Biopuhdistaja talviasuttavaan vapaa-ajan asuntoon

Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten tekivät myös Tuire Nikkanen ja Elmeri Siltaloppi rakentaessaan talviasuttavan vapaa-ajan asuntonsa.

Miksi valita Vestellin Biopuhdistaja?

  • Mökin ja omakotitalon harmaille vesille tarkoitettu tutkitusti tehokas ja turvallinen jätevedenpuhdistaja.
  • Puhdistus tapahtuu yhdessä säiliössä, ilman kemikaaleja, suodatinmateriaaleja tai maa-aineita.
  • Korkea puhdistustaso saavutetaan hapetuksella.
  • Biopuhdistajan toimintaperiaate on yksinkertainen, se on helppokäyttöinen sekä siinä on pitkä huolto-/tyhjennysväli.
  • Vesi voidaan ohjata Biopuhdistajasta suoraan kivipesään tai avo-ojaan, erillistä kenttää ei tarvita.
  • Biopuhdistajan muotoilu on viimeisteltyä, maanpinnalle jää näkyviin vain tyylikäs kansi.

Case: Biopuhdistaja talviasuttavaan vapaa-ajan asuntoon

Tamperelaiset Tuire Nikkanen ja Elmeri Siltaloppi viettivät paljon aikaa kahden lapsensa ja koiransa kanssa kesäisin Teiskossa Elmerin vanhempien kesämökillä. Kesämökki ei kuitenkaan vastannut perheen tarpeita, joten Elmeri lunasti kiinteistön vanhemmiltaan ja remontoinnin sijaan, he päättivät rakentaa kyseisen mökin tilalle uuden vapaa-ajan asunnon. Uudeksi vapaa-ajan asunnoksi valikoitui talviasuttava 88 m² hirsimökki, joka tilattiin “säältä suojaan” -pakettina. 

Aikaisemmin se on ollut niin, että ollaan käyty vanhempieni kohteella ulkoilemassa, mutta vanha mökki on aina ollut talven kylmillään. Haluttiin tästä nyt sellainen paikka, jossa voi ihan oikeasti viettää aikaa. Ei haluttu kohteesta toista työmaata, eli nyt kun sen saa valmiiksi, olisi mukavaa jos sinne voisi mennä ihan vaan rentoutumaan.

Energiatehokkuutta ja yksinkertaisuutta tuo esimerkiksi lämmitysmuodoksi valittu maalämpö sekä jätevesijärjestelmäksi valittu Biopuhdistaja 3 -tuote sekä umpisäiliö wc-vesille.

Vestelliin he päätyivät tuttavien hyvien kokemusten perusteella.

Kuulimme muilta, että tämä on hyvä ja varma ratkaisu ja luotimme puhtaasti Vestellin ammattilaisiin.

IMG_20201108_153603-1920x864

Muutamat laatuseikat, kuten Biopuhdistajan pitkäikäisyys ja helppohoitoisuus olivat Tuirella ja Elmerille ratkaisevia ominaisuuksia valinnassa.

Jätevesijärjestelmän asennuksen hoiti paikallinen urakoitsija. En itse tehnyt asian suhteen mitään, ratkaisu oli käyttökunnossa tullessani tontille.

Mökin suunnittelun Tuire ja Elmeri aloittivat keväällä 2019 ja lupaprosessi lähti käyntiin kesällä. Vanha mökki purettiin kesäkauden jälkeen ja uudelle rakennukselle myönnettiin rakennuslupa marraskuussa. Uusi vapaa-ajan asunto valmistui kesäkuussa 2020.

Ajatuksena oli, että ei mene yhtään kesää hukkaan ja siinä me onnistuimme. Vanhassa mökissä vietettiin edellinen kesä ja uusi tuli täksi kesäksi (2020) valmiiksi. Nyt pääsee vaan nauttimaan, kun kaikki on kunnossa.


Lue lisää kohteesta>>

Ota sinäkin yhteyttä ammattilaisiin ja laita jätevesiasiat kuntoon heti!

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esitteitä tästä.


 
Julkaistu
3.5.2021