Valitse tarpeeseesi parhaiten sopiva ilmalämpöpumppu näillä vinkeillä

Kesällä ilmalämpöpumppu on erinomainen viilennykseen ja talvella sillä saadaan säästöjä sähkölämmityksen tukena. Ilmalämpöpumpun valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa muutama asia huomioon. Tämän artikkelin vinkeillä löydät varmasti itsellesi sopivan laitteen.

Ilmalämpöpumppua ostaessa kannattaa tutustua ominaisuuksiin huolella, jolloin saat sinulle sopivan laitteen.Ilmalämpöpumppua ostaessa kannattaa tutustua ominaisuuksiin huolella, jolloin saat sinulle sopivan laitteen.

Valitse ilmalämpöpumppu, jossa on oikeat ominaisuudet

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä mitä ominaisuuksia haluat. Oikeilla ominaisuuksilla varustettu ilmalämpöpumppu palvelee vuosia eteenpäin.

Mieti haluatko vain perusmallin kesähelteiden viilennykseen vai haluaisitko myös tukea lämmitykseen talven pakkasilla. Lämmitys ja viilennyskäyttöön tarkoitettu laite säästää myös lämmityskuluissa. Näiden lisäksi parannat sisäilman laatua pumpun avulla. Takkatoiminnon avulla saat parhaimman hyödyn tulisijasta. Toiminnon avulla pumppu levittää takan lämmittämän ilman tasaisesti.

Varsinkin mökille asennettavassa laitteessa kannattaa olla etäohjasmahdollisuus. Tällöin voit säätää lämpötilaa jo kotoa lähtiessä sinulle sopivaksi. Talvella mökillä voi olla hyvä on 10 asteen ylläpitolämpötila.

Erilaiset älykkäät ilmanohjaustoiminnot levittävät ilman haluamaasi suuntaan. Esimerkiksi Coanda-toiminnolla kylmä ilma ohjataan ylöspäin, josta se laskeutuu ilman vedon tunnetta huonetilaan. Hiljainen käyntiääni on tärkeää, kun ilmalämpöpumppu on sijoitettu lähelle makuuhuoneita. Myös ulkoyksikön hiljaisuus pitää naapurisi tyytyväisinä.

Ulkonäköäkään ei kannata unohtaa. Nykyään on tarjolla myös tyylikkäitä laitteita, joista voit valita juuri omaan sisustukseen sopivan. Boschin uusissa Climate Class -pumpuissa on tyylikäs valkoinen ulkoyksikkö ja eri värisiä sisäyksikköjä, joista voit valita mieleisen.

Tyylikäs Climate Class -ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on saatavilla neljässä upeassa värissä: valkoinen, hopea, titaani ja punainen. Valitse tyyliisi ja sisustukseesi parhaiten sopiva värivaihtoehto.Tyylikäs Climate Class -ilmalämpöpumpun sisäyksikkö on saatavilla neljässä upeassa värissä: valkoinen, hopea, titaani ja punainen. Valitse tyyliisi ja sisustukseesi parhaiten sopiva värivaihtoehto.

Tilan koko vaikuttaa mitoitukseen

Oikean kokoluokan valinta on tärkeää, jotta saat parhaimman hyödyn ilmalämpöpumpusta. Pumpun kokoluokkaa ei voi määritellä pelkästään tilan neliöihin pohjautuen. Jos tila on avoin, ilmavirta pääsee vapaasti liikkumaan koko tilassa. Jos tila on eroteltu esimerkiksi väliseinillä, ilmalämpöpumpun vaikutusalue jää pienemmäksi, koska ilmavirta ei pääse liikkumaan esteettömästi koko tilassa. Myös tilan korkeus vaikuttaa ilmalämpöpumpun mitoitukseen.

Ota mitoituksessa ja sijoittelussa huomioon lämpöpumpun ilmavirran liikkuminen ja sen vaikutusalue. Parhaiten apua mitoitukseen saat Bosch Lämpömestareilta tai jälleenmyyjiltä. Näin varmistat, että saat kotiisi oikean kokoisen ilmalämpöpumpun ja parhaan hyödyn siitä.
 

Suuntaa antavia neliöperusteisia kokoluokan määrittelyohjeita Boschilta:

Parhaiten apua ilmalämpöpumpun mitoitukseen saat Bosch Lämpömestareilta tai jälleenmyyjiltä. Näin varmistut, että saat kotiisi oikean kokoisen pumpun ja parhaan hyödyn siitä.Parhaiten apua ilmalämpöpumpun mitoitukseen saat Bosch Lämpömestareilta tai jälleenmyyjiltä. Näin varmistut, että saat kotiisi oikean kokoisen pumpun ja parhaan hyödyn siitä.

Ammattimainen asennus tärkeää – näin varmistetaan pitkä käyttöikä

Ammattitaitoisella asennuksella varmistetaan ilmalämpöpumpun pitkä käyttöikä. Bosch Lämpömestarilta saat ammattitaitoisen asennuksen lisäksi huipputakuun. Jos olet ostanut lämpöpumpun, jonka on asentanut sertifioitu Bosch Lämpömestari, on takuu voimassa kuusi vuotta.

Lämpömestarit auttavat mitoituksen lisäksi myös asennuspaikan valinnassa. Lämpöpumppu asennetaan parhaaseen mahdolliseen kohtaan kodissasi, jolloin pyritään varmistamaan mahdollisimman laaja käyttöalue.

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Julkaistu
18.6.2021