Laadukas sadevesijärjestelmä pitää rakennuksen kunnossa

Nyt on hyvä aika tarkastaa sadevesijärjestelmän toimivuus ennen syksyn rankkasateita ja katsoa, että rännit johtavat vedet hallitusti pois talon rakenteista. Veden johtaminen sadevesiviemäreihin on erittäin tärkeää, sillä se auttaa pitämään talon kuivana ja asukkaat terveinä.

Rannit_ja_lumieste_1600x900

Sadevesijärjestelmän tulee toimia kaikissa olosuhteissa

Rakennukset joutuvat toistuvasti kosteiden olosuhteiden armoille. Vesisateet sekä sulava lumi ja jää aiheuttava poikkeuksetta altistumista kosteudelle. Katolta valuva vesi aiheuttaa ajan myötä vaurioita rakennukseen, mikäli vesi pääsee vuotamaan tai tulvimaan kourusta.

Laadukas sadevesijärjestelmä on tärkeä osa vesikattokokonaisuutta. Puhuttaessa rakennuksen ja katon pitkäaikaiskestävyydestä, on kunnollisilla ränneillä suuri merkitys. Sadevesikourujen ja syöksytorvien on kestettävä kovaa rasitusta, kun olosuhteet vaihtelevat paukkupakkasista paahtaviin helteisiin ja tyynestä myrskyyn. Välillä vettä sataa rankasti ja luntakin tulee suuria määriä kerralla.

Sadevesijärjestelmältä vaaditaan mekaanista lujuutta ja sen pinnoitteelta ominaisuuksia, jotka tuovat kestävyyttä ankariinkin olosuhteisiin.

Materiaalilla ja pinnoitteella on väliä

Rännimateriaalin tulee olla pohjoisen vaihteleviin olosuhteisiin soveltuvaa ja sen on myös kestettävä pieniä kolhaisuja tai esimerkiksi tikkailla nojaamista. Vaihtelevissa olosuhteissa teräs erottuukin merkittävällä tavalla edukseen verrattuna muihin materiaaleihin. Teräksestä valmistettu sadevesijärjestelmä on ainoa oikea valinta, kun vaaditaan kestävyyttä ja pitkää käyttöikää. Pinnoitteen laatuun on myös syytä kiinnittää huomiota, jotta sadevesijärjestelmä näyttää hyvältä vielä pitkänkin ajan kuluttua.

Hyvä sadevesijärjestelmä ei vuoda ja tällöin parhaat ominaisuutensa näyttää perinteinen paikan päällä valmistettava saumaton sadevesikouru. Hyvä sadevesijärjestelmä on myös ulkomuodoltaan tyylikäs ja väritykseltään rakennukseen sopiva.

Rannit_ja_lumieste_1760x990

Oikea mitoitus tärkeää

Yksi tärkeimmistä asioista sadevesijärjestelmän valinnassa on oikea mitoitus. Vesikourun tulee olla leveydeltään ja tilavuudeltaan riittävän suuri ottaen huomioon katon pinta-alan, katemateriaalin sekä katon kaltevuuden.

Syöksytorvet tulee olla halkaisijaltaan riittävän suuret kuljettaakseen kouruista valuvan veden sadevesikaivoihin. Syöksytorvien määrällä on myös suuri merkitys, ettei vesi pääse tulvimaan kourusta yli. Yli tulviva vesi voi kerätä kosteutta talon rakenteisiin ja alkaa lopulta muodostaa hometta, jolla on ikäviä vaikutuksia myös talon asukkaiden terveyteen.

Valitse laadukas sadevesijärjestelmä joka kestää

Pisko sadevesijärjestelmät valmistetaan Suomessa. Tuotteiden raaka-aineena käytetään kotimaista maailman puhtaimmin valmistusmenetelmin tuotettua terästä, joka on 100 % kierrätettävää materiaalia.

