Varsinainen korjaustoiminta ja rakentaminen
- Ulkoseinät, ikkunat, ulko-ovet

7. Varsinainen korjaustoiminta ja rakentaminen


Korjaustyö etenee. Ensimmäiset maksupostit on jo maksettu, jos urakoitsija on työssä. Jos korjausta tekee itse, timpuri on saanut ensimmäiset tilinsä. On ensisijaisen tärkeää, että kaikesta rahaliikenteestä pidetään kirjaa. Verottajakin voi jossain vaiheessa olla kiinnostunut rahaliikenteestä. Varsinkin silloin, kun iso korjaus valmistuu pikavauhtia ja verottaja ei löydä maksetuista palkoista mitään merkintää itsellään. Tällöin saattaa tulla kutsu haastatteluun kuitit mukana. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että kaikki asiat hoidetaan niin kuin ne pitää hoitaa. Talkoilu ei ole kiellettyä eikä esimerkiksi vanhempien apu, mutta nekin pitää pystyä selittämään. Omakotitalon rakentamiseen kuluu se tietty määrä tunteja, ja niiden tekijä pitää osata selittää.

7.5 Ulkoseinät, ikkunat, ulko-ovet (ks. Julkisivut, ovet, ikkunat)
Ulkoseinärakenteet, ikkunat ja ovet liittyvät toisiinsa, ei pelkästään rakenteellisesti vaan myös julkisivullisesti. Ne muodostavat varsinaisen talon arkkitehtuurin. Vanhan rakennuksen julkisivu ilmentää rakennuksen ominaisuuksia sekä rakentamisajan henkeä ja siksi arkkitehdit kiinnittävät siihen huomiota. Julkisivuun liittyy myös merkittävä määrä rakenteellisia ratkaisuja, jotka pitää pystyä toteuttamaan julkisivujen korjauksen yhteydessä.

7.5.1 Vaipparakenteet Ulkoseinät (ks. Julkisivut, ovet, ikkunat) Julkisivupintojen uusimisen yhteydessä tehdään yle...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
22.3.2013