• Etusivu
  • Piha

Viikon sisustusidea: Miten terassi puhdistetaan ilman painepesuria tai pesuainetta?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.11.2023
20217_71653.jpg

Jos et omista painepesuria tai mökin läheisyydessä ei olekaan rautakauppaa, tässä sinulle hyvä vinkki, miten puhdistat puisen terassin myrkyttömästi, ilman saippuaa ja vieläpä erittäin halvalla ilman lisävarusteita ja pesuaineita.

Etikka ja kunnon juuriharjaus

Etikka sopii kaikkeen puhdistamiseen, niin myös terassin pesuun. Sekoita ämpäriin puolet vettä ja puolet etikkaa. Levitä terassille ja odota noin 20 minuuttia, ennen kuin harjaat ja huuhtelet. Muistathan, että juuriharjoja saa myös varrellisina. Säästyt konttaamiselta. ja selkäsi kiittää

Jos lähellä ei ole kasteluletkua, huuhtelu sujuu myös ämpäriä apuna käyttäen.

Info

Info

Lue lisää:

Piha
terassi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20189_54579.jpg
Helppohoitoinen ja pitkäikäinen terassi
Nappaa tästä ideoita terassin ja oleskelualueen suunnitteluun. Pihakivien malli- ja värivalikoima on laaja. Ota kuitenkin pihakivien valinnassa huomioon muutamia eri asioita kuten pihan maastonmuodot, kiveysalueiden muodot sekä alueiden kuormitus ja hoito. Pienikokoinen kivi taipuu eri suuntiin kallistuviin kaatoihin ja muotoihin. Isokokoinen laatta sopii tasaisiin, maltillisesti kallistuviin kohteisiin. Mitä isompi kivi tai laatta, sitä vähemmän saumapintaa. Talon ja ympäröivän maiseman värit ohjaavat myös pihakivien värin valintaa.
20186_53390.jpg
Ohjeita ja vinkkejä terassin pintakäsittelyyn
Talven jäljiltä terassi voi olla huonossakin kunnossa ja kesän lähestyessä terassin pintakäsittely onkin taas ajankohtaista. Terassin pintakäsittelyyn on muutamia niksejä, jotka on hyvä muistaa. Paras suoja terassille saadaan, kun käsittely uusitaan joka vuosi. Parhaimmat maalauskelit ovat toukokuusta syyskuuhun.Mitä pitää huomioida ennen käsittelyäPuun kosteus tulee olla enintään 18 %. Kostea puu aiheuttaa maalin huonon tartunnan ja voi johtaa maalin ennenaikaiseen irtoamiseen. Ilman, käsiteltävän pinnan ja tuotteen lämpötilan on oltava vähintään +5°C. Ilman suhteellisen kosteuden on oltava alle 80 %.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
20182_51771.jpg
Hanki lasitettu terassi kesän juhliin viimeistään nyt
Onko juhlia tiedossa tulevana kesänä? Ylioppilasjuhlat, viisikymppiset, rippijuhlat, kesäjuhlat tai vaikkapa juhannus. Jos mielit hankkia terassilasit ennen kesän juhlakautta, alkaa olla jo kiire. Kesä on kiireisintä sesonkiaikaa lasitoimittajilla ja lupaprosessissakin voi vierähtää kunnan puolella tovi. Kannattaa siis toimia heti.
20204_63975.jpg
Toimiva ilmanvaihto pelastaa mökin monelta harmilta
- Korjaa mökin ilmanvaihto kuntoon nopeasti ja edullisestiSuomessa on lähes puoli miljoonaa vapaa-ajan asuntoa. Suurinosa osa on vanhempaa rakennuskantaa: 83 prosenttia mökeistä on rakennettu 1980-luvulla tai aikaisemmin. Näistä mökeistä tulisi löytyä korvausilmaventtiilit. Useimmilla mökeillä ilmanvaihto on kuitenkin jäänyt kokonaan huomiotta.
20154_43012.jpg
Jämäkän ja leppoisan löylyn tarjoajat
Suomalaiselle kesään kiteytyy oma mökki, kunnollinen sauna kiukaineen ja luonnon läheisyys. Sauna on paikka, jossa ihminen puhdistautuu niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Ei kuitenkaan ole aivan merkityksetöntä millaisen kiukaan omaan saunaansa hankkii. Tulikiven puulämmitteisistä kiukaista löytyykin jämäkän ja leppoisan löylyn tarjoajat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton