Moduulitalot rakentuvat nyt teräksestä – kotimaiset, kestävät, kierrätettävät ja kevyet

Teräsrunkoinen, tehtaassa valmistetuista moduuleista koottava talo vastaa tämän päivän asumisen vaatimuksiin. Muuntojoustavat tilaratkaisut, joita moduulitalossa pystytään helposti toteuttamaan, sopeutuvat sekä ihmisten että rakennusmääräysten tarpeiden muutoksiin. Moduulitalon koko ja muoto ovat muunneltavissa vastaamaan juuri senhetkistä tarvetta. Monesti lisätilan tarve yllättää esimerkiksi kesämökillä, johon moduuleista valmistetusta rakennuksesta saadaan laadukas ja kokonaisedullinen ratkaisu, esimerkiksi vierastaloksi.

aulis lundell valmis moduuli-750x422

Moduulitalo – vierastaloksi vaikka kesämökille

Elinkaaren lopussa moduulin runko kierrätetään tai käytetään uudestaan vain uusimalla pinnat, ja näin moduuli on periaatteessa ikuinen. Teräs moduulitalon runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen lujuuden ja keveyden yhdistelmän: moduuli, jossa on teräsrunko painaa yli kolmasosan vähemmän kuin vastaava puurunkoinen moduuli!

Miksi teräksinen moduulitalo?

 • Muuntojoustavat rakennukset nopeasti
 • Teräsrunko on 95 % kierrätettävä
 • Rakennuksen ja rakenteiden muuntojoustavuus
 • Uudelleenkäytettävyys
 • Teräsrungon paloturvallisuus
 • Teräsrunkoisena kevyt ja kestävä
 • Monipuoliset käyttökohteet:
  • Asuinrakennukset
  • Lisärakennukset esim. mökille
  • Sairaalat ja palvelutalot
  • Vapaa-ajan tilat ja urheilutilat
  • Liiketilat, toimisto - ja työtilat

Elinkaaren lopussa moduulin runko kierrätetään tai käytetään uudestaan vain uusimalla pinnat, ja näin moduuli on periaatteessa ikuinen.Elinkaaren lopussa moduulin runko kierrätetään tai käytetään uudestaan vain uusimalla pinnat, ja näin moduuli on periaatteessa ikuinen.
Teräs moduulitalon runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen.Teräs moduulitalon runkomateriaalina tuo rakenteeseen ainutlaatuisen.

Laadukasta rakentamista Lohjalla

Aulis Lundell Oy on suomalainen, tunnettu ja arvostettu teräsprofiilien ja kevytrakentamisen ratkaisujen valmistaja. Yli 40 vuoden kokemuksella ja teräksen rullamuovauksen alan suurimpana toimijana Suomessa yritys on vakiinnuttanut paikkansa laadukkaiden ja innovatiivisten rakennusratkaisujen valmistajana.

Paitsi yksittäisten moduulien, myös teräsrakenteisten moduulitalojen kehittäminen on Aulis Lundell Oy:lle osa yhtiön strategiaa tuottaa korkean lisäarvon rakennustuotteita. Lundell Oy:n valmistamat moduulitalot ovat nopeita koota ja sopivat laadukkaaseen asuntorakentamiseen, sillä talotekniikka saadaan rakenteiden sisään jo tehtaalla. 

aulis lundell moduuli lähtee tehtaalta-750x422
aulis lundell moduuli matkalla-750x422

Tilat rakennetaan lämpimissä tuotantotiloissa Lohjan tehtaalla vedenpitäviksi, jolloin ne eivät pääse altistumaan säälle missään vaiheessa, ja näin vältytään home- ja sisäilmaongelmilta. Suurin osa rakennusten kosteusongelmista johtuu rakenteiden kastumisesta jo rakennusvaiheessa. Moduuleista rakennettu tila on helppo huoltaa. Lisäksi yleistä paloturvallisuutta lisää se, että moduuli on metallirakenteinen.

