Sisätyöt
- Kylpyhuone- ja saunatilat

8. Sisätyöt


Sisätyöt ovat pitkällä. Talon säilyvyyden osalta yksi tärkeimmistä töistä on edessä. Suomalaisen rakentamisen ongelmat alkoivat siinä vaiheessa kun sauna siirrettiin erillisestä rakennuksesta sisätiloihin. Ennen oli talossa saunapäivä, nyt saunomisesta on tullut lähes jokapäiväistä. Veden käyttö asuintiloissa on lisääntynyt. Monesti korjauksen yhteydessä tämä saunan siirto tehdään nyt vasta. Suunnittelijat ovat tämän varmaan ottaneet huomioon. Vesieristys on aivan ehdoton ja määräyksiin perustuva.

8.4 Kylpyhuone- ja saunatilat (ks. Kylpyhuone ja sauna)
Kylpyhuoneisiin keskittyy yksityisyys. Siksi viihtyisyyteen sielläkin pitää kiinnittää huomiota. Saunatilat ovat olleet aina suomalaisille puhdistautumispaikkoja, ja ovat saaneet suomalaisessa kulttuurissa pyhää paikkaa merkitsevän arvostuksen. Pesuhuoneiden ja löylyhuoneiden sisustaminen on muuttunut merkittävästi viimeisten vuosien aikana. On alettu ymmärtää, että pelkkä löyly ja suihku eivät anna täyttä nautintoa. Myös visuaalinen puoli pitää olla kunnossa.

8.4.1 Löylyhuone (ks. Kylpyhuone ja sauna) Hyvä löyly on makuasia, mutta mistä se muodostuu. LVI-suunnittelija on järj...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
22.3.2013