Joko sinun vaatekaappisi on valmistettu aurinkoenergialla?

Ympäristö ja sen suojelu on lähellä meitä jokaista. Finnmirror haluaa omalla toiminnallaan olla mukana kehittämässä ympäristönsuojelua. Jo aikaisemminkin kiertotalouteen ja hävikin välttämiseen sitoutunut yritys on nyt ottanut askeleen vielä pidemmälle ja hyödyntää vastedes myös auringonpaisteen omassa aurinkovoimalassaan.

Pitkä perinne, nykyaikainen tuotantotekniikka sekä ympäristöystävällisyys ovat aina olleet yritykselle tärkeitä.Pitkä perinne, nykyaikainen tuotantotekniikka sekä ympäristöystävällisyys ovat aina olleet yritykselle tärkeitä.

Luonnon puolesta – Ei turhaa ylituotantoa

Lähes sata vuotta vanha perheyritys, Finnmirror, on tunnettu Inaria-liukuovikaapistoistaan. Pitkä perinne, nykyaikainen tuotantotekniikka sekä ympäristöystävällisyys ovat aina olleet yritykselle tärkeitä – unohtaa ei voi myöskään ympäristön hyvinvointia. Osana vastuullisuutta, yritys ottaa käyttöön oman 220 paneelia kattavan aurinkovoimalan. Yhteistyössä projektissa ovat Energiapalveluyhtiö Väre sekä paikalliset yhteistyökumppanit.

Omassa aurinkovoimalassa tuotettu sähkö on päästötöntä ja samalla syntyy säästöä sekä siirtomaksujen että sähköverojen kohdalla.

Oman aurinkovoimalan ansiosta voimme siirtyä tuottamaan itse osan käyttämästämme sähköstä, mikä lisää omavaraisuuttamme energiasta. Aleksi Pälä, toimitusjohtaja Finnmirror


Finnmirrorin aurinkovoimalan tuottoarvio on yli 66 000 kilowattituntia vuodessa, tämä määrä kattaa noin 7 % yhtiön kiinteistön vuotuisesta sähkönkulutuksesta. Hiilipäästöjen määrä pienenee jopa 19 000 kilon verran, joten aivan pienestä askeleesta ympäristönsuojelun hyväksi ei ole kyse.

Tiesitkö: Jatkossa joka kymmenes valmistuva Inaria-kaapisto on rakennettu käyttäen puhtaasti aurinkoenergiaa.

Liukuovikaapistojen valmistuksen yhteydessä syntyvä jäte lajitellaan sekä kierrätetään huolellisesti.Liukuovikaapistojen valmistuksen yhteydessä syntyvä jäte lajitellaan sekä kierrätetään huolellisesti.

Ympäristöystävällinen valinta

Liukuovikaapistojen valmistuksen yhteydessä syntyvä jäte lajitellaan sekä kierrätetään huolellisesti. Kaapistoissa käytettävät peilit ovat niin kutsuttua uuden sukupolven ympäristöpeiliä, josta on poistettu lyijyn ja kuparin kaltaiset raskasmetallit. Turhaa jätelasiakaan ei synny, sillä tietokoneistetun tuotannon ansiosta lasinkäyttö on optimoitu. Vähäinen syntyvä jätelasi toimitetaan lasivillatehtaalle käyttöön. Kaapistojen valmistuksessa on keskitytty mahdollisen levy- ja puujätteen minimoimista. Kaikki mahdollinen vähäinen jäte mitä syntyy, poltetaan kaupungin lämpökeskuksessa.

Mittatilauksella sopiva kaapisto sinun kotiisi

Inaria-liukuovikaapistot valmistetaan aina mittatilauksena. Tehtaalta tilattavien tuotteiden määräkään ei tarvitse olla kymmeniä, sillä tuotantolinjan sarjakoko on yksi. Tällaisen toiminnan ansiosta turhaa sekä ympäristöä kuormittavaa ylituotantoa ei pääse syntymään.

750-Kari-Lehto-OP4_2307

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
3.6.2021