Autotallista löytyvä aine, josta on apua lähes mihin tahansa

Tällä viikolla ei vinkin aiheena olekaan sisustus vaan nyt saatte vihjeitä erään hyvin tunnetun öljyn käyttöön. Jokainen tuntee sanan CRC, WD-40 tai monitoimiöljy. Vanha viidakon sanonta "Jos mikään muu ei tehoa, kokeile CRC:tä". Niinhän se menee, mutta oletko koskaan kokeillut sitä näin?

Väriliitupiirroksia seinillä

Lapsilta loppui paperi ja piirustusta jatkettiin seinälle. Ei hätää – monitoimiöljyllä ne lähtevät pois. Öljy ei vioita maalattua pintaa eikä suurinta osaa tapettipinnoista. Ennen tapetin puhdistamiseen ryhtymistä kannattaa öljyä kokeilla huomaamattomaan paikkaa tai siihen ”kaiken varalta” säästettyyn tapettirullan loppuun.

purkkaa tukassa ja väriliitua seinässä-millä sen saa pois-750x4

Liian kiiltävä lakkapinta

Jos olet lakannut esimerkiksi lattian polyuretaanilakalla ja pinnasta tulikin liian kiiltävä, saat pinnan himmennettyä levittämällä monitoimiöljyä lakatulle lattialle. Levitä öljy lattiaan puhtaalla rievulla.

Kitaran kielet kiiltämään

Onko rakennustyömaan muusikko hieman ruosteessa? Suihkauta öljyä rättiin ja pyyhi kitaran kielet. Näin saat pidettyä kitaran kielet ruosteettomina ja puhtaina.

Purukumia hiuksissa

Pikku rakennusapulaisesi on vahingossa saanut purukumia hiuksiinsa ja mietitte kuumeisesti, millä sen voisi irrottaa. Pieni varovainen suihkaus monitoimiöljyä purukumille ja kohta voit irrottaa purkan tukasta. Muista suojata lapsen silmät, suu ja nenä hyvin. Suihkuta ainetta mieluimmin vaikka ulkona.

purkkaa tukassa-millä sen saa pois-422x422

Mustia jälkiä lattiassa

Mustien lenkkarien jättämiä viivoja uudella parketilla? Ne saattavat olla sitkeässä, eivätkä lähde hankaamallakaan pois. Taas pieni suihkautus monitoimiöljyä ja jäljet irtoavat huomattavasti vähemmällä hankaamisella.

Muista! Ei saa käyttää avotulen tai lämmönlähteen lähellä. Suihkepulloa ei saa säilyttää yli 50 asteessa. Muista tuuletus, kun käytät monitoimiöljyä.


Hintalappu ei irtoa lasista

Kyllä irtoaa, kun käytät monitoimiöljyä. Ei tarvitse raaputtaa hintalappua kynsienalle kasaan, kun kastat hintalapun öljyllä, annat vaikuttaa muutaman minuutin ja raaputat muovilastalla irti.

Vetoketju ei luista

Työmaahupun vetoketju ei aukeakaan? Takkuilevia vetoketjuja löytyy melkeimpä mistä vain: makuupussista, työhaalareista ja vaikka kengistä. Takkuileva vetoketju tarvitsee vain suihkauksen monitoimiöljyä ja johan luistaa. Muista suojata kangasta, jos käytät öljyä esimerkiksi takin vetoketjuun.


Lähde: Uudet konstit vanhat aineet, WD-40.

 
Päivitetty
21.7.2022