Tiedätkö mitä kaikkea kodinohjauksella voit tehdä?

Lähdetkö kotoa usein kiireessä ja murehdit päivän ajan päälle jääneitä valoja ja kahvinkeitintä? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin, kun et itse ole paikalla? Haluaisitko talosi näyttävän asutulta myös poissa ollessasi, vai haaveiletko kenties automaattisesti illan hämärtyessä syttyvistä ulkovaloista?

Vastaus kaikkiin näihin on ABB-free@home -kodinohjausjärjestelmä. Sen avulla ohjaat joustavasti ja helposti kotisi valaistusta, lämmitystä, ilmanvaihtoa, kaihtimia, sähkölaitteita ja ABB-Welcome -ovipuhelinta niin kotona kuin etänä mobiililaitteillasi. Olitpa sitten rakentamassa tai saneeraamassa, ABB:n automatisoidut tilanneohjaukset tarjoavat uudenlaista asumismukavuutta sekä vievät kotisi kohti entistä turvallisempaa ja energiatehokkaampaa asumista.

ABB free@home kodinohjausjärjestelmä-750x422

Turvallisempi koti – vähemmän murheita

Kodinohjausjärjestelmällä lisäät kotisi turvallisuutta niin kotona kuin poissa ollessasi. Voit liittää HomeConnect-kodinkoneet kodinohjausjärjestelmään ja tarkistaa niiden tilan kätevästi mobiililaitteeltasi. Järjestelmään liitetty kosteusvahti hälyttää ja katkaisee vedentulon, jos esimerkiksi tiskikone tai lämminvesivaraaja vuotaa.

Ovipuhelimen avulla näet, kuka ovellasi niin kodin kosketusnäytöltä kuin mobiililaitteeltasi. Jos esimerkiksi perheenjäsen on unohtanut avaimensa kotiin tai vieraat saapuvat yllättäen, voit avata heille oven mobiililaitteellasi vaikket olisi itse kotona. Ovipuhelimen kameratallenteiden ansiosta voit tarkistaa myös jälkeenpäin, kuka ovella on käynyt poissa ollessasi. Läsnäolon simulointi pitää kutsumattomat vieraat loitolla niin kotoa kuin vapaa-ajan asunnolta, talon näyttäessä asutulta myös tyhjillään ollessaan.
 

ABB free@home kodinohjausjärjestelmä pitää perheesi turvassa-75
ABB free@home kodinohjausjärjestelmään voit yhdistää myös ilmal

Uudenlaista asumismukavuutta

Kodinohjausjärjestelmällä mukautat kotisi toiminnot kunkin huoneen tarpeisiin ja tilanteeseen sopiviksi, niin arkeen kuin juhlaan. Yhdellä painalluksella voit ohjata koko kotisi haluamaasi tilaan esimerkiksi herätessäsi aamulla, saapuessasi kotiin tai lomalle lähtiessäsi. Voit luoda yksilöllistä tunnelmaa illanistujaisiin kodinohjausjärjestelmään liitettävien Philips HUE -värivalojen ja DALI-valaisimien ohjauksen avulla.

Kodinohjausjärjestelmän käyttö ja tilanteiden aktivoiminen onnistuu kodin painikkeiden ja kosketusnäyttöjen lisäksi myös pilvipohjaisella Amazon Alexa -puheohjauksella sekä palkitun käyttäjäkokemuksen tarjoavalla ABB-free@home Next -mobiilisovelluksella. Voit tarkistaa vapaa-ajan asuntosi tilannetiedot ja ohjata toimintoja kätevästi mobiililaitteeltasi myös kotoa käsin. Illan tullen sinun ei siis tarvitse nousta sängystä varmistaaksesi, että kaikki kotisi valot ja kodinkoneet ovat poissa päältä, vaan voit ohjata kotisi yö-tilaan helposti puheohjauksen tai mobiililaitteesi avulla.

ABB free@home kodinohjausjärjestelmän käyttö on helppoa-422x633

Miellyttävä sisälämpötila ympäri vuoden energiaa säästäen

Aktivoimalla ”poissa”-tilanteen kotoa lähtiessäsi sammutat kaikki turhat valot ja lasket huoneiston lämpötilaa poissaolon ajaksi. Niin ulko- kuin sisävalojakin voidaan ohjata liikkeen tai läsnäolon perusteella tai ne voidaan ajastaa päivän, kellonajan sekä auringon liikkeiden mukaan. Kodinohjausjärjestelmän avulla myös lämmitys on mahdollista mukauttaa asukkaiden tarpeiden, päivärytmin tai tilanteen mukaan, ja näin säästää kustannuksissa silloin kun lämmitystä ei tarvita.

Kesällä voit ehkäistä ylilämpöä sääasemalla automatisoitujen verhojen ja kaihtimien avulla, ja talvella voit automatisoida auton lämmityksen sääaseman ilmoittaman ulkolämpötilan mukaan. Myös kodin ilmalämpöpumppu voidaan liittää kodinohjausjärjestelmään, mikä auttaa vähentämään lämmityksen energiakustannuksia.

ABB free@home kodinohjausjärjestelmä vahtii kotiasi puolestasi-

Muista mainita kodinohjausjärjestelmästäsi ja erityisesti sen turvatoiminnoista myös vakuutusyhtiöllesi – saatat olla oikeutettu saamaan alennusta kotivakuutuksen maksuista.


Lisää tietoa järjestelmästä ja sen toiminnoista löydät ABB-free@home-kodinohjausjärjestelmän sivuilta.

Referenssikohteistamme saat inspiraatiota ja ideoita kodin sähköistykseen ja älykkäisiin kodinohjauksen ratkaisuihin. Tutustu esimerkiksi Saarenmaan loma-asunnon etäohjauksen hyötyihin tai viime vuoden Asuntomessukohteiden tarinoihin kodinohjausjärjestelmästä.  

 
Julkaistu
21.6.2021