Sadevesijärjestelmän komponentit valmistetaan vahvasta kuumasinkitystä teräksestä, jossa on erinomainen molemminpuolinen GreenCoat RWS Pural monikerrospinnoite. Tämä erityisesti sadevesijärjestelmiin kehitetty pinnoite kestää hyvin auringon UV-säteilyä haalistumatta ja toimii erinomaisesti korroosiota vastaan.

Pisko sadevesijärjestelmät soveltuvat kaiken kokoisiin uudis- ja remonttikohteisiin. Laajasta valikoimasta löytyy tuotteet pientaloista suuriin kiinteistöihin ja tehdasrakennuksiin. Vesikouruja on tarjolla kuutta eri mallia 125 mm – 180 mm kokoluokissa. Alastuloja valikoimasta löytyy pyöreinä 100 mm, 120 mm ja 150 mm:n halkaisijoilla. Lisäksi valikoimassa on kanttinen 75×100 mm järjestelmä. Värivalikoima kattaa kaikki vesikatto- ja julkisivuvärit.

Piristeel myöntää Pural pinnoitetuille sadevesijärjestelmille 20 vuoden pinnoitetakuun ja 50 vuoden teknisen takuun. Pyöreä sadevesijärjestelmä on saatavilla myös Superior luokan Supraflow pinnoitteella.

Lähes huoltovapaa sadevesijärjestelmä

Pisko sadevesijärjestelmät ovat helppoja puhdistaa ja huoltaa. Useiden vuosikymmenten käyttöikä voidaan varmistaa varsin keveillä huoltotoimilla, joiden avulla järjestelmä toimii suunnitellusti ja tarkoituksenmukaisesti vuodesta toiseen.

Sadevesijärjestelmien tarkastus tulisi tehdä aina keväisin ja syksyisin. Samalla kannattaa poistaa kouruihin ja syöksytorviin kertyneet lehdet ja roskat. Talven jäljiltä kannattaa tarkastaa tuotteiden kiinnitykset sekä saumakohtien tiiveys. Jos kuormitusta on ollut poikkeuksellisen paljon, voidaan kourujen asento tarvittaessa korjata. Mikäli tuotteiden maalipinnassa havaitaan naarmuja, tulee ne korjata paikkamaalilla. Säännöllisillä huoltotoimilla varmistetaan järjestelmän toimivuus, takuun voimassaolo ja pitkä käyttöikä.

Vaikea lika voidaan puhdistaa teräspintojen pesuaineilla, kuten Tikkurilan Panssaripesulla ja Teknoksen Rensa Steelillä. Erittäin pinttyneen lian poistoon voidaan käyttää paikallisesti rättipyyhintää tärpätillä sekä käsittelyn jälkeistä huolellista vesihuuhtelua.

Sadevesijärjestelmän huolto sivuilta löydät tarkemmat tiedot rännien tarkistamisesta ja huollosta.
 

Piskon verran parempaa

Piristeel valmistaa korkealaatuiset Pisko sadevesijärjestelmät tehtaallaan Kauhavalla. Modernissa 18 000 m2:n tehtaassa tuotteiden suunnittelua, korkeaan työturvallisuustasoon perustuvaa valmistusta ja myyntiä ohjaavat sertifioidut ISO 9001:2015 laatujärjestelmä sekä ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmä.

Kaikki Pisko sadevesijärjestelmät ovat kotimaisia avainlipputuotteita. Ne valmistetaan energiatehokkaasti maailman puhtaimmin menetelmin tuotetusta kotimaisesta SSAB:n teräksestä. Sataprosenttisesti kierrätettävistä raaka-aineista yli 90 % saapuu tehtaallemme alle 300 km matkan päästä. Kaikissa vesikattoväreissä valmistettaville Pisko sadevesijärjestelmille myönnetään Suomen olosuhteisiin 50 vuoden tekninen takuu.
 


 
Päivitetty
16.8.2022