• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Vältä nämä 7 virhettä tee se itse projekteissa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.04.2021
20215_70468.jpg

1. Mittaa kahdesti, leikkaa kerran

Ei todellakaan haittaa ottaa mittoja ajatuksen kanssa. Kirjoita mitat ylös, kun joudut siirtymään esimerkiksi kauemmas sahaamaan. Ilman vatupassia on melko hankalaa saada mitään vaateriin. Toki vanhaa marmorikuulakikkaa voi käyttää hyllyjä suoristaessa, mutta kunnon vatupassia ei voita mikään.

2. Valmistaudu projektiin huolellisesti

Hanki ajoissa tarvittavat tavarat ja tuo ne myös pelipaikalle. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pätee aina. Käytä siis suunnitteluun riittävästi aikaa, että ehdit miettiä, mitä projektisi tulee tarvitsemaan valmistuakseen.

3. Ota selvää materiaaleista

Rautakaupat ja esimerkiksi Rakentaja.fi tarjoavat materiaalineuvoja tee se itse ihmisille. Ei ole häpeä kysyä, jos ei tiedä. Materiaalit käyttäytyvät hyvinkin erikoisella tavalla, varsinkin, jos tuunaat jotain vanhaa.

Saunan käsittelyopas >>

Info

Info

4. Kiinnitä huomiota myös pohjatöihin

Perustukset ja pohjatyöt ovat tylsää puuhaa, sillä vielä et näe mitään tai saa aikaan mitään kaunista. Pohjatyöt kuitenkin kannattaa tehdä kunnolla. Ne helpottavat pintatöitä ja tekevät lopputuloksesta kestävämmän ja aivan varmasti paremman.

Maalarin ohjeet puujulkisivun maalaukseen >>

5. Käytä kunnollisia ja laadukkaita työkaluja

Pullasutilla ei esimerkiksi kannata maalata eikä rikkinäisellä akkukoneen kärjellä rakentaa terassia. Kun investoit kerran hieman parempilaatuisiin työkaluihin, on niistä myös iloa pidemmäksi aikaa. Eivätkä ne hermot tosiaan mene siinä työskennellessä.

6. Rapatessa roiskuu ja usein myös maalatessa

Teitpä mitä tahansa, muista suojata ne pinnat, joita et aikonut vahingoittaa. Muutama minuutti suojaukseen säästää muutaman tuntia siivouksessa.

Ohjeet ja vinkit maalarille >>

7. Älä sorru pikakorjauksiin

Kyllä se paikkaus voi siinä seinässä pysyä vuodenkin, mutta mitäs sen jälkeen? Jos aloitat, näe se vaiva, että teet kaiken kunnolla.

Info

Info

Lue lisää:

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
Välioviäänestyksen tulokset kuvattu pallon muotoiseen prosenttigraafiin
Välioviäänestyksen voittaja on selvinnyt
Perinteitä kunnioittavat ja kauniit elegantit 3-peiliset maitolasiset pariovet nappasivat voiton Liune- väliovien äänestyksessä. Toisen sijan äänestyksessä otti hyvin niukalla äänienemmistöllä Vihreä TAIKA-liukuovi ja kolmanneksi, vain muutaman äänen perusteella, tuli saunan lasinen liukuovi.Uudet Liune-ovien väri ja ideat on otettu hyvin vastaan, vaikka perinteisempi malli olikin äänestäjien enemmistön mieleen. Yllätykseksemme viime vuoden voittaja, musta kääntyvä väliovi jäi pitämään joukon häntäpäätä. Näin ajat ja sisustukselliset mieltymykset muuttuvat. On silti hyvä, että esimerkiksi Liune Door tarjoaa jokaiseen makuun sopivan välioven, eikä trendien muuttuminen vaikuta mallien saatavuuteen.Ääniä yhteensä annettiin 888 kpl.
201411_41568.jpg
Miksi paalutus kannattaa?
Paaluperustuksen tekemistä omakotitaloon on turha pelätä. Myöskään kustannukset eivät nouse juurikaan yli keskivertoisen maanvaraisten perustuksien kustannuksista, kun vertaillaan kokonaishintoja. Käsittelen tässä kirjoituksessa vain betonipaalutusta 250 X 250 mm teräsbetonipaaluilla tehtynä. On myös muitakin tapoja paaluttaa, kuten esimerkiksi teräsputkipaalutus ja ns. pienpaalutus.Yleisimmin paalutusta tarvitaan rannikkoalueella seuduilla, missä on vanhaa merenpohjaa sekä rakennuskäyttöön otetuilla vanhoilla suoalueilla ja muilla alueilla, joissa on pehmeitä savikerroksia maan kuorikerroksen alla.
20122_29392.jpg
Harkkoperustus kevytsoraharkoista
Talon tärkein osa on sen perustus. Siinä tehtyjä rakennusvirheitä on vaikea korjata jälkikäteen. Ammattitaitoinen suunnittelu ja luotettavat materiaalit ovat onnistumisen kannalta välttämättömiä. Kevytsoraharkot ovat suosituin perustusmateriaali; niiden toimivuudesta on hyvät kokemukset yli 40 vuoden ajalta.Perustusten tekeminen Lakka-kevytsoraharkoilla soveltuu myös omatoimirakentajalle. Harkot ovat mittatarkkoja ja niitä on helppo käsitellä. Harkoista on helppo tehdä myös monimuotoisia rakenteita ja tarvittaessa niitä voidaan helposti työstää sopiviin mittoihin ja muotoihin.Tutustu tästä eri perustusratkaisuihin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton