Monimuotoinen, esteetön ja helppohoitoinen sauna

Kukapa ei haluaisi saunastaan upeaa rentoutumisen keidasta, jossa on upea tunnelmavalaistus, ehkä musiikkilaitteet ja kiuas mieltymysten mukaan. Kun ajatellaan tuon upean tilan siivoamista, on hyvä jo saunan suunnitteluvaiheessa ottaa huomioon elämänvaiheet, esteettömyys ja siivoamisen helppous. On myös tärkeää, että saunat ovat turvallisia, helppokulkuisia ja saunat mahdollistavat upean saunanautinnon jokaiselle kävijälle lapsista ikäihmisiin.

55622.pagespeed.ce.aw8JtGLHOk

Saunan tulee olla helposti puhdistettava. Kun saunassa on kääntyvät lauderungot, saunan puhdistus käy käden käänteessä. Älykkään keksinnön ansiosta KIKKA-lauderungot kääntyvät kevyesti seinälle. Mikäli lauteet varustetaan vielä noston keventäjällä, rungot nousevat seinälle lähes itsestään. Myös runkomateriaalilla on merkitystä puhtaanapidon ja kestävyyden kannalta. KIKKA-lauderunkojen materiaali on helposti puhtaana pidettävää anodisoitua alumiinia.

Kääntyvät mekanismit eri mallisiin lauteisiin

Kääntyvät lauderungot ovat mahdollisia erimallisiin saunoihin. KIKKA-lauderungoilla voi tehdä esimerkiksi U- ja L-lauteet sekä kulmalauteet. Kaikki sivut kääntyvät tarvittaessa ylös seinälle. Myös syvyyskokoja löytyy useita eri vaihtoehtoja. Kotimaisten KIKKA-lauderunkojen valmistaja, Kosken Metalli, toimittaa tarvittaessa mittojen mukaan tehdyt puiset laudetasot ja verhoilut.

Kääntyvät KIKKA-lauderungot tehdään alumiinista, joka on anodisoitu. Anodisointi eli eloksointi lisää alumiinin luontaista korroosionkestävyyttä ja kestoikää. Pinta on kova ja kulutusta kestävä. Lauderunkojen nivelet ovat ruostumatonta terästä. Käytännössä rungot ovat lähes ikuiset.

Madalletut askelmat helpottavat lauteille nousua

KIKKA-lauteiden yhteyteen on saatavilla liikuntarajoitteiset huomioon ottaen madalletut askelmat tai tupla- ja triplapenkit, jolloin nousu lauteille helpottuu.

Kääntöpenkin jaloista saa tehtyä halutun pituisen seinälle kääntyvän penkin. Penkin voi rakentaa laudoista tai rimoista. Penkki on tukeva ja kestävä ja se on kevyt kääntää seinälle jopa yhdellä kädellä. Kun penkki on seinälle käännettynä, siivous onnistuu vaivattomasti penkin alta. Jalkoja voi myös tarvittaessa lyhentää.

Tuplapenkki helpottaa esimerkiksi lauteille nousua. Penkkiä voidaan käyttää myös rappusina. Askelmat voi rakentaa pituussuunnassa halutun pituisiksi.

IMG_5561.JPG

Kosken Metallilta voi tilata tupla- tai triplapenkin rungon, joka on anodisoitua alumiinia. Rungolla on ruostumattomuustakuu. Penkkien jaloissa on säätöruuvit. Sekä tupla- että triplapenkkiä on saatavilla myös kaiteella.

Puutavara ei sisälly toimituksiin, mutta penkin voi tilata myös valmiilla puuosilla. Jalkojen materiaalina on kestävä ja ruostumaton anodisoitu alumiini. Jaloissa olevilla säätöruuveilla voi säätää penkin lattiakaltevuuden mukaisesti.

Myös runkoja voidaan tarvittaessa korottaa tai madaltaa

Runkoja voi tarvittaessa madaltaa jalkoja lyhentämällä. Vakiokorkeus on rungoilla tasaisella lattialla puuosien kanssa noin 110 cm. Saatavana on myös vakiomittoja korkeammat rungot, esimerkiksi 120, 130, 140 cm. Runkojen korotus tapahtuu jalkojen alaosasta, jolloin ala-askelma nousee tällöin ylemmäksi. 

Korotetut rungot asiakas voi tarvittaessa lyhentää itse vielä sopivaan korkeuteen. Huomioitavaa on, että lattian kaato vaikuttaa aina korkeuteen. KIKKA-lauderunkojen tukijaloissa on säätöruuvit, joilla voidaan säätää rungot lattiakaadon mukaan.

Monipuoliset lauderungot saunaan

  • KIKKA-lauderungot nousevat kevyesti seinälle ja vapauttavat tilaa
  • Lauteiden puumateriaaleiksi tarjolla useita vaihtoehtoja
  • Lauteet voidaan sijoittaa myös kulmiin tai u-muotoon
  • Laudepaketeilla nopea toimitus, toimitusaika 1- 2 viikkoa
  • Kääntyvillä KIKKA-lauderungoilla on ruostumattomuustakuu
  • KIKKA-lauderungot ovat täysin kotimaisia ja niillä on avainlipputunnus
  • ​​​​​​Materiaalivaihtoehdot: leppä, haapa, tiikeri (leppä/haapa yhdistelmä), lämpökäsitelty haapa

Jakkarasauna mahdollistaa saunan monimuotoisuuden

"Istu sinä tuonne ja minä tänne." Jakkarasauna on helppo toteuttaa, moderni ja tarvittaessa muunneltavissa esteettömäksi. Myös siivouksen kannalta jakkarasauna on näppärä kokonaisuus.

Kosken Metallin päätuote on kääntyvät lauderungot, mutta he valmistavat myös niistä poikkeavia lauderatkaisuja asiakkaan tarpeen mukaan.

Jakkarasauna on helppo toteuttaa. Tarvitsemme vain saunan mitat ja asiakas kertoo toiveensa. Katsomme yhdessä millaisen ratkaisun voisi saunaan jakkaroilla toteuttaa. Käytämme penkkien valmistuksessa tyylikkäitä alumiinisia penkinjalkoja, joissa on säätöjalat. Penkit ovat todella tukevat ja kevyet siirtää paikasta toiseen.

Taru Mattinen, Kosken Metalli

Tässä Kosken Metallin esimerkki millaisen saunan voi heiltä tilatuilla penkeillä toteuttaa.Tässä Kosken Metallin esimerkki millaisen saunan voi heiltä tilatuilla penkeillä toteuttaa.
Jakkarasaunan penkit toteutetaan mittatilaustyönä, joten jos mielit itsellesi jakkarasaunaa, kysy lisää Kosken Metallista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tällaisesta saunaratkaisusta.
Jakkasauna kiukaan upotus
IMG_4707.JPG
kosken_metalli_2021_1024x300

Kiinnostuitko?
​​​​​​​​​​​​​​Jätä yhteydenottopyyntö


 
Julkaistu
14.6.2021