Jesse säästi 800 euroa – miten hän kilpailutti helposti ja ilmaiseksi?

Oletko ajatellut kilpailuttavasi rakentamista, remontointia tai vaikkapa vakuutuksia? Monet ovat olleet työlään kilpailutusurakan jälkeen varmasti tyytyväisiä, kun tuli rahaa säästettyä – mutta millä vaivalla säästö tuli?

Kilpailutus voi olla kuitenkin todella helppoa. Tietoa on myös saatavilla etukäteen esimerkiksi eri remontointi- tai rakennustöiden kustannustasosta. Kustannustietous etukäteen auttaa myös itse kilpailutuksessa. Lue miten kilpailutus auttoi Vantaalaista Jesse Pylväläistä säästämään 800 € vuodessa ja miten hän aikoo käyttää kokemusta hyväkseen mahdollista terassirakentamista silmällä pitäen.

shutterstock_1933320479 x

Miksi kilpailutus?

Vantaalainen Jesse Pylväläinen halusi kilpailuttaa vakuutuksensa ja selvittää onko mahdollista saada säästöjä kilpailutuksen avulla:

– Lähdin selvittämään saisinko kotimme ja nelihenkiseen perheemme vakuutuksille parempaa hintaa. Vakuutuksia oli moneen lähtöön, kuten kotivakuutus, autovakuutus ja kahdelle 2- ja 6-vuotiaalle niin sanottu vekaravakuutus eli lapsivakuutus. Näiden lisäksi molemmille aikuisille tapaturmavakuutus ja toiselle sairaskuluvakuutus, kun toisella oli tapaturmavakuutus jo työn puolesta, selvittää Jesse.

Kilpailutus säästi Jesseltä ja perheeltä 800 € vuodessa ja itse prosessi sujui hyvin ja helposti. Hyvä ja helppo voi olla välillä totta – mutta miten?

Miten kilpailutus sujui?

Kuten moni muukin uutta tietoa hakeva, Jesse aloitti kilpailutusprosessinsa Googlen kautta:

– Menin Googleen ja kirjoitin kotivakuutus ja kilpailutus. En halunnut suoraan hakea erikseen jokaiselta vakuutuksentarjoajalta vakuutuksia, vaan koitin etsiä kilpailutuspalvelua. Siinä sitten jokunen linkki alaspäin törmäsin Kodinplaza.fi -nimiseen palveluun, joka vaikutti lupaavalta palvelulta useiden tarjouksien kilpailuttamiseen, kertoo Jesse kilpailutuksen aloittamisesta.

Vakuutukset ovat tarpeellisia, mutta sisältöjen laajuuksissa ja hinnoissa voi olla valtavasti eroja. On hyvä selvittää kilpailutuksen yhteydessä sisältöjen erot, jotta hinnat olisivat mahdollisimman vertailukelpoisia.Vakuutukset ovat tarpeellisia, mutta sisältöjen laajuuksissa ja hinnoissa voi olla valtavasti eroja. On hyvä selvittää kilpailutuksen yhteydessä sisältöjen erot, jotta hinnat olisivat mahdollisimman vertailukelpoisia.

Palvelun löytämisen jälkeen sähköiset lomakkeet täytettiin vakuutuksien kilpailuttamista varten ja kaiken kaikkiaan aikaa meni alle 5min. Lomakkeiden täytön jälkeen tarjouksia jäätiin odottamaan ja nopeimmat vastaukset tarjouspyynnöstä tulivat sähköpostiin jo kahdeksan tunnin sisään. Useimmissa tarjouksissa kesti noin 2–3 päivää.

– Sähköpostiin tuli aina ilmoitus uudesta tarjouksesta ja linkki, jota klikkaamalla pääsi kätevästi näkemään suoraan tarjouksen. Jokainen tarjous tuli katsottua ensin läpi ja sitten tuli vielä käytyä erikseen puhelinkeskustelu kiinnostavimpien kanssa mitä pakettiin sisältyy ja mikä on lopullinen hinta, kertaa Jesse tarjouksien läpikäymistä ja hioutumista lopulliseen muotoon.

Tarjouksien hiominen lopulliseen muotoon

Yksityiskohdat hioutuivat vielä erikseen puhelinkeskustelun yhteydessä, mutta alkuperäisten tarjouksien hinnat päätyivät lähelle lopullista hintaa:

– Maksimillaan taisi olla noin 15 prosenttia heitto lopullisen ja alkuperäisen tarjouksen hintojen välillä – eli ei suurempia, muistelee Jesse.

