Varsinainen korjaustoiminta ja rakentaminen
- Perustustyöt

7. Varsinainen korjaustoiminta ja rakentaminen


Nyt hyvät talonkorjaajat on Teidän vuoronne ryhtyä ohjaamaan kirjoitussarjaamme. Korjaaminen on niin monitahoista työtä, että kaikkea emme ilman Teidän apuanne osaa kertoa tässä varsinaisen korjaustoiminnan osiossamme. Käymme talon pala palalta läpi hyvinkin luettelomaisesti, jotta mikään ei unohtuisi. Isoissa laajennuksissa on parempi, että seuraatte Pientalon rakentamisen hallinta -kansiomme ohjeita.

Korjauksen tässä vaiheessa tulee ainakin joillekin vähän toivottomuuden tunnetta mukaan. Tuleekohan tästä mitään! Aivan kuin ensimmäisen auton ostamisessa vekselillä. Pystynkö koskaan tätä maksamaan. Pitää vain luottaa itseensä, tekniseen asiantuntijaansa ja ammattilaisiin. Jokainen osaa työnsä. Korjaustoiminnassa töiden tekeminen oikea-aikaisesti on tärkeää, koska työrupeamat ovat yleensä hyvin lyhyitä. Kukaan ei saa jäädä tumput suorassa seisomaan. Ensimmäiset merkinnät tehdään työmaapäiväkirjaan. Työmaalla tapahtuu asioita niin nopeasti, että huomenna et muista puoliakaan siitä, mitä tänään on tehty.
7.2. Perustustyöt (ks. Perustukset)
Perustustyöt on laaja käsite. Normaalissa kielessä perustuksilla ymmärretään anturaan ja sokkeliin liittyvät korjaukset, jotka on tehtävä talon pysymiseksi pystyssä. Läpikäymämme töiden nimikkeistö on tarkempi ja poikkeaa ehkä vähän perinteisestä. Nimikkeiden alle on pistetty koko se työ, joka tehdään perustuksissa siitä lähtien kun korjaus on aloitettu.

7.2.1 Pohjarakentaminen Louhinta Vanhat talot on usein rakennettu kalliolle, vahvalle perustukselle tai talon alle on jätetty iso...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Päivitetty
22.3.2013