Valitse tarpeeseesi parhaiten sopiva ilmalämpöpumppu näillä vinkeillä

Kesällä ilmalämpöpumppu on erinomainen viilennykseen ja talvella sillä saadaan säästöjä sähkölämmityksen tukena. Ilmalämpöpumpun valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa muutama asia huomioon. Tämän artikkelin vinkeillä löydät varmasti itsellesi sopivan laitteen.

Ilmalämpöpumppua ostaessa kannattaa tutustua ominaisuuksiin huolella, jolloin saat sinulle sopivan laitteen.Ilmalämpöpumppua ostaessa kannattaa tutustua ominaisuuksiin huolella, jolloin saat sinulle sopivan laitteen.

Valitse ilmalämpöpumppu, jossa on oikeat ominaisuudet

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä mitä ominaisuuksia haluat. Oikeilla ominaisuuksilla varustettu ilmalämpöpumppu palvelee vuosia eteenpäin.

Kiireisintä ilmalämpöpumppu-asentajilla on kesällä, joten ilmalämpöpumpun hankinta kannattaa ajoittaa kevääseen tai syksyyn. Hellepäivien viilennykseen on hyvä varautua ajoissa, samoin kuin mökkikauden pidentämiseen syksyllä.

Mieti haluatko vain perusmallin kesähelteiden viilennykseen vai haluaisitko myös tukea lämmitykseen talven pakkasilla. Lämmitys ja viilennyskäyttöön tarkoitettu ilmalämpöpumppu säästää lämmityskuluissa jopa noin 40 %, minkä ansiosta ilmalämpöpumppu maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Takkatoiminnon avulla saat parhaimman hyödyn tulisijasta, sillä ilmalämpöpumppu levittää takan lämmittämän ilman tasaisesti tilaan. Erilaiset älykkäät ilmanohjaustoiminnot levittävät ilman haluamaasi suuntaan. Esimerkiksi Coanda-toiminnolla kylmä ilma ohjataan ylöspäin, josta se laskeutuu ilman vedon tunnetta huonetilaan.

Pumpun avulla voit parantaa myös sisäilman laatua. Esimerkiksi Bosch-ilmalämpöpumppujen plasmacluster-toiminto puhdistaa ilmasta allergeeneja ja erityisen tehokkaasti. Hiljainen käyntiääni on tärkeää, kun ilmalämpöpumppu on sijoitettu lähelle makuuhuoneita. Myös ulkoyksikön hiljaisuus pitää naapurisi tyytyväisinä.

Varsinkin mökille asennettavassa laitteessa kannattaa olla etäohjausmahdollisuus. Tällöin voit säätää lämpötilaa jo kotoa lähtiessä sinulle sopivaksi. Talvella mökillä on hyvä pitää 10 asteen ylläpitolämpötilaa, jotta rakenteet pysyvät kunnossa. Mökkikausi myös pitenee, kun sisällä voi pitää tasaista lämpöä ympäri vuoden.

Ulkonäköäkään ei kannata unohtaa. Nykyään on tarjolla myös tyylikkäitä laitteita, joista voit valita juuri omaan sisustukseen sopivan. Boschin Climate Class -pumpuissa on tyylikäs valkoinen ulkoyksikkö ja eri värisiä sisäyksikköjä, joista voit valita mieleisen.

Tutustu vaihtoehtoihin ja
pyydä tarjous

Ilmalämpöpumppu voi olla myös tyylikäs– katso video Pian kokemuksesta

Tilan koko vaikuttaa mitoitukseen

Oikean kokoluokan valinta on tärkeää, jotta saat parhaimman hyödyn ilmalämpöpumpusta. Pumpun kokoluokkaa ei voi määritellä pelkästään tilan neliöihin pohjautuen. Jos tila on avoin, ilmavirta pääsee vapaasti liikkumaan koko tilassa. Jos tila on eroteltu esimerkiksi väliseinillä, ilmalämpöpumpun vaikutusalue jää pienemmäksi, koska ilmavirta ei pääse liikkumaan esteettömästi koko tilassa. Myös tilan korkeus vaikuttaa ilmalämpöpumpun mitoitukseen.

Ota mitoituksessa ja sijoittelussa huomioon lämpöpumpun ilmavirran liikkuminen ja sen vaikutusalue. Parhaiten apua mitoitukseen saat Bosch Lämpömestareilta tai jälleenmyyjiltä. Näin varmistat, että saat kotiisi oikean kokoisen ilmalämpöpumpun ja parhaan hyödyn siitä.

Suuntaa antavia neliöperusteisia kokoluokan määrittelyohjeita Boschilta:

Ammattimainen asennus tärkeää – näin varmistetaan pitkä käyttöikä

Ammattitaitoisella asennuksella varmistetaan ilmalämpöpumpun pitkä käyttöikä. Bosch Lämpömestarilta saat ammattitaitoisen asennuksen lisäksi huipputakuun. Jos olet ostanut lämpöpumpun, jonka on asentanut sertifioitu Bosch Lämpömestari, on takuu voimassa kuusi vuotta.

Lämpömestarit auttavat mitoituksen lisäksi myös asennuspaikan valinnassa. Lämpöpumppu asennetaan parhaaseen mahdolliseen kohtaan kodissasi, jolloin pyritään varmistamaan mahdollisimman laaja käyttöalue.

Ota yhteyttä ja saat tarjouksen Bosch-lämpöpumpusta


 
Päivitetty
28.6.2022