Varsinainen korjaustoiminta ja rakentaminen
- Eristystyöt

7. Varsinainen korjaustoiminta ja rakentaminen


Korjaustoiminnassa joskus ongelmaksi nousee valvonnan puute. On paljon korjauksia, joihin ei tarvitse hakea minkäänlaista viranomaislupaa. Korjaukset vain tehdään. Asiantuntijan käyttämistä ei haluta ajatuksena, kyllähän tuon nyt osaa kuka tahansa tehdä. Korjaustyö aloitetaan sen enempää asiaa ajattelematta. Silloin, kun suunnittelijat ovat suunnitelleet korjauksen, kaikki tehdään suunnitelmien mukaisesti. Kaikki osatekijät ovat silloin paikallaan. Vaikka lupaa hankkeelle ei tarvitakaan, kannattaa silti käyttää asiantuntijoita saman kaavan mukaan. Se varmasti kannattaa.

7.4. Eristystyöt (ks. Eristäminen)
Vanhan talon eristystöissä pitää osata ottaa huomioon monta eristyskohdetta ja –tapaa. Talon runko ja lämmöneristys ovat niitä talon osia, joiden vaihtaminen tai korjaaminen on vaikeaa ja kallista. Siksi niihin kannattaa jo alunperin valita parhaat käytettävissä olevat materiaalit. Korjauksen huolellisuudella säästetään tulevaisuudessa merkittävästi rakennuksen kunnossapidossa ja käyttökustannuksissa. Rakennuksen lämmityskustannukset ovat omakotitalon suurin menoerä koko rakennuksen käytön aikana. Lämmityskustannuksiin voidaan vaikuttaa asumisen aikana huolehtimalla, että lämpöä ei haaskata turhalla tuuletuksella tai liian korkeilla lämpötiloilla. Eniten lämmityskustannuksiin voi kuitenkin vaikuttaa korjauksella. Rakennuksen kaikki lämmöneristystyöt pitää tehdä erityisen huolellisesti. Huolimattomalla eristystyöllä voidaan lämmöneristeen tehosta menettää merkittävä määrä. Eristystyötä ei pidä antaa urakkamiehen tehtäväksi. Tässä pitää paikkansa vanha sanonta; hyvä työ omaan taloon.

7.4.1 Routaeristys (ks. Thermisol-ratkaisut, Eps-eristeratkaisut) Maata vasten olevien rakenteiden ja perusmaan routasuojaukset suunnittelee ra...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
22.3.2013