Koti Jalavan suojissa

Tämä tarina ei ala kuitenkaan sanoilla ”olipa kerran”, vaikka Jukkatalon Jalavaa asuttaakin tällä hetkellä kuvitteellinen kolmihenkinen perhe, joka viettää aktiivista elämää harrastaen sekä matkustaen. Kyseessä on Jukkatalon vuoden 2021 Asuntomessujen messutalo Jalava, joka on noussut upealle rantatontille Lohjan Hiidensalmeen.

Tervetuloa tutustumaan Jukkatalon luonnonläheiseen Jalavaan.Tervetuloa tutustumaan Jukkatalon luonnonläheiseen Jalavaan.

Huolella suunniteltu ja laadulla tehty

Tähän yksitasoiseen, kolmella makuuhuoneella varustettuun kotiin mahtuu elämää ja toimintaa. Suuri osa tämän kodin asuintiloista on varattu perheen yhdessäololle. Kodin makuuhuoneet on kaikki sijoitettu samalle puolelle taloa jättäen näin ison osan kodin pohjapinta-alasta yhteisiin asuintiloihin kuten keittiöön sekä olohuoneeseen. Tämän kodin pohjaratkaisussa on huomioitu käytännöllisyys sekä arjen toimivuus ja hyvinvointi.

Kodin oleskelutilojen puolelle on suunniteltu suuret lattiaan asti ulottuvat ikkunat, joista valo pääsee kulkeutumaan aivan perimmäisiin nurkkiin asti. Suuret ikkunat myös yhdistävät sekä sisä- että ulkotilat toisiinsa. Lisää viihtyisää ja monipuolista käyttö- ja oleskelutilaa löytyy talon ulkopuolelta Jalavan kahdella sivulla kulkevan terassin muodossa. Terassin katto on sijoitettu korkealle, joten räystäät eivät ole luonnonvalon tiellä vaan päästävät sen esteettä kulkemaan.

Tässä kodissa luonnonvalo pääsee joka sopukkaan.Tässä kodissa luonnonvalo pääsee joka sopukkaan.

Kodinhoitoon sekä peseytymiseen varatuissa tiloissa viihtyvät sulassa sovussa sekä kivi, puu, lasi että metalli. Tila jatkuu harmonisena sekä valoisana ja materiaalien vaihtuminen tapahtuu soljuvasti. Nämä tilat on sijoitettu käytännönläheisesti Jalavan toiseen päähän, jolloin rentouttavista löylyistä sekä vaahtokylvystä pääsee nauttimaan ilman, että perheen pienin heräisi kantautuviin veden ääniin. Kodinhoitohuoneesta käsin pääsee suoraan terassille vilvoittelemaan saunan jälkeen.

Neutraalia, luonnonläheistä ja aikaa kestävää sisustamista

Jos kodin värimaailmaa pitäisi kuvailla muutamalla sanalla, olisivat ne puuterimaisen pehmeä pellavan sävy, jossa on pienenä tehosteena siellä täällä ripaus mustaa sekä metallipintaa tuomassa ryhdikkyyttä. Muutenkin kodin sisustusmateriaaleina näyttäytyy luonnolliset materiaalit kuten villa, kivi ja juuri mainittu pellava. Kodin seesteinen tunnelma jatkuu vaivatta tilasta toiseen.

Pintamateriaalit on valittu ajatuksella ja ratkaisut on tehty käytännönläheisesti. Tästä esimerkkinä on muun muassa mattapintainen, akustisena elementtinä toimiva puurimaseinä, joka erottaa eteisen sekä olohuoneen toisistaan.

Tässä kodissa on hyvä olla ja viettää aikaa koko perheen kesken.Tässä kodissa on hyvä olla ja viettää aikaa koko perheen kesken.

Jukkatalo Jalava

Kohde 13

3 mh, k+rt+oh, khh, 2 wc, pe, sa, varasto ja autokatos

  • Huoneistoala 117 m²
  • Kerrosala 134 m²
  • Seinärakenne Aitojukka®
  • Huonekorkeus 2,9 m
  • Päälämmönlähde: Poistoilmalämpöpumppu
  • Lämmönjako: Vesikiertoinen lattialämmitys

Tutustu Jukkatalon mallistoon
422 tree-1484370_1920

Kiinnostuitko?


 
Julkaistu
5.7.2021