Tarjouksien läpikäymisen jälkeen oli tehtävä valinta tarjouksien välillä. Päätöksien jälkeen Jesse kertaa tuloksia:

– Jos ennen maksettiin vuodessa vakuutuksista 3600 € vuodessa, niin kyllä tarjouspyynnön jättäminen kannatti. Vakuutusmaksut tippuivat yhteensä 800 € vuodessa ja saatiin päällekkäisyydet pois kattavuuksien pysyessä suurin piirtein ennallaan. Kyllähän se 800 € lämmittää kummasti mieltä, Jesse toteaa tyytyväisenä kilpailutuksen tuloksiin.

Jos vakuutuksien kilpailutus kannatti, niin mitä mieltä Jesse oli käytetystä palvelusta? Entä mitä miehellä on mielessä tulevaisuuden varalle kilpailutuksien suhteen?

Kotiin liittyy monia sopimuksia, kuten sähkösopimukset ja vakuutukset ynnä muut vastaavat. Sopimuksia on kuitenkin hyvä kilpailuttaa aika ajoin säästösyistä. Rahaa voi oikeasti säästää kilpailutuksen avulla eli vaiva kannattaa sekä itse kilpailutuskin voi olla helppoakin.Kotiin liittyy monia sopimuksia, kuten sähkösopimukset ja vakuutukset ynnä muut vastaavat. Sopimuksia on kuitenkin hyvä kilpailuttaa aika ajoin säästösyistä. Rahaa voi oikeasti säästää kilpailutuksen avulla eli vaiva kannattaa sekä itse kilpailutuskin voi olla helppoakin.

Paras ominaisuus kilpailutuspalvelun käytössä

Jesse kertaa käyttämisen kokemuksia toteamalla, että parhaan puolen olleen Kodinplaza.fi -palvelun käytössä, kun palvelun käytöstä ei tullut ”sitä perinteistä vastinetta ilmaisten palveluiden käyttämisestä” eli jatkomarkkinointia.

– Ei minkäännäköistä roskapostispammia sähköpostilaatikon täydeltä lomakkeiden täytön ja palvelun käytön jälkeen. Ilmaisena tätä palvelua mainostetaan ja se pitää paikkansa myös sen suhteen, ettei kylkiäisenä tule kaiken maailman mainostusta – ja tosiaan, ilmaista se siis todellakin on, toteaa Jesse tyytyväisenä.

Alkuperäinen syy palvelun käyttämiselle oli se, ettei tarvinnut erikseen hakea tarjouksia jokaiselta vakuutusyhtiöiltä – tämäkin onnistui mainiosti. Bonuksena Jesse kertoo myös tarjouksia tulleen myös pienemmiltä tekijöiltä, eikä vain pelkästään suuremmilta vakuutusyhtiöiltä.

– Kokonaisuudessaan todella vaivatonta käyttää ja olisi mennyt pitkä aika laittaa tarjouspyynnöt erikseen jokaiselle yritykselle. Ja sen jälkeen jokainen tarjoaja olisi soittanut vielä perään erikseen. Näiden hommien sijaan tällä kertaa sai valita kenelle soittaa eikä niin, että joutuu jokaiseen puheluun vastaamaan, jos haluaa lisätietoja. Jokainen yritys laittoi suoran tarjouksen, jota pääsi näkemään kliksauttamalla sähköpostissa tullutta linkkiä, tiivistää Jesse.

Terassin rakentaminen kuinka paljon maksaa?

Tulevaisuuden ajatuksien suhteen Vantaalainen Jesse Pylväläinen perheineen suuntaa mahdollisesti ajatuksensa terassin rakentamiseen:

– Terassin rakentaminen on ollut mielessä ja Kodinplaza.fi -palvelusta niiden hintatasoja olen selvittänyt. Palvelusta löytyy mielestäni todella hyvin muun muassa hintavertailuita, ja niitä on tullut paljon katsottua. Esimerkiksi terassin rakentamisesta saa kaikki tarjoukset auki ja näkee mitä on tehty. Se on tosi iso plussa, kun näkee mitä on tarkalleen tehty ja mihin hintaan. Saa vähän perspektiiviä esimerkkien kautta mikä on sen oman rempan hintataso noin suurinpiirtein, Jesse tuumii haastattelun päätteeksi.

Terassin rakentamisen kilpailutuskin onnistuu Kodinplaza.fi -palvelun avulla.Terassin rakentamisen kilpailutuskin onnistuu Kodinplaza.fi -palvelun avulla.

Voisiko hintatason tietäminen etukäteen ja sen jälkeen urakan kilpailuttaminen voi auttaa säästämään terassinkin rakentamisessa, jos rakentaminen tulee ajankohtaiseksi? Voi olla, se selviää kokeilemalla.

...tai tarvetta kilpailutukselle rakentamiseen ja remontointiin liittyvälle työlle?

ilma-vesilampopumppu 560x315
ilmanvaihtokanavien-puhdistus 560x315
kylpyhuoneremontti 560x315
salaojaremontti 560x315
 
Julkaistu
26.4.2021