Puinen kaivonkansi on kylpyhuoneen luonnonkaunis katseenvangitsija

Suomessa valmistettujen Vieser-kaivonkansien upea design ei tarkoita ainuttakaan kompromissia käytettävyydessä.

Vieserin puiset kaivonkannet valmistetaan Kebony®- ja Accoya®-puista, joille on myönnetty useita ympäristösertifikaatteja, mukaan lukien pohjoismainen Joutsenmerkki. Vieserin puiset kaivonkannet valmistetaan Kebony®- ja Accoya®-puista, joille on myönnetty useita ympäristösertifikaatteja, mukaan lukien pohjoismainen Joutsenmerkki. 

Kylpyhuoneisiin on perinteisesti totuttu luomaan haluttua tyyliä laatta-, kaluste-, valaisin- ja tekstiilivalinnoin. Vähemmälle sisustukselliselle huomiolle ovat jääneet lattiakaivot, joita on pitkään pidetty vain kylpyhuoneen teknisinä välttämättömyyksinä, joille ulkonäölliset seikat ovat toisarvoisia.

Kotimaisen Vieserin innovatiivinen tuotekehitys on muuttanut tätä käsitystä vahvasti; nykyisin lattiakaivon kansi voi olla myös tärkeä visuaalinen elementti, joka inspiroi ja avaa täysin uusia mahdollisuuksia upeiden kylpyhuoneunelmien toteuttamiseen.

Lattiakaivon toimintavarmuus on kaiken a ja o

Designkansi ei tarkoita ainuttakaan kompromissia käyttökokemuksen kanssa. Vieserin kotimaisilla lattiakaivojärjestelmillä toiminnalliset ominaisuudet ovat huippuluokkaa, mistä pitää huolen kannan alla oleva Vieser One -lattiakaivo, joka on yhteensopiva kaikkien Vieserin designkansien kanssa.

Kun lattiakaivojärjestelmä toimii luotettavasti, sen näkyvällä osalla voi irrotella. Ratkaisut ovat myös muunneltavia, sillä eri materiaaleista valmistetut kannet ovat vaihdettavissa keskenään.

Designkannen alla luotettavasti toimivan Vieser One -lattiakaivon ansiosta vesi poistuu lattialta tehokkaasti ja kaivon puhdistusväli on pitkä. Kuvassa on valkovahatusta Accoya-puusta valmistettu Vieser Square, joka nähtiin 2020 Tuusulan asuntomessuilla.Designkannen alla luotettavasti toimivan Vieser One -lattiakaivon ansiosta vesi poistuu lattialta tehokkaasti ja kaivon puhdistusväli on pitkä. Kuvassa on valkovahatusta Accoya-puusta valmistettu Vieser Square, joka nähtiin 2020 Tuusulan asuntomessuilla.

Neliö vai pyöreä, öljytty vai vahattu? Löydä oma suosikkisi puisista kaivonkansista

Neliönmallinen Vieser Square (600 x 600 mm) ja pyöreä Vieser Dot (ø 600 mm) ovat ainutlaatuisen muotokielensä ansiosta näyttäviä elementtejä erilaisin tyylein sisustettuihin kylpyhuoneisiin. Puiset designkannet on tarkoitettu näkymään ja tuomaan oma visuaalinen lisänsä koko huonetilaan.

Kannet voidaan sijoittaa esimerkiksi suoraan suihkun alle, jolloin niiden vastinpariksi sopivat erinomaisesti samaa muotokieltä toistavat sadesuihkut. Iso ja vakaa kansi tuntuu myös miellyttävältä jalan alla. Vieser Squaren ja Vieser Dotin materiaaliksi voi valita vahatun tai öljytyn Accoya-puun tai öljytyn Kebony-puun.

Osta Rakentaja.fi-verkkokaupasta
 

Vinkki! Vieser Dot ja Vieser Square ovat saatavilla puun lisäksi myös laatoitettavalla/täytettävällä kansivaihtoehdolla. Mikä parasta, eri materiaaleista valmistetut kannet ovat tarvittaessa helposti vaihdettavissa keskenään − jos siis puinen malli on mieleesi nyt, mutta parin vuoden päästä haluat muuta, ei huolta − vaihdon voi tehdä vaivattomasti.

puiset_kansivaihtoehdot

Accoya® ja Kebony® ­− ekologisesti tuotetut puumateriaalit sopivat erinomaisesti märkätiloihin

Accoya® on asetyloitua radiatamäntyä (Pinus radiata), joka sopii täydellisesti vaativiin olosuhteisiin, joissa puu on alttiina jatkuvalle kosteudelle ja kuumuudelle. Asetylointi tarkoittaa puun ekologista ja myrkytöntä käsittelyä etikka-anhydriidillä. Käsittely vaikuttaa ensisijaisesti puun mittapysyvyyteen ja lahonsietokykyyn. Accoya laajenee ja kutistuu 75 % vähemmän kuin tavallinen puu.

Accoya on luonnollisesti uusiutuvaa ja kestävämpää kuin monet uhanalaiset trooppiset jalopuut. Accoya-puun raaka-aine tulee hyvin hoidetuista ja ympäristövaatimukset täyttävistä metsistä, joilla on FSC-, PEFC- tai muu alueellinen sertifiointi.

Kebony® on kovaa ja kestävää puuta, joka käsitellään patentoidussa prosessissa furfuryl-alkoholiin paineen ja lämmön avulla niin, että sen molekyylirakenne muuttuu. 100-prosenttisesti biopohjainen, pääosin furfuryl-alkoholipohjainen käsittelyneste tuotetaan sokeriruokoviljelmän sivutuotteena. Tämän takia puu on myrkytöntä ja täysin turvallista.

Kebonyn ulkonäkö ja ominaisuudet vastaavat parhaita trooppisia kovapuita, mutta se on kestävän kehityksen mukaista luonnonpuuta eikä kuluta sademetsää. Puuna käytetään 100-prosenttisesti radiatamäntyä, joka on peräisin sertifioiduista metsistä.

Kebony on tikkuuntumatonta ja mittapysyvää, sillä sen turvotus ja kutistuminen ovat 40−60 % vähäisempiä kuin muissa puissa. Muoto elää enintään 1−2 % alkuperäisestä mitasta.


Haluatko lisätietoa? Jätä Vieserille yhteydenottopyyntö!

 
Julkaistu
10.5.2021