• Etusivu
  • Rakentaminen

Modernin skandinaavinen Honka Lux hurmasi mökkiäänestäjät

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj, Kastelli-Talot Oy, Oras Oy
Päivitetty 31.10.2022
20217_71535.jpg

Honka Luxissa yhdistyvät valoisuus ja laadukkuuden luoma luksus. Lattiasta kattoon ulottuvat lasipinnat päästävät luonnonvalon sisään aamusta iltaan.

Rakentaja.fin järjestämässä mökkiäänestyksessä annettiin 21.6.−5.7.2021 yhteensä 2 150 ääntä. Neljän ehdokkaan joukosta voittajaksi nousi 892 äänellä modernin skandinaavinen hirsihuvila Honka Lux, joka on nimensä mukaisesti suunniteltu valon ehdoilla. Kakkossijan nappasi 639 äänellä Hirsi-Kastelli Aisti.

1. sija: Honka Lux 154 1A

Äänestäjät kommentoivat Honka Luxia muun muassa näin:

Avara ja valoisa. Ympäröivä luonto näkyy hienosti isoista ikkunoista ja sisätilat jatkuvat saumattomasti terassialueelle. Pohjaratkaisu vaikuttaa toimivalta ja monikäyttöiseltä. Tarjolla on sekä viihtyisää yhdessäoloa että omaa rauhaa. Ylellisen tyylikäs olematta silti pröystäilevä. Harmoninen kokonaisuus.
Todella upea ja miellyttävä. Tuli sellainen tunne, että haluasi lomalle ja mökkeilemään heti! Uima-allas kruunasi kaiken − mökin ei tarvitse olla veden ääressä välttämättä.
Sopivan pelkistetty mutta tyylikäs ja ajaton. Paljon avaraa tilaa ja ikkunapinta-alaa, makuuhuoneet ja muut tilat hieman sivussa ja pienemmillä neliöillä, mikä on tarkoituksenmukaista juuri vapaa-ajankäyttöä ajatellen. Voisin hyvin harkita tätä mallia omaksi valinnaksi, jos mökkiä olisin rakentamassa.

Sija 2: Hirsi-Kastelli Aisti 81/90

Hirsi-Kastelli Aistin näyttävä ikkunarivistö häivyttää rajaa luonnon ja keittiö-olohuoneen väliltä. Katseilta suljetun seinän voi sijoittaa lähelle tontin rajaa, jolloin vastakkaiselle terassiseinustalle jää runsaasti tilaa kapeallakin mökkitontilla.
Hirsi-Kastelli Aistin näyttävä ikkunarivistö häivyttää rajaa luonnon ja keittiö-olohuoneen väliltä. Katseilta suljetun seinän voi sijoittaa lähelle tontin rajaa, jolloin vastakkaiselle terassiseinustalle jää runsaasti tilaa kapeallakin mökkitontilla.

Äänestäjät kommentoivat Hirsi-Kastelli Aistia muun muassa näin:

Sopii suomalaiseen maisemaan ja perinteiseen rakennustyyliin. Linjakas ulkoasu ja katto miellyttävät. Rakennuksen koko ja muunneltavuus käy monenlaisille perheille.
Käytännöllinen pohja, kaikki tarvittava löytyy suhteellisen pienissä neliöissä. Ihanan isot ikkunat.
Ajaton tyyli, keskieurooppalaisella ilmeellä. Sinne kaipaan nyt kun ei saa matkustaa. Pitää tuoda siis puitteet kotiin Suomeen!

Sija 3: Kontio Sky House 40A

Kontio Sky House on nerokas tilaihme, jonka V-mallinen sisäkatto tuo avaruutta sekä oleskelu- että makuutiloihin. Kattoratkaisun ansiosta maisemaikkunat avautuvat kahteen suuntaan.
Kontio Sky House on nerokas tilaihme, jonka V-mallinen sisäkatto tuo avaruutta sekä oleskelu- että makuutiloihin. Kattoratkaisun ansiosta maisemaikkunat avautuvat kahteen suuntaan.

Äänestäjät kommentoivat Kontio Sky Housea muun muassa näin:

Oivallinen lisä kasvavan suvun vanhan kesähuvilan tontille kauden pidentäjäksi keväällä ja syksyllä ja lisäkapasiteetiksi kesällä.
Pieni ja sievä, kaikki tarpeellinen mahtuu eikä tule kerättyä turhaa tavaraa.
Selkeä, kaunis ja käytännöllinen. Mökin kokoinen mökki.