Tervetuloa Lohjan Promodiin

Lohjan asuntomessuille kesällä 2021 valmistuu Promodi, joka on esimerkki moduulitalotuotannostamme. Promodi on valmistettu kokonaan liikuteltavista teräsmoduuleista tehdashallissamme Lohjalla. Erikoisesta rakennustavastaan huolimatta Promodi on 130m² suuri, täysiverinen omakotitalo, jossa on hyvä asua. Talossa on paljon uusia ja erilaisia ratkaisuja. Se on teräsrunkoisena hyvin kevyt, helposti siirrettävä ja hinnaltaan kilpailukykyinen.

Promodi on rakennettu kuudesta teräsmoduulielementistä Lohjalla, Aulis Lundell Oy:n tehtaalla ja se kuljetettiin lähes valmiina asuntomessualueelle huhtikuun lopulla. Aurinkovoiman hyödyntäminen, kevyt kierrätettävä rakennusmateriaali ja muunneltavuus puoltavat talon ekologisuutta ja pitkäikäisyyttä, täten rakennus sopii kodiksi asukkaille, jotka pitävät vihreitä arvoja tärkeinä.

Promodin ovet avautuvat asuntomessuyleisölle Lohjalla 9.7.2021. Tervetuloa!

Moduulitalo

moduulit valmistetaan tehtaassa-750x300

Teräs, rakentaminen ja kiertotalous

Kestävä elinkaarilaatu syntyy pitkäjännitteisen ja vastuullisen työn tuloksena. Teräsrakentamisen konkarin, Aulis Lundell Oy:n, tavoitteena on ollut jo pitkään tuotteiden pitkäkestoisuus ja ympäristön haittavaikutusten vähentäminen. Yritykselle on tärkeää noudattaa alusta loppuun kiertotalouden periaatteita. Moduulirakentaminen noudattaa kiertotalouden periaatteita, joten se on ympäristöteko jo itsessään.

Teräs on kierrätettävää-750x300

Tietoiskuja teräksestä – katso jaksot ilmaiseksi

Toukokuussa julkaistaan ohjelmasarja, joka kertoo teräsrakentamisesta eri yleisöjen näkökulmista. Yleisimmät ennakkoluulot teräksestä romuttuvat, kun ääneen pääsevät rakentajat, suunnittelijat, asiantuntijat ja arvoketjun muut ammattilaiset. Teräksestä syntyy korkean lisäarvon rakennustuotteita, jotka luovat kasvua ja työpaikkoja – ja viihtyisämpiä koteja. Jatkuva tuotekehitys tuottaa uusia menestystarinoita.

Neliosaisessa sarjassa käsitellään ajankohtaisia ja keskustelua herättäneitä aiheita. Vieraina jokaisessa jaksossa on suomalaisen rakentamisen, suunnittelun ja asumisen huippuammattilaisia. Ensimmäinen osa, ”Rakentamisen kiertotalous ja teräs” on jo katsottavissa, ja uusia jaksoja julkaistaan pian lisää.

T-Studio

Aulis Lundell Oy

Aulis Lundell Oy on suomalainen perheyhtiö, joka on erikoistunut rullamuovausteknologialla valmistettavien teräsprofiilien valmistamiseen ja kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen.

Kylmämuovattu massatuotantoteknologia on johtanut laajaan valikoimaan innovatiivisia tuotteita, joita olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle jo 40 vuoden ajan.

Valmistamme keveitä ja ekologisia teräsrakenneratkaisuja, kuten Gypsteel® -väliseinä- ja alakattoprofiilit, KOOLARI® ja LIUNE® -tilaratkaisut.

Aulis Lundell Oy työllistää noin 40 rakennustuoteteollisuuden ammattilaista ja sen liikevaihto oli vuonna 2019 noin 7,7 miljoonaa euroa. Tehtaamme sijaitsee Lohjalla.


8. Tietoiskuja teräksestä
 
Julkaistu
29.4.2021