Sisätyöt
- Pinnoitustyöt ja kalustus sekä tilavarusteet


Loppusuora lähestyy. On aika siirtyä pintatöihin ja kalusteasennuksiin. Tämä on se osa rakentamista, millä tehdään viimeinen silaus viihtyisyydestä. Pinnat pitää valita ensisijaisesti käytön ja käytännöllisyyden mukaan muistaen samalla niiden viihtyisyyttä merkitsevä tarkoitus. Jokaisessa elämän vaiheessa on omat tarpeensa kalusteidenkin suhteen. Taloon ei pidä valita kaikkea sitä mikä näyttää kauniilta ja mukavalta kaupassa. Pintojen ja värien pitää osua yhteen. Jos värien valinnassa ei ole varma itsestään, on tarkoituksenmukaista pyytää asiantuntijaa tekemään puitteet väreille. Sen jälkeen valinta on helpompaa.

8.5 Pinnoitustyöt ja kalustus sekä tilavarusteet (ks. Sisäpintarakenteet)
Pohjan mukaan joudutaan tekemään pintamateriaalivalintoja. Kaikki pinnat eivät sovi kaikille pohjille. Pääsuunnittelija määrittää rakennusselitykseen pohjamateriaalit ja kiintokalusteet. Kun hän tekee huoneselitystä, hän määrittää käsittelymenetelmät. Useasti korjauksissa valinnat tehdään ilman asiantuntijaa. Siinä vaiheessa pitää osata käydä pintoja ja kalusteita etukäteen läpi ja käydä tutustumassa kaupoissa eri tuotteisiin. Hyvä suunnittelija esittelee erilaisia mahdollisuuksia. Liian usein tämä on asia, joka tingataan suunnittelusta pois, koska se ei ole enää lain määräämää osaa. Monella korjaajalla on käsitys, että maalaukset ja muut pintatyöt pystyy itse tekemään. Niinhän ne pystyykin tekemään, mutta pilataanko tällöin samalla hyvät materiaalit. Pintatöiden tietämystä ollaan lisäämässä ainakin Tikkurilan taholta, kalusteiden osalta tätä työtä tekee Puustelli. Sillä on vaikutusta tiedon lisääntymiseen, ja samalla lisääntyy myös ymmärrys siitä, että kaikkea ei kannata itse tehdä.

8.5.1 Tilojen pintarakenteet (ks. Sisäpintarakenteet) Tilojen pintarakenteita ovat rungon rakenteesta riippumattomat lattian, sisäkat...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
22.3.2013