Sija 4: Lammi Katve

Yksikerroksisen Lammi Katveen linjakkaat ratkaisut jatkuvat avarista sisätiloista myös pihan puolelle. Siellä ainutlaatuisen puisen suojakuoren alle muodostuu kuljettavia ja oleskeltavia tiloja.
Yksikerroksisen Lammi Katveen linjakkaat ratkaisut jatkuvat avarista sisätiloista myös pihan puolelle. Siellä ainutlaatuisen puisen suojakuoren alle muodostuu kuljettavia ja oleskeltavia tiloja.

Äänestäjät kommentoivat Lammi Katvetta muun muassa näin:

Tyylikäs ja selkeä kokonaisuus, joka istuu kallioiseen rantamaisemaan hienosti.
Kaunis yhdistelmä perinteistä ja modernia suunnittelua.
Suurten ikkunoiden ja korkean huonekorkeuden yhdistelmä tuo mökkeilijän lähemmäs ympäröivää luontoa. Vaaleat sävyt rauhoittavat ja laajalle alueelle ulottuva katettu terassi tuo mahdollisuuden ulkona rentoutumiseen kelillä kuin kelillä.

Katso kaikkien äänestyksessä mukana olleiden mökkimallien kuvat ja pohjapiirrokset täällä >>>

Info

Info

Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin palkintona Oraksen mökkihana. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

20217_71540.jpg

Kiitokset kaikille äänestykseen osallistuneille ja onnea voittajille!

Honkarakenne Oyj
Kastelli-Talot Oy
Oras Oy
Rakentaminen
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201510_44579.jpg
Uusi EasyIN-kotikonsepti, helppo hankkia ja asua
Kastelli-talot Oy, joka on ollut jo yli 20 vuotta pientalojen markkinajohtaja Suomessa, tuo markkinoille uuden EasyIN –asumiskonseptin. EasyIN–konseptilla Kastelli rakentaa täysin valmiita, asunto-osakeyhtiömuotoisia pientaloasuntoja, jotka on helppo hankkia ja, joissa on helppo asua. Ensimmäiset 58 EasyIN–kotia rakennetaan Vantaan Vaaralaan ja Ilolaan.
20183_52367.jpg
Hurrja huhtikuu alkaa taas!
Kastelli on tehnyt viisi talomuunnosta suosituimmista malleistaan. Uutuusmallit on tehty asiakkaiden toiveiden pohjalta ja ne tulevat pysyväksi osaksi Kastellin mallistoa – uusia talomalleja on myös testattu käytännössä ja ne on todettu toimiviksi ja toivotuiksi. Tutustu Kastellin uutuuksiin sekä Hurrja huhtikuu -kampanjaan!
20231_80569.jpg
Tehtaan suojissa on mahdollista rakentaa huippulaadukas omakotitalo
Voidaanko omakotitalo todella rakentaa näin? – Sateelta suojassa, hyvässä järjestyksessä ja vain kolmessa viikossa. Kiiruna Talojen talotehtaalla rakennetaan muuttovalmiita omakotitaloja. Rakentamisen vakaat olosuhteet mahdollistavat valmiiden kotien tasaisen korkean laadun.
Kuvassa lasketaan yhtä Aulis Lundell Oy:n moduulitalon elementtiä rekan kyydistä valmiille perustukselle
Moduuliratkaisut tulevat esille Helsingin keskustaan – Aulis Lundell Oy avaa showroomin Runeberginkadulle
Aulis Lundell Oy avaa showroomin Helsingin keskustaan. Esille on saatu kattavasti koko Aulis Lundell Oy:n tuotanto. Uusissa tiloissa tutustut muun muassa Liune-ovituotteisiin sekä aivan uusiin moduulirakentamisen ratkaisuihin.Showroom avataan Autotaloon, entiseen Rakennustiedon tilaan Runeberginkatu 5:ssä. Showroom on auki maanantaista perjantaihin ja halutessasi voit sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen.
Ahola-transportin_moduuleidta_tehty_rakennus-Aulis_lundell_oy
Nopeaa ja turvallista rakentamista moduulien avulla
Esivalmistetut teräsmoduulit ovat erinomainen mahdollisuus urakoitsijoille ja asentajille, jotka haluavat nopeuttaa rakennusprojekteja ja vähentää rakentamisen kustannuksia. Esivalmistetut moduulit valmistetaan kuivissa tiloissa tehtaalla, jossa niiden tarkkuus ja laatu voidaan varmistaa ennen toimittamista rakennuspaikalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton