• Etusivu
  • Rakentaminen

Moduulitalot rakentuvat nyt teräksestä – kotimaiset, kestävät, kierrätettävät ja kevyet

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 29.04.2021Päivitetty 23.10.2023
20214_70334.jpg

Teräsrunkoinen, tehtaassa valmistetuista moduuleista koottava talo vastaa tämän päivän asumisen vaatimuksiin. Muuntojoustavat tilaratkaisut, joita moduulitalossa pystytään helposti toteuttamaan, sopeutuvat sekä ihmisten että rakennusmääräysten tarpeiden muutoksiin. Moduulitalon koko ja muoto ovat muunneltavissa vastaamaan juuri senhetkistä tarvetta. Monesti lisätilan tarve yllättää esimerkiksi kesämökillä, johon moduuleista valmistetusta rakennuksesta saadaan laadukas ja kokonaisedullinen ratkaisu, esimerkiksi vierastaloksi.

Moduulitalo – vierastaloksi vaikka kesämökille

Elinkaaren lopussa moduulin runko kierrätetään tai käytetään uudestaan vain uusimalla pinnat, ja näin moduuli on periaatteessa ikuinen. Teräs moduulitalon runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen lujuuden ja keveyden yhdistelmän: moduuli, jossa on teräsrunko painaa yli kolmasosan vähemmän kuin vastaava puurunkoinen moduuli!

Info

Info

Miksi teräksinen moduulitalo?

  • Muuntojoustavat rakennukset nopeasti
  • Teräsrunko on 95 % kierrätettävä
  • Rakennuksen ja rakenteiden muuntojoustavuus
  • Uudelleenkäytettävyys
  • Teräsrungon paloturvallisuus
  • Teräsrunkoisena kevyt ja kestävä
  • Monipuoliset käyttökohteet:
    • Asuinrakennukset
    • Lisärakennukset esim. mökille
    • Sairaalat ja palvelutalot
    • Vapaa-ajan tilat ja urheilutilat
    • Liiketilat, toimisto - ja työtilat
Elinkaaren lopussa moduulin runko kierrätetään tai käytetään uudestaan vain uusimalla pinnat, ja näin moduuli on periaatteessa ikuinen.
Elinkaaren lopussa moduulin runko kierrätetään tai käytetään uudestaan vain uusimalla pinnat, ja näin moduuli on periaatteessa ikuinen.
Teräs moduulitalon runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen.
Teräs moduulitalon runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen.

Laadukasta rakentamista Lohjalla

Aulis Lundell Oy on suomalainen, tunnettu ja arvostettu teräsprofiilien ja kevytrakentamisen ratkaisujen valmistaja. Yli 40 vuoden kokemuksella ja teräksen rullamuovauksen alan suurimpana toimijana Suomessa yritys on vakiinnuttanut paikkansa laadukkaiden ja innovatiivisten rakennusratkaisujen valmistajana.

Paitsi yksittäisten moduulien, myös teräsrakenteisten moduulitalojen kehittäminen on Aulis Lundell Oy:lle osa yhtiön strategiaa tuottaa korkean lisäarvon rakennustuotteita. Lundell Oy:n valmistamat moduulitalot ovat nopeita koota ja sopivat laadukkaaseen asuntorakentamiseen, sillä talotekniikka saadaan rakenteiden sisään jo tehtaalla.

20214_70338.jpg
20214_70337.jpg

Tilat rakennetaan lämpimissä tuotantotiloissa Lohjan tehtaalla vedenpitäviksi, jolloin ne eivät pääse altistumaan säälle missään vaiheessa, ja näin vältytään home- ja sisäilmaongelmilta. Suurin osa rakennusten kosteusongelmista johtuu rakenteiden kastumisesta jo rakennusvaiheessa. Moduuleista rakennettu tila on helppo huoltaa. Lisäksi yleistä paloturvallisuutta lisää se, että moduuli on metallirakenteinen.

Tervetuloa Lohjan Promodiin

Lohjan asuntomessuille kesällä 2021 valmistuu Promodi, joka on esimerkki moduulitalotuotannostamme. Promodi on valmistettu kokonaan liikuteltavista teräsmoduuleista tehdashallissamme Lohjalla. Erikoisesta rakennustavastaan huolimatta Promodi on 130m² suuri, täysiverinen omakotitalo, jossa on hyvä asua. Talossa on paljon uusia ja erilaisia ratkaisuja. Se on teräsrunkoisena hyvin kevyt, helposti siirrettävä ja hinnaltaan kilpailukykyinen.

Promodi on rakennettu kuudesta teräsmoduulielementistä Lohjalla, Aulis Lundell Oy:n tehtaalla ja se kuljetettiin lähes valmiina asuntomessualueelle huhtikuun lopulla. Aurinkovoiman hyödyntäminen, kevyt kierrätettävä rakennusmateriaali ja muunneltavuus puoltavat talon ekologisuutta ja pitkäikäisyyttä, täten rakennus sopii kodiksi asukkaille, jotka pitävät vihreitä arvoja tärkeinä.

Promodin ovet avautuvat asuntomessuyleisölle Lohjalla 9.7.2021. Tervetuloa!

20214_70342.jpg

Teräs, rakentaminen ja kiertotalous

Kestävä elinkaarilaatu syntyy pitkäjännitteisen ja vastuullisen työn tuloksena. Teräsrakentamisen konkarin, Aulis Lundell Oy:n, tavoitteena on ollut jo pitkään tuotteiden pitkäkestoisuus ja ympäristön haittavaikutusten vähentäminen. Yritykselle on tärkeää noudattaa alusta loppuun kiertotalouden periaatteita. Moduulirakentaminen noudattaa kiertotalouden periaatteita, joten se on ympäristöteko jo itsessään.

20214_70341.jpg

Tietoiskuja teräksestä – katso jaksot ilmaiseksi

Toukokuussa julkaistaan ohjelmasarja, joka kertoo teräsrakentamisesta eri yleisöjen näkökulmista. Yleisimmät ennakkoluulot teräksestä romuttuvat, kun ääneen pääsevät rakentajat, suunnittelijat, asiantuntijat ja arvoketjun muut ammattilaiset. Teräksestä syntyy korkean lisäarvon rakennustuotteita, jotka luovat kasvua ja työpaikkoja – ja viihtyisämpiä koteja. Jatkuva tuotekehitys tuottaa uusia menestystarinoita.

Neliosaisessa sarjassa käsitellään ajankohtaisia ja keskustelua herättäneitä aiheita. Vieraina jokaisessa jaksossa on suomalaisen rakentamisen, suunnittelun ja asumisen huippuammattilaisia. Ensimmäinen osa, "Rakentamisen kiertotalous ja teräs" on jo katsottavissa, ja uusia jaksoja julkaistaan pian lisää.

Info

Info

Aulis Lundell Oy

Aulis Lundell Oy on suomalainen perheyhtiö, joka on erikoistunut rullamuovausteknologialla valmistettavien teräsprofiilien valmistamiseen ja kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen.

Kylmämuovattu massatuotantoteknologia on johtanut laajaan valikoimaan innovatiivisia tuotteita, joita olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle jo 40 vuoden ajan.

Valmistamme keveitä ja ekologisia teräsrakenneratkaisuja, kuten Gypsteel® -väliseinä- ja alakattoprofiilit, KOOLARI® ja LIUNE® -tilaratkaisut.

Aulis Lundell Oy työllistää noin 40 rakennustuoteteollisuuden ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2019 noin 7,7 miljoonaa euroa. Tehtaamme sijaitsee Lohjalla.

20214_70343.jpg
http://www.aulislundell.fi/studio
Aulis Lundell Oy
Rakentaminen
ammattilaisille
terästuotteet
teräs
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje
Alan uutisia, tutkimuksia, tuotetietoa, asiantuntijahaastatteluja, keskusteluja – RakentajaPRO:n uutiskirjeessä saat kerran viikossa sähköpostiisi koosteen rakentamisen ammattilaiselle ajankohtaisista aiheista. Uutiskirje on maksuton.

