Monipuolinen vuolukivikiuas tarjoaa pehmeät löylyt

Oletko muistanut kiinnittää uutta kiuasta hankkiessa huomiota omiin saunamieltymyksiisi? Vuolukivikiuas on oivallinen valinta, jos olet pehmeiden, kosteiden ja pitkien löylyjen ystävä!

Louhi_fiilis_1040_585

Näin vuolukivikiuas toimii

Vuolukivikiuas on jo miltei legendaksi muodostunut kiuas suomalaisen saunan ystävien keskuudessa, mutta tiedätkö, kuinka vuolukivikiuas eroaa muista sähkökiukaista? Vuolukivikiukaan ulkopinnalla on käytetty vuolukiveä, joka lämpenee tasaisesti koko pinta-alaltaan. Löylyä heitettäessä vesi valuu pitkin kiukaan laajaa vuolukivipintaa ja höyrystyy happirikkaiksi, pehmeiksi, kosteiksi ja pitkiksi löylyiksi.

Sen lisäksi, että vuolukivikiukaan pehmeät löylyt ovat omaa luokkaansa, on vuolukivikiuas myös monipuolinen kiuas, joka sopii monenlaiseen saunaan. Kiukaan voi niin halutessaan upottaa lauderakenteeseen, jolloin lauteelle jää enemmän tilaa. Asennusta saunaan helpottaa myös se, että kiuas voidaan asentaa suoraan seinään kiinni, jolloin kiukaan taakse ei tarvitse jättää suojaetäisyyttä. Lisäksi vuolukivikiukaan kaikki paino on sen jaloilla, jolloin seinää ei tarvitse vahvistaa kiukaan asennusta varten.
 

Maailman ensimmäinen vuolukivikiukaiden valmistaja

Mondexin yli 28-vuotisen historian ensimmäiset kiukaat olivat nimenomaan vuolukivikiukaita. Reilun 28 vuoden aikana yritys on hionut vuolukivikiukaiden tekniikan ja designin huippuunsa. Vuosien saatossa kiuasvalikoima on laajentunut myös muunlaisilla kiukailla, mutta tänäkin päivänä valikoimaan sisältyy neljä perinteistä ja alkuperäistä vuolukivikiuasta – Ahti, Ukko, Louhi ja Hiisi.

Vuolukiven karheaa kauneutta ilmentävät Ukko, Hiisi ja Louhi, kun taas Ahdin vesiurilla varustettu vuolukivi on tasaisen sileää. Ahti ja Ukko ovat mekaanisella ohjauksella varustettuja malleja ja Louhi ja Hiisi –kiukaissa on käytössä älykäs ohjauselektroniikka, jonka avulla kiuas lämmittää saunan joka kerta juuri optimaaliseen lämpötilaan asti. Mondexin vuolukivikiukaat ovat saatavilla useassa eri teholuokassa, välillä 6kw – 9kW. Kaikki Mondexin kiukaat ovat avainlipulla varustettuja, Suomessa valmistettuja tuotteita.

vuolukivikiukaat

Kuinka valita sopiva kiuas?

Saunaasi sopivan vuolukivikiukaan – tai muun kiukaan – saat selville kiuasvalitsimen avulla. Syötä vain saunasi tiedot, niin kiuasvalitsin näyttää, millainen kiuas on juuri sinun saunaasi sopivia. Uuden kiukaan löydät edullisesti Rakentaja.fi-verkkokaupasta


Uusi erillisohjain helpottaa saunan lämmittämistä

Enää ei saunan lämmityksessä tarvitse kyykistellä kiukaan luona, tai kavuta lauteille mittaria tarkistamaan – erillisohjattava kiuas tekee saunan lämmittämisestä todella vaivatonta. Mondexin erillisohjattavien kiukaiden kolmannen sukupolven, eli Mondex E2 -mallin, kiukaat ovat nyt saatavilla. Vuolukivikiukaista erillisohjaimen saa Hiisi ja Louhi -malleihin.

Erillisohjain on kiukaan mukana tuleva ohjain, jonka avulla kiukaan ohjaaminen, kuten päälle laittaminen ja lämpötilan säätäminen, käy helposti. Erillisohjaimen voi asentaa oman maun mukaan saunaan, pesuhuoneeseen, pukuhuoneeseen tai halutessasi vaikka valokytkinrasiaan, eli sinne minne se luontevasti sopii juuri sinun kodissasi. Katso lisää uudesta ohjaimesta.

Mondex_Eohjain-1040x585

Hyvään kiukaaseen kannattaa panostaa

Etenkin uuden kiukaan hankinnassa kannattaa panostaa laatuun. Se maksaa itsensä takaisin pitkänä käyttöikänä, helppokäyttöisyytenä sekä täydellisinä löylyinä joka saunomiskerta. Kotimaisen kiuasvalmistajan Mondexin kiukaat valmistetaan kestämään aikaa ja käyttöä. Niissä yhdistyvät tyylikäs design ja kehittynyt tekniikka. Ajaton muotoilu sopii niin minimalistisiin skandikoteihin, kuin suuriin glamour-saunoihinkin.

Mondex-kiuas on saunaa arvostavan valinta

  • Paras sauna suomalaiselle on luonnollisesti – suomalainen sauna. Kaikki tuotteet valmistetaan Ylivieskassa, mistä kertoo myös avainlipputunnus.
  • Toiset pitävät pehmeistä löylyistä, toiset nopeasta kuumasta lämmöstä. Siksi Mondex suunnittelee tuotteet eri käyttäjäryhmille ja varmistaa niiden helpon käytettävyyden.
  • Kiukaat valmistetaan kestämään aikaa ja käyttöä. Valmistuksesa käytetään laadukkaita materiaaleja ja tuotteet testataan aina perusteellisesti.
  • Mondex kehitää yli 28 vuoden ammattitaidolla tuotteitaan jatkuvasti. Suomalaisen saunakulttuurin eteenpäin vieminen on yritrykselle kunnia asia.

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Päivitetty
20.4.2021