Valitse kotiisi ilmanvaihto, joka joustaa tarpeidesi mukaan

Ilmanvaihdon suunnittelu ja valinta ovat tärkeä osa kodin rakennusprojektia. Valinta vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten ilmanvaihdon ohjaus joustaa arkielämässä omien vaihtuvien tarpeiden mukaan. Ilmanvaihto on tärkeää, sillä se vaikuttaa sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen.

Automatisoitu ilmanvaihto lisää arjen huolettomuutta ja pitää sisäilman raikkaana hengittää. MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on myös mm. takkakytkin, joka auttaa tulisijan sytyttämisessä ja muistutin, joka kertoo suodattimien vaihdon tarpeesta.Automatisoitu ilmanvaihto lisää arjen huolettomuutta ja pitää sisäilman raikkaana hengittää. MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on myös mm. takkakytkin, joka auttaa tulisijan sytyttämisessä ja muistutin, joka kertoo suodattimien vaihdon tarpeesta.

Arkielämän ilmanvaihdossa automatiikka auttaa

Tavallisesti arki rytmittyy omien ja perheen menojen mukaan. Kun ollaan kotona, ilmanvaihto tulee olla isommalla teholla kuin asunnon ollessa tyhjillään. Kun ilmanvaihtokone on varustettu automatiikalla, tehostus toimii ilman, että siihen tarvitsee kiinnittää huomiota. MyVallox -ilmanvaihtokoneiden sisäänrakennettu hiilidioksidianturi tunnistaa hiilidioksidin määrästä, onko asunnossa enemmän tai vähemmän ihmisiä. Kun uloshengityksessä poistuva hiilidioksidipitoisuus kasvaa, myös ilmanvaihto tehostuu automaattisesti. Näin kodissa riittää aina raikasta sisäilmaa tilanteesta riippumatta ja vältytään liiallisen hiilidioksidin aiheuttamalta väsymykseltä ja päänsäryltä.

Sisäinen kosteusanturi puolestaan tunnistaa sisäilmasta nousseen kosteuskuorman. Arkielämässä kosteutta muodostuu esimerkiksi, kun on saunottu, peseydytty ja kuivattu pyykkiä. Automatiikan ansiosta ilmanvaihto tehostuu, kunnes ylimääräinen kosteus on poistunut. Tällä on merkitystä myös talon rakenteiden hyvinvoinnin kannalta: ylimääräinen kosteus ei näin jää muhimaan rakenteisiin.

MyVallox-ilmanvaihtokoneet sisältävät aina hiilidioksidi- ja kosteusanturit. Halutessaan koneeseen voi myös asentaa MyVallox VOC-anturin, joka tunnistaa sisäilmasta VOC-yhdisteitä. Niitä haihtuu sisäilmaan mm. rakennusmateriaaleista, pesuaineista, kemikaaleista, maaleista ja huonekaluista. Näille epäpuhtauksille altistumista arjessa voidaan välttää automaattisesti tehostuvalla ilmanvaihdolla.

Automatiikka auttaa monessa arjen tilanteissa. Se ei poissulje asukkaiden mahdollisuutta ohjata ilmanvaihdon tehoa itse. Päinvastoin: se on helppoa ja perustuu neljään tilavalintaan: Kotona, Poissa, Tehostus ja Takkatoiminto.

Etäohjauksesta on hyötyä, kun halutaan palata matkalta raikkaaseen kotiin. Myös asunnon myyntihetkellä pilvipalvelun keräämästä datasta voi olla etua, kun sisäilman laatua voidaan todentaa.

Etäohjauksesta on hyötyä, kun halutaan palata matkalta raikkaaseen kotiin. Myös asunnon myyntihetkellä pilvipalvelun keräämästä datasta voi olla etua, kun sisäilman laatua voidaan todentaa.

Etäohjauksesta on hyötyä lomaillessa

Loman, työmatkan tai muun reissaamisen aikana MyVallox-koneiden automatiikka pienentää ilmanvaihdon tehoa, koska se havaitsee, ettei asunnossa ole asukkaita. Automatiikka ei kuitenkaan tiedä, milloin kotiin ollaan palaamassa, ja siinä vaiheessa ilmanvaihdon etäohjauksesta on hyötyä. Ilmanvaihto voidaan siis asettaa Kotona-tilaan jo ennakkoon ja palatessa kodin sisäilma on valmiiksi raikasta. Etäohjaus onnistuu maksuttoman MyVallox Cloud -pilvipalvelun avulla. Sen saa käyttöön, kun ilmanvaihtokone on kytketty verkkoon ja rekisteröity pilvipalveluun.
 

Kun tulee kodin vaihdon aika

Kodin vaihdon tullessa ajankohtaiseksi, ostaja on yleensä aina kiinnostunut rakennuksen kunnosta. Hallittu ilmanvaihto huolehtii, ettei kosteuskuorma jää rakenteisiin. Pilvipalveluun rekisteröity MyVallox-ilmanvaihtokone kerää kaiken ilmanvaihtoon liittyvän datan. Historiadatalla voi esim. asunnon myyntihetkellä todistaa, että ilmanvaihto on ollut päällä koko ajan ja millaiset sisäilmaolosuhteet asunnossa on. Käyttäjätunnukset voi myös siirtää uudelle omistajalle.
 

Joustavuuden lisäksi energiatehokas

Arjen asumismukavuutta on myös se, ettei kodissa ole ikävää vedon tunnetta. MyVallox-ilmanvaihtokoneiden lämmöntalteenotto huolehtii, että tuloilma on aina halutun lämpöistä ja miellyttävää. Lämmöntalteenoton osittaisen ohituksen ansiosta tuloilman lämpötila pysyy vakaana ympärivuotisesti. Tästä on hyötyä erityisesti keväisin ja syksyisin, kun ulkolämpötilat vaihtelevat vuorokauden eri aikoina. Kesäaikaan MyVallox-koneet ohittavat lämmöntalteenoton automaattisesti.

Koska koneiden lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde on erittäin hyvä ja koneet itsessään kuluttavat vähän sähköä, ei terveellinen ja asumismukavuutta lisäävä sisäilma ole kustannuksista kiinni. Automatiikka puolestaan auttaa, ettei ilmanvaihto ole turhaan tehostuksella esim. kodin ollessa tyhjillään. Tällä on iso merkitys energiansäästöä ajatellen.

Lue lisää MyVallox-ilmanvaihdosta

 
Päivitetty
20.4.2021