Viikon sisustusidea: Vältä nämä 7 virhettä tee se itse projekteissa

1. Mittaa kahdesti, leikkaa kerran

Ei todellakaan haittaa ottaa mittoja ajatuksen kanssa. Kirjoita mitat ylös, kun joudut siirtymään esimerkiksi kauemmas sahaamaan. Ilman vatupassia on melko hankalaa saada mitään vaateriin. Toki vanhaa marmorikuulakikkaa voi käyttää hyllyjä suoristaessa, mutta kunnon vatupassia ei voita mikään.

2. Valmistaudu projektiin huolellisesti

Hanki ajoissa tarvittavat tavarat ja tuo ne myös pelipaikalle. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pätee aina. Käytä siis suunnitteluun riittävästi aikaa, että ehdit miettiä, mitä projektisi tulee tarvitsemaan valmistuakseen.

inkku-750x422

3. Ota selvää materiaaleista

Rautakaupat ja esimerkiksi Rakentaja.fi tarjoavat materiaalineuvoja tee se itse ihmisille. Ei ole häpeä kysyä, jos ei tiedä. Materiaalit käyttäytyvät hyvinkin erikoisella tavalla, varsinkin, jos tuunaat jotain vanhaa.

Saunan käsittelyopas >>

4. Kiinnitä huomiota myös pohjatöihin

Perustukset ja pohjatyöt ovat tylsää puuhaa, sillä vielä et näe mitään tai saa aikaan mitään kaunista. Pohjatyöt kuitenkin kannattaa tehdä kunnolla. Ne helpottavat pintatöitä ja tekevät lopputuloksesta kestävämmän ja aivan varmasti paremman.

Maalarin ohjeet puujulkisivun maalaukseen >>


5. Käytä kunnollisia ja laadukkaita työkaluja

Pullasutilla ei esimerkiksi kannata maalata eikä rikkinäisellä akkukoneen kärjellä rakentaa terassia. Kun investoit kerran hieman parempilaatuisiin työkaluihin, on niistä myös iloa pidemmäksi aikaa. Eivätkä ne hermot tosiaan mene siinä työskennellessä.

6. Rapatessa roiskuu ja usein myös maalatessa

Teitpä mitä tahansa, muista suojata ne pinnat, joita et aikonut vahingoittaa. Muutama minuutti suojaukseen säästää muutaman tuntia siivouksessa.

Ohjeet ja vinkit maalarille >>

7. Älä sorru pikakorjauksiin

Kyllä se paikkaus voi siinä seinässä pysyä vuodenkin, mutta mitäs sen jälkeen? Jos aloitat, näe se vaiva, että teet kaiken kunnolla.

 
Julkaistu
28.4.2021