Rakentamisen ja remontoinnin suosio kasvaa Suomessa
– Virtuaalimessut vastaavat kysyntään

Suomalaisten kiinnostus rakentamiseen ja remontointiin on kasvanut kuluneen pandemiavuoden aikana merkittävästi. Samaan aikaan alan messut ja tapahtumat ovat olleet tauolla. Rakentaja vastaa patoutuneeseen kysyntään keräämällä alan toimijat ja kotejaan uudistavat suomalaiset yhteen Rakenna & Remontoi -virtuaalimessuille.

RR_messut.jfif

Rakentaja-tuoteperheen kävijädatan perusteella remontointiin ja rakentamiseen on suomalaisissa talouksissa kiinnitetty selvästi enemmän huomiota kuin edellisinä vuosina. Kevään 2020 koronasulku kasvatti Rakentajan palveluiden liikennettä peräti 30 prosenttia. Myöhemmin samana vuonna palvelun jäsenmäärä ylitti 600 000 jäsenen rajan.

Koronasulun kiihdyttämänä rakentamisen ja remontoinnin sisältöjä on tutkittu ja luettu Rakentajan kanavissa jopa yli miljoonan kuukausittaisen käynnin verran. Palvelun 20-vuotisen historian kaikki kävijäennätykset on rikottu pandemian aikana.

Kasvanut kiinnostus näkyy sekä remontoinnin että rakentamisen puolella. Talovertailu.fi -palvelussa talopakettien sisältö- ja hintavertailuja on tehty ennätystahtia läpi talven. Se ennustaa uudisrakennuspuolelle vilkasta kesää.Rakentaja-tuoteperheen liiketoimintajohtaja Inka Partanen.

Myös rakennus- ja sisustuskaupan yhdistys raportoi rautakaupassa asioinnin kasvaneen vuonna 2020 lähes 5 prosenttia eli enemmän kuin koskaan viimeisen kymmenen vuoden aikana. Rakentajan kanavissa erityisesti paljon kävijöiden mielenkiintoa herättäneitä aihealueita ovat talopakettien lisäksi ikkunat, ilmanvaihto, sisustus, julkisivut sekä piha ja puutarha.
 

Inka Partanen ja Jussi Ruotsalainen järjestävät ensimmäisiä Rakenna & Remontoi-virtuaalimessuja.Inka Partanen ja Jussi Ruotsalainen järjestävät ensimmäisiä Rakenna & Remontoi-virtuaalimessuja.

Rakenna & Remontoi -virtuaalimessut pidetään toukokuun alussa

Ihmisten into kotiensa korjaamiseen tai rakentamiseen lähes pakottaa meidät järjestämään messut tänä keväänä.Rakenna & Remontoi -messujen messupäällikkö Jussi Ruotsalainen.

Ruotsalainen on ollut järjestämässä Vantaalla vuosittaisia Rakenna & Remontoi -messuja vuodesta 2003 ja OMAKOTI-messuja vuodesta 2016 lähtien. Ristiriitaisissa tunnelmissa messupäällikkö on seurannut rakentamisen ja remontoinnin asiantuntijapalveluiden sekä tarvikkeiden kysynnän kasvua samalla, kun ihmisten kokoontumista on pandemian takia rajoitettu. Näin virisi päätös virtuaalimessujen järjestämisestä.
 

Suomen ensimmäiset Rakenna & Remontoi -virtuaalimessut järjestetään 3.-9.5.2021 osoitteessa rrmessut.fi

 
Päivitetty
28.4.2021