Aurinkoa, lämpöä ja ihanaa ruoanlaittoa mökkiolosuhteissa – näin se onnistuu

Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa.

Joko sinun kesäkeittiöösi kuuluu myös juokseva lämmin vesi?Joko sinun kesäkeittiöösi kuuluu myös juokseva lämmin vesi?

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuonna 2020 kaikkiaan 508 289 kesämökkiä. Suomalaiset ovat siis varsinaista mökkikansaa, eikä ihme, sillä suomalainen luonto on vertaansa vailla. Kesämökille useimmiten lähdetään viettämään tietoisesti aikaa pidemmäksi kuin vain pariksi päiväksi kerrallaan. Vaikka olemmekin mökkikansaa, kaipaamme silti mökillekin pieniä mukavuuksia, joita olemme tottuneet kotonamme käyttämään. Yksi tällaisista asioista on lämmin vesi.

Lisämukavuutta mökille: lämmin juokseva vesi

Kesään kuuluu ilman muuta hyvä ruoka ja siitä nauttiminen. Jos sinun mökilläsi on käytössä ainoastaan kylmä vesi, miltä sinusta tuntuisi ajatuksena saada käyttöösi myös lämmin juokseva vesi esimerkiksi kesäkeittiöön, grillikatokseen tai vaikkapa autotalliin?

Oras Safiran vedenlämmittimellä varustetusta hanasta, eli niin kutsutusta mökkihanasta on saatavilla kahta eri mallia, toinen soveltuu erinomaisesti keittiöön ja toinen käsienpesualtaille. Se mitä tarvitset, on kiinteä kylmävesijohto sekä sähkö.

Ota mökkisi keittiöön käyttöön mökkihana, joka helpottaa mökkiläisen arkea.Ota mökkisi keittiöön käyttöön mökkihana, joka helpottaa mökkiläisen arkea.

Mökkihana on käytännöllinen ratkaisu ja turvallinen käyttää. Paketissa saapuu sekä hana että itse vedenlämmitin. Kun hanan asentaa paikoilleen, tulee vedenlämmitin täyttää ensin vedellä ja vasta sen jälkeen kytkeä siihen virta kytkemällä se pistorasiaan. Veden lämpötila on portaattomasti valittavissa n. 35–85 °C väliltä. Muistathan, että lämpimän veden lämpötila ei saa ylittää + 65 astetta!

Lämminvesivaraaja on paineeton ja tilavuudeltaan 5 litraa. Huomioi, että hana on niin kutsuttu matalapaineversio ja on kehitetty juuri tähän tarkoitukseen, joten sitä ei voi korvata normaalilla hanalla.

Voit tilata mökkihanan kätevästi myös Rakentaja.fi-verkkokaupasta.

Verkkokauppaan

Kesäkeittiöön suunniteltu Oras Safira mökkihana 1023FKesäkeittiöön suunniteltu Oras Safira mökkihana 1023F
Vietä huoletonta aikaa mökilläsi.Vietä huoletonta aikaa mökilläsi.

Syksyn koittaessa muista:

Oraksen mökkihana ja vedenlämmitin tulee tyhjentää talvikuukausien ajaksi. Näin varmistat, että hana toimii myös seuraavalla mökkikaudella:

  • Sulje vedentulo hanalle sekä irrota laite sähköverkosta.
  • Avaa hana auki keskiasennossa ja odota että vedentulo loppuu.
  • Kierrä tuloveden liitinmutteri auki sekä liitinmutterit auki vedenlämmittimen liitäntämuhveista.
  • Tyhjennä säiliö vedestä kääntämällä se ylösalaisin (lämpimän veden yhteestä) ja odota että vedentulo loppuu kokonaan.
  • Irrota hanan vivusta merkkinasta sekä talttapäinen kiinnitysruuvi
  • Irrota hanan suojakuppi.
  • Kierrä säätöosan mutteri (38 mm) auki käyttäen holkkiavainta (Oras-nro 910003).

Vedä säätöosa ylös karasta käyttäen apuna esimerkiksi kahvaa. – Muista säilyttää hanan säätöosa kuivassa sekä lämpimässä.

60695_p_ver-1

Kiinnostuitko?

 
Päivitetty
9.6.2022