Aiheeseen liittyvää

kuvassa siltasairaalan työmaa joss näkyvissä sairaalan teräsrunko
Päästövähennykset ovat mahdollisia rakentamisessa, jos se tehdään yhdessä ja tasapuolisesti
Päästövähennyksiä vaarantavat lainsäädännön muutokset, jossa puupohjaisten materiaalien tuki vääristää faktoja. Tutkimusten mukaan rakennukset ja rakentaminen aiheuttaa noin kolmasosan ilmastopäästöistä maapalolla. Rakennukset pitää suunnitella kevyemmiksi ja ilmastokustannustehokkaammiksi. Tämä on mahdollista vain, jos raaka-aineet hyödynnetään sinne missä niiden ominaisuudet ovat parhaimmillaan.
Ahola-transportin_moduuleidta_tehty_rakennus-Aulis_lundell_oy
Nopeaa ja turvallista rakentamista moduulien avulla
Esivalmistetut teräsmoduulit ovat erinomainen mahdollisuus urakoitsijoille ja asentajille, jotka haluavat nopeuttaa rakennusprojekteja ja vähentää rakentamisen kustannuksia. Esivalmistetut moduulit valmistetaan kuivissa tiloissa tehtaalla, jossa niiden tarkkuus ja laatu voidaan varmistaa ennen toimittamista rakennuspaikalle.
Kuvassa lasketaan yhtä Aulis Lundell Oy:n moduulitalon elementtiä rekan kyydistä valmiille perustukselle
Moduuliratkaisut tulevat esille Helsingin keskustaan – Aulis Lundell Oy avaa showroomin Runeberginkadulle
Aulis Lundell Oy avaa showroomin Helsingin keskustaan. Esille on saatu kattavasti koko Aulis Lundell Oy:n tuotanto. Uusissa tiloissa tutustut muun muassa Liune-ovituotteisiin sekä aivan uusiin moduulirakentamisen ratkaisuihin.Showroom avataan Autotaloon, entiseen Rakennustiedon tilaan Runeberginkatu 5:ssä. Showroom on auki maanantaista perjantaihin ja halutessasi voit sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen.
Kuva varastorakennuksesta, jonka taustalla on sininen taivas
Palveleva peltisepänliike hallirakentamiseen ja tavarantoimitukseen
Peltisepän taituruus, rakentamisen intohimo ja innovaation voima. Näin voisi kuvailla Virte-Metallia, joka pitkän historiansa aikana on omistautunut palvelemaan asiakkaitaan huippuosaamisella ja sydämellä.Kattotuotteista ja hallien pelleistä kaikkeen muuhun, turkulainen perheyritys Virte-Metalli on kasvanut haasteista voimaa ammentaen ja pysynyt vahvana tekijänä yli 50 vuotta. Palvelevan rakennusteollisuuden teräksinen tavarantoimittaja toimitusjohtaja Jaakko Virtanen kertoo nyt, miksi juuri Virte-Metalli on paras kumppani hallirakentamiseen, julksisivuverhous- ja kattoturva-asioihin sekä reseptin pitkäikäisiin ja tyytyväisiin asiakassuhteisiin.
suuri laivanosturi nostaa siltaelementtiä rakenteilla olevaan kruunuvuorensiltaan. silta on vielä kesken.
Kruunuvuoriensilta – SSAB ja Nordec kumppanuus, joka rakentaa Helsingin huomista
Helsingissä parhaillaan rakenteilla oleva uusi Kruunuvuori-silta muuttaa kaupungin ilmettä ja nousee uudeksi maamerkiksi Suomen pääkaupungissa. Kruunuvuorensilta on poikkeuksellinen rakennusprojekti, joka vaatii huippuluokan materiaaleja ja osaamista. Siltaa tukevat yli 3 000 tonnia SSAB Domex -terästä.Kun Kruunuvuori-silta avataan liikenteelle vuonna 2027 Korkeasaaren ja Laajasaloon välillä, se on 1200 metriä pitkä, ja sen pylonit nousevat jopa 135 metrin korkeuteen, tehden siitä sekä pisimmän että yhden korkeimmista koskaan rakennetuista silloista Suomessa. Silta tulee näkymään kilometrien päähän, luoden pysyvän vaikutuksen Helsingin kaupunkikuvaan ja yhdistäen tuhansia uusia koteja kaupungin keskustaan.
Rei'itetty teräsohutlevy käyttötarkoitukset
Reikälevy taipuu moneksi
Rakentamisessa on valtava määrä erilaisia käyttökohteita, joiden toteutukseen tarvitaan materiaaleilta erilaisia ominaisuuksia, jolloin materiaalin monipuolisuus huomattava etu. Rei’itetty teräslevy vastaa monipuolisuudellaan rakentamisen ratkaisuihin. Rei’itetyn teräsohutlevyn (reikälevyn) avulla voidaan toteuttaa vaikkapa näyttäviä sisäkattoja tai parvekekaiteita sekä valaistus- ja julkisivuratkaisuja. Tarvittaessa reikälevyn taakse voidaan liimata akustisia ominaisuuksia parantava SoundControl-huopa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton