Kitaran kielet kiiltämään

Onko rakennustyömaan muusikko hieman ruosteessa? Suihkauta öljyä rättiin ja pyyhi kitaran kielet. Näin saat pidettyä kitaran kielet ruosteettomina ja puhtaina.

Purukumia hiuksissa

Pikku rakennusapulaisesi on vahingossa saanut purukumia hiuksiinsa ja mietitte kuumeisesti, millä sen voisi irrottaa. Pieni varovainen suihkaus monitoimiöljyä purukumille ja kohta voit irrottaa purkan tukasta. Muista suojata lapsen silmät, suu ja nenä hyvin. Suihkuta ainetta mieluimmin vaikka ulkona.

20217_71592.jpg

Mustia jälkiä lattiassa

Mustien lenkkarien jättämiä viivoja uudella parketilla? Ne saattavat olla sitkeässä, eivätkä lähde hankaamallakaan pois. Taas pieni suihkautus monitoimiöljyä ja jäljet irtoavat huomattavasti vähemmällä hankaamisella.

Huomio

Huomio

Muista! Ei saa käyttää avotulen tai lämmönlähteen lähellä. Suihkepulloa ei saa säilyttää yli 50 asteessa. Muista tuuletus, kun käytät monitoimiöljyä.

Hintalappu ei irtoa lasista

Kyllä irtoaa, kun käytät monitoimiöljyä. Ei tarvitse raaputtaa hintalappua kynsienalle kasaan, kun kastat hintalapun öljyllä, annat vaikuttaa muutaman minuutin ja raaputat muovilastalla irti.

Vetoketju ei luista

Työmaahupun vetoketju ei aukeakaan? Takkuilevia vetoketjuja löytyy melkeimpä mistä vain: makuupussista, työhaalareista ja vaikka kengistä. Takkuileva vetoketju tarvitsee vain suihkauksen monitoimiöljyä ja johan luistaa. Muista suojata kangasta, jos käytät öljyä esimerkiksi takin vetoketjuun.

Lähde: Uudet konstit vanhat aineet, WD-40.

Info

Info

Lue lisää:

Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

50_P_16681.jpg
Asuntomessut Vaasassa
Lämpöä merenpohjastaVaasan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut allekirjoittivat tiistaina 13.11.2007 yhteistoimintasopimuksen. Sopimuksessa määritellään osapuolten tehtävät, työnjako, vastuut ja velvoitteet. Asuntomessut Vaasassa järjestetään Vaasan Suvilahdessa ensi kesänä, 11.7.10.8.2008.Asuntomessualueelle rakennettu matalalämpöverkko, jonka avulla messutaloja lämmitetään merenpohjan lämmöllä, on kerännyt paljon huomiota jo ennen messuja. Merenpohjaan on vaakaporattu 7 kilometriä putkistoa, jolla lämpöä kerätään keskitetysti pientaloihin. Energian käyttöä ei mitata, sillä matalalämpöverkon käyttömaksu on vuodessa kiinteä. Matalalämpöverkko voitti vuonna 2006 Innosuomi-palkinnon ja kesällä 2007 Suomen Kauppa- ja teollisuusministeriö myönsi myös rahoituksen hankkeen toteuttamiseen.
20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20194_57472.jpg
Valitse omaan tyyliisi sopivat sähkökalusteet
Kotia remontoidessa käytetään paljon aikaa sopivan värimaailman luomiseen. Valitaan huolella ne suuret linjat ja sävyt, joiden pohjalta sisustusta aletaan rakentamaan. Tapetin ja maalin valintaan käytetään tunteja; vaihtoehtoja vertaillaan eri valoissa ja huonetiloissa mallipalojen ja värilastujen avulla. Kokonaisuutta täydennetään tilaan täydellisesti sopivilla jalka-, katto- ja peitelistoilla, kahvoilla ja vetimillä sekä verhotangoilla tai -kiskoilla.Jokaiseen huoneeseen asennetaan myös katkaisimia ja kytkimiä ohjaamaan mm. valaistusta. Sinun valittavaksesi jää, haluatko häivyttää vai korostaa niitä. Valitsetko seinän sävyyn sulautuvan vaihtoehdon vai korostatko sitä vaikka valloittavalla värikehyksellä? Tai ehkä kotiisi sopii parhaiten tyylikäs teräs tai perinteinen valkoinen. Valinta on sinun!
Tulikivi takkakokkaus Raita-takka
Huoltovarmuus: miten sinä olet varautunut esimerkiksi sähkökatkoihin?
Varaavan takan hankinnalla säästät mukavasti talven lämmityskuluissa. Sähköstä riippumaton varaava takka nostaa lisäksi tehokkaasti kodin energiaomavaraisuutta. Lämmin varaava takka on myös tehokas ilmanvaihtokone, sillä se vie huonetilasta kosteutta ja tuottaa miellyttävää lämpöä. Varaava takka tuo monia hyviä etuja arkeen ja säästät selvää rahaa.
201711_50893.jpg
Uusi asetus lisää savupiippujen paloturvallisuutta
Ympäristöministeriö on tänään antanut asetuksen savupiippujen rakenteista ja paloturvallisuudesta. Tavoitteena on pienentää savupiippujen suunnittelun ja toteutuksen sekä käytön ja huollon puutteista ja käyttövirheistä johtuvien vahinkotapahtumien määrää.Uusi asetus koskee savupiippujen uudisasentamista ja korjaamista ja niiden suunnittelua. Tyypillisiä korjaus- ja muutostöitä ovat esimerkiksi savupiipun jälkiasentaminen, savupiipun tai savuhormin korjaaminen tai pinnoittaminen, tulisijan vaihtaminen tai muuttaminen sekä uuden savuhormin asentaminen savupiippuun tai muussa käytössä olleeseen rakennusosaan. Käytössä olevien savupiippujen osalta ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä muuttamaan aiemmin hyväksyttyä ratkaisua, mikäli savupiippuun tai rakennukseen tehtävillä muutoksilla ei ole savupiipusta aiheutuvaa vaikutusta ihmisten tai rakennuksen turvallisuuteen ja terveellisyyteen.Asetuksella otetaan käyttöön selkeytetty malli, jossa savupiipun toteutus tai korjaus on suunniteltava ja dokumentoitava maankäyttö- ja rakennuslain vaatimukset täyttävällä tavalla. Suunnittelun yhteydessä voidaan esittää esimerkiksi työnaikainen sää- ja olosuhdesuojaus. Valmiissa ratkaisussa piiloon jäävät rakennusvaiheet voidaan työn edetessä valokuvata, jotta niistä jää dokumentaatio käyttö- ja huolto-ohjetta, tarkastusasiakirjaa ja ennen käyttöönottoa tapahtuvaa ammattilaisen tarkastusta varten.Tiilistä paikalla muurattavien ja teräksestä rakennettavien savupiippujen suojaetäisyyksiin, lämmöneristeisiin ja läpivientiratkaisuihin on kiinnitetty erityistä huomiota niitä koskevia määräyksiä uudistamalla. Asiakokonaisuudet on koottu omiksi pykälikseen asetuksen soveltamisen helpottamiseksi. Joitakin nykyisen asetuksen ohjeita on nostettu asetustasolle. Eräitä asetustasolla olleita velvoittavia määräyksiä on puolestaan muutettu suositusluonteisiksi ohjeiksi, joista laaditaan opasmateriaali. Nykyinen vaatimustaso pysyy suurelta osalta ennallaan.
38_P_21736.jpg
Isännöintiala kasvussa
Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely: Joka neljäs isännöintialan yritys uskoo liikevaihtonsa kasvavan enemmän kuin 10 prosenttia vuonna 2008.Joka neljäs (27 %) suomalainen isännöintialan yritys uskoo kasvattavansa liikevaihtoa enemmän kuin kymmenen prosenttia kuluvalla tilikaudella verrattuna vuoteen 2007. Loput vastaajayrityksistä odottavat maltillista kasvua. Voimakkaana trendinä on se, että isännöintiala on siirtymässä kohti joustavaa hinnoittelua.Näin kertoo tänään julkaistu Suomen Isännöintiliiton valtakunnallinen barometrikysely, jonka vastaajina oli 136 liiton jäsenyritystä. Isännöintiliiton 203 jäsenyritystä huolehtivat noin miljoonan suomalaisen kodista."Pääkaupunkiseudulla siirtymä kohti joustavaa hinnoittelua on ollut muuta maata yleisempää. Pääkaupunkiseudun yritykset ovat oivaltaneet asiakassuuntauneen toimintamallin ja tuotteistamisen edut muuta maata paremmin. Iskulauseeksi on tullut se, että se joka teettää töitä, niin se maksaa. Tämä on selvä suunta, johon koko ala on menossa", tulkitsee Suomen Isännöintiliitto ry:n toimitusjohtaja Tero Heikkilä barometrin tuloksia.Tutkimuksen mukaan kokonaisvastuun lisääntyminen isännöintityössä tuo merkittäviä nousupaineita hintoihin, mutta toisaalta joka kolmas uskoo, että hintakilpailu kiristyy vähintään jonkin verran. Lisäksi joustavan laskutuksen osuus tulee lisääntymään.Voimakkaimmat liikevaihdon kasvuodotukset ovat 21-30 henkeä työllistävissä yrityksissä. Vastaajien mukaan kannattavan kasvun ajureina ovat uudet palvelut, tuotteistukset ja joustava hinnoittelu. Suurimmat kasvuodotukset ovat Turun ja Tampereen seuduilla, joissa melkein joka toinen (40 %) uskoo liikevaihdon lisääntyvän 11-25 prosenttia. 12 % pääkaupunkiseudun yrityksistä ennustaa yli 26 prosentin kasvua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton