• Etusivu
  • Energia

Ekologista energiansäästöä kaukolämpötaloon – tutustu hybridiratkaisuihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 23.11.2023
20215_70476.jpg

Taloyhtiö voi pienentää hybridijärjestelmällä lämmityskulujaan merkittävästi. Energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin on mahdollista saada ARAn myöntämää energia-avustusta vuosina 2020-2022.

Kaukolämmön ja lämpöpumppulämmityksen parhaat puolet yhdistämällä taloyhtiössä voidaan siirtyä ekologisempaan lämmitykseen, joka säästää luonnon lisäksi rahaa. Hybridijärjestelmät NIBE reHEAT ja NIBE airHEAT voivat pienentää vuosittaisia lämmityskuluja jopa neljänneksellä. Lämmitysjärjestelmän automatiikkaan on mahdollista liittää myös NIBE-aurinkosähköpaneelit, jolloin omalla sähköntuotannolla saadaan lämmityskustannuksia entistäkin pienemmiksi. Koko järjestelmä on valmiiksi mietitty kokonaisuus ja tulee yhdeltä toimittajalta.

NIBE reHEAT on lämmön talteenottojärjestelmä, joka ottaa talteen lämmön talon poistoilmasta ja luovuttaa sen talon lämmitykseen. NIBE reHEAT sopii kerrostaloihin ja liikekiinteistöihin, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto ja vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kokonaisuus sisältää katolle tai ullakolle sijoitettavan lämmöntalteenottoyksikön integroidulla lämpöpumpulla, kaukolämmönjakokeskuksen sekä älykkään ohjauksen.

NIBE reHEAT
NIBE reHEAT

NIBE airHEAT hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa rakennuksen lämmittämiseen kaikkina vuodenaikoina. NIBE airHEAT sopii sekä uusiin että vanhoihin rivitaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin ja julkisiin rakennuksiin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kokonaisuus sisältää samalta toimittajalta tulevat ilma-vesilämpöpumput, kaukolämmönjakokeskuksen ja älykkään ohjauksen.

NIBE airHEAT
NIBE airHEAT

Taloyhtiö voi saavuttaa hybridiratkaisun ansiosta vuosittain jopa 25 prosentin säästön lämmityskuluissa. Säästöjen suuruuteen vaikuttavat muun muassa rakennuksen koko, kaukolämmön hinnoittelu ja muut parannustoimenpiteet, kuten eristyksen lisääminen sekä lämmitysjärjestelmän tasapainotus ja puhdistus.

Muista! Taloyhtiöt voivat saada ARAn myöntämää energia-avustusta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin vuosina 2020−2022. Hakemukseen tarvitaan pätevän suunnittelijan laatima energiatodistus. Tarvittaessa NIBE auttaa taloyhtiötä löytämään lähellä olevan energialaskijan, joka selvittää edellytykset energia-avustuksen saamiseen.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
Energia
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20208_66210.jpg
Kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa
Vuonna 2008 raitiovaunuonnettomuudessa loukkaantunut Mikael Turtiainen toteuttaa isänsä ja yhteistyökumppaneiden kanssa uutta omakotitaloa Tuusulan asuntomessuille. Lähes valmiin talon erikoisuutena on tavoite selvitä kahdeksan kuukautta vuodessa ilman ostettua energiaa.
20148_40474.jpg
Rakentamisen eri toteutustapoja
Rakentamisessa on nykyään tarjolla useita eri vaihtoehtoja toteutustavoille. Usein rakennusalaan enemmän perehtyneet päätyvät valitsemaan hartiapankkirakentamisen eli rakentavat talonsa alusta loppuun itse ja niin paljon kuin mahdollista. Muita toteutustapavaihtoehtoja ovat mm. avaimet käteen, jossa nimensä mukaisesti on valittu valmis talopakettiratkaisu sekä urakkapohjainen rakentaminen, joka taas jakautuu oman itsensä sisällä mahdollisiin pienempiin kokonaisuuksiin kuten esimerkiksi kokonaisvastuu-urakointiin, tavoitehintaurakkaan, erikoistyöurakoihin ja niin edelleen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton