Hyvälaatuinen valaistus korostaa tyylikkäitä materiaalivalintoja ja kalusteita
Tule mukaan kierrokselle Alisa Redmanin taloon

Uuden talon valaistus on toteutettu käyttämällä runsaasti epäsuoraa led-nauhavalaistusta. Hyvälaatuinen valaistus korostaa tyylikkäitä materiaalivalintoja ja kalusteita. LedStoren Janne Halttu suunnitteli valaistuksen LedStoren oman tuotemerkin tuotteilla asiakkaan kanssa niin, että eri tilojen toiminnallisuudet ja erilaiset valon tarpeet otettiin huomioon.

Keittiöön suunniteltiin tasaista, hyvää työskentelyvaloa. Korkeassa olohuoneessa seinälle saatiin linjakasta valoa jakamaan tilaa. Kylpyhuoneissa led-nauhavalaistuksen ja spottivalaistuksen yhdistelmä sopii sekä tunnelmalliseen että kirkkaampaan valaistustarpeeseen. Omina tiloinaan otettiin myös huomioon makuuhuoneen, kuntosalin, kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen toiminnallisuudet ja tarpeet. Pihavalaistuksen toteutuksessa käytettiin hyväksi muurin pintaa sekä terassikansia.

Aloitetaan keittiöstä...

Talo Alisa Redman: Led-kiskon kosteusluokitus on roiskevedenpitävä, eli IP44. Kiskolla saadaan huomaamattoman luonnollista valoa. Kaapiston ovimallina Focus White, HTH Keittiöforum.  (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Talo Alisa Redman: Led-kiskon kosteusluokitus on roiskevedenpitävä, eli IP44. Kiskolla saadaan huomaamattoman luonnollista valoa. Kaapiston ovimallina Focus White, HTH Keittiöforum. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Avokeittiön led-nauhat ovat himmennettävät, ja tuovat tunnelmaa sekä kaapin päällä että työtasolla. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Avokeittiön led-nauhat ovat himmennettävät, ja tuovat tunnelmaa sekä kaapin päällä että työtasolla. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Valkoisen raikkaaseen keittiöön sopii tasainen led-kisko työtasolle ja kaapiston päälle, nauhatyyppi 14,4 W/m 4000K ja profiilityyppi valkoinen pinta 16x18 mm. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Valkoisen raikkaaseen keittiöön sopii tasainen led-kisko työtasolle ja kaapiston päälle, nauhatyyppi 14,4 W/m 4000K ja profiilityyppi valkoinen pinta 16x18 mm. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Olohuoneessa led-kisko jakaa huonetilaa kauniisti

Tyylikkään tasainen valojuova seinälle kahteen suuntaan valaisevalla led-kiskolla. Led-kisko jakaa tilaa kauniisti. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Tyylikkään tasainen valojuova seinälle kahteen suuntaan valaisevalla led-kiskolla. Led-kisko jakaa tilaa kauniisti. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Avo-olohuoneen ikkunoiden välissä tilaa valaisee led-kisko. Alumiiniprofiili valaisee ylös- ja alaspäin, malli Indirect 2. Led-nauha on himmennettävällä muuntajalla ja värisävyllä 4000K. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Avo-olohuoneen ikkunoiden välissä tilaa valaisee led-kisko. Alumiiniprofiili valaisee ylös- ja alaspäin, malli Indirect 2. Led-nauha on himmennettävällä muuntajalla ja värisävyllä 4000K. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Olohuoneessa epäsuoraan valaiseva led-kisko, jossa omat led-nauhat ylös ja alaspäin 14,4 W/m. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Olohuoneessa epäsuoraan valaiseva led-kisko, jossa omat led-nauhat ylös ja alaspäin 14,4 W/m. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Hyvässä valaistuksessa viihtyvät kaikki. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Hyvässä valaistuksessa viihtyvät kaikki. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Kun siirrytään kodinhoitohuoneeseen, huomataan kuinka suuri merkitys työvalaistuksella onkaan...

Kodinhoitohuoneessa epäsuorana valona on käytetty työtasolle ja kaapin päälle led-kiskoa. Työtasolla HTH Keittiöforumin KUMA-valumarmoritasot. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Kodinhoitohuoneessa epäsuorana valona on käytetty työtasolle ja kaapin päälle led-kiskoa. Työtasolla HTH Keittiöforumin KUMA-valumarmoritasot. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Hyvän värintoistoindeksin led-nauhavalaistuksessa, jossa neutraali värisävy 4000 Kelviniä. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Hyvän värintoistoindeksin led-nauhavalaistuksessa, jossa neutraali värisävy 4000 Kelviniä. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Kodinhoitohuoneen työtasolle tasaista valoa tuo kaapiston takaosaan asennettu valkoinen led-kisko, jossa neutraalin 4000K värisävyinen led-nauha. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Kodinhoitohuoneen työtasolle tasaista valoa tuo kaapiston takaosaan asennettu valkoinen led-kisko, jossa neutraalin 4000K värisävyinen led-nauha. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Kylpyhuoneessa ja saunatiloissa valaistus korostaa upeasti materiaalivalintoja ja kiintokalusteiden värisävyjä

Led-kiskon muuntajaa varten paneelikattoon jätetään huoltoluukku. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Led-kiskon muuntajaa varten paneelikattoon jätetään huoltoluukku. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Led-kiskolla kylpyhuoneeseen luodaan kaunista seinälaatoitusta korostava valaistus. Laatta Alabastri di Rex laattaa värissä Madreperla decoro puzzle-leikkauksella, ABL-Laatat. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Led-kiskolla kylpyhuoneeseen luodaan kaunista seinälaatoitusta korostava valaistus. Laatta Alabastri di Rex laattaa värissä Madreperla decoro puzzle-leikkauksella, ABL-Laatat. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Vajaaksi jätetyn kattopaneloinnin raosta saadaan tunnelmallinen valojuova epäsuorasti kylpyhuoneeseen. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Vajaaksi jätetyn kattopaneloinnin raosta saadaan tunnelmallinen valojuova epäsuorasti kylpyhuoneeseen. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Makuuhuoneeseen kaivattiin tunnelmavalaistusta

Makuuhuoneen takaseinän tunnelmavalaistuksessa 14,4 W/m tehoista led-kiskoa. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Makuuhuoneen takaseinän tunnelmavalaistuksessa 14,4 W/m tehoista led-kiskoa. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Vaatehuoneessa valaistus toteutettiin upottaen

Toimiva ratkaisu vaatehuoneen valaisuus on kattoon upotettu 44mm profiili, jossa 4000K led-nauha. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Toimiva ratkaisu vaatehuoneen valaisuus on kattoon upotettu 44mm profiili, jossa 4000K led-nauha. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Kuntosalin valaistukseen on myös hyvä panostaa

Kotikuntosalin valaistuksessa on hyödynnetty tilan tuntua korostavaa led-nauhaa vajaaksi jätetyn katon raossa. Valo ei häikäise, vaan valaisee epäsuorasti. Led-nauhana 14,4 W/m 4000K värisävyllä.  (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Kotikuntosalin valaistuksessa on hyödynnetty tilan tuntua korostavaa led-nauhaa vajaaksi jätetyn katon raossa. Valo ei häikäise, vaan valaisee epäsuorasti. Led-nauhana 14,4 W/m 4000K värisävyllä. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Pihavalaistuksen kiintopisteet olivat ehdottomasti upeassa kivimuurissa

Mittaan leikattu ja muuriin upotettu alumiiniprofiili 7,2 W/m kosteussuojatulla led-nauhalla valaisee hyvin eikä ole tiellä nurmikon leikkuussa tai lumenluonnissa. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Mittaan leikattu ja muuriin upotettu alumiiniprofiili 7,2 W/m kosteussuojatulla led-nauhalla valaisee hyvin eikä ole tiellä nurmikon leikkuussa tai lumenluonnissa. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)
Upotettujen muuriprofiilien valo aukeaa ylhäältä alaspäin häikäisemättömästi. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Upotettujen muuriprofiilien valo aukeaa ylhäältä alaspäin häikäisemättömästi. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Valaistus viimeistelee myös terassin

Terassin epäsuorassa valaistuksessa on käytetty 4 kpl terassisarjaa kahteen suuntaan, valon värisävy 3000K. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)Terassin epäsuorassa valaistuksessa on käytetty 4 kpl terassisarjaa kahteen suuntaan, valon värisävy 3000K. (kuva: LedStore ja Erika Luoto)

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
23.8.2021