Käyttöönotto
- Rakennuksen vastaanotto

9. Käyttöönotto


Korjaustoiminnassa käyttöönotolla on monta vaihetta. Kun koko talo on korjauksen alla, huoneita otetaan käyttöön sitä mukaa, kun ne ovat asuttavassa kunnossa. Todella harvoin on se tilanne, että perhe on muualla asumassa ja taloon muutetaan vasta sitten, kun kaikki on kunnossa. Mitä on saatu aikaan? Kaiken tulee olla kunnossa ainakin korjauksen lopussa. Onko saatu sitä mitä on tilattu? Talonkorjaaja, joka on tehnyt työn itse, saa syyttää itseään, jos lopputulos ei ole sitä mitä ajatteli. Korjaus on usean eri urakoitsijan tai erikoisurakoitsijan yhteistyön tulos. Onko tässä onnistuttu? Se selviää lopputarkastuksessa.

9.2 Rakennuksen vastaanotto
Rakennuttajan tehtävänä on järjestää vastaanottotarkastus. Korjaustoiminnassa voi olla hankalaa määrittää, milloin vastaanotto tulee suorittaa. Erikoisurakoitsijoiden osalta tilanne on lähellä, kun heiltä alkaa tulla esityksiä viimeisten rahojen maksamiseen. Tässä vaiheessa on todettava suoritusten sopimustenmukaisuus. Samalla tarkistetaan vastaanotossa luovutettavat asiakirjat, taloudellinen loppuselvitys sekä hoidetaan puutteiden korjaaminen. Tämän jälkeen pidetään jälkitarkastus. Tulosteina ovat vastaanottopöytäkirja(t) ja taloudellisen loppuselvityksen pöytäkirja, joka on joko yhdessä vastaanottopöytäkirjan kanssa tai erikseen.
9.2.1 Vastaanottotarkastuksen tarkoitus
Vastaanotolla otetaan vastaan urakoitsijan tai urakoitsijoiden työsuoritukset dokumentteineen sekä hoidetaan juridiikka ja taloudellinen loppuselvitys. Tämä kaikki tapahtuu myös niiden urakkasuoritusten osalta, jotka koskevat vain osaurakoita, esimerkiksi kattotöitä. Niiden vastaanottotarkastus on välittömästi työrupeaman valmistuttua.

9.2.2 Vastaanottotarkastuksen suorittaminen Vastaanoton lähtötietoina ovat talotekniikan laitteiden tarkastusten pöytäkirja...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
22.3.2013