Tumma vai vaalea? Tutustu uusiin muuttovalmiisiin hirsikotimalleihin

Kun alkaa unelmoida uudesta kodista, on hyvä miettiä elämän tärkein sijoituskohde tarkoin. Tällä kertaa emme puhu rahasta, vaan sijoituskohteen terveellisyydestä, puhtaasta sisäilmanlaadusta, asumismukavuudesta sekä ekologisuudesta. Hirsi on ollut vuosisatojen ajan tärkeä rakennusmateriaali kaikessa rakentamisessa ja yhä useampi talonrakentaja toivoo kotinsa muodostuvan hirrestä, jolloin oma koti on varmasti ja vankasti luonnonmukainen, ympäristöystävällinen, ratkaisu.

Kastelli lanseerasi keväällä 2020 hirsitalomalliston, Hirsi-Kastellin, joka on laajentunut jo usean erilaisen talomallin kattavaksi mallistoksi. 

1920aisti121_ohke_v02

Pidätkö tummasta vai vaaleasta?
Hirsi-Kastellin uudet talomallit ovat:

Aisti 131

Aisti 131 tuo raikkaan tuulahduksen hirsikotimarkkinoille upeilla, tuoreilla ja tilavilla ratkaisuillaan. Hirsitalo tuntuu neliöitään suuremmalta kodilta ja muokkautuu perheen tarpeiden mukaan kätkien sisäänsä avaran olohuoneen ja keittiön yhteisen tilan, neljän reilun kokoisen makuuhuoneen sekä kätevillä pariovilla varustetun työhuoneen. Työhuoneesta saa tarvittaessa muokattua viidennen makuuhuoneen tai esimerkiksi vaatehuoneen makuuhuoneen yhteyteen. 

Oleskelutiloissa Aistin avoin ja valoisa olokeittiö hurmaa hulppeilla ikkunoillaan, joista on esteetön näkymä omalle suojaisalle sisäpihalle.

Kokkailetko paljon? Jos vastasit kyllä, sinua varmasti ilahduttaa, että talossa on suuri ja moderni keittiösaareke. Kaappitilaa on myös lisätty, joten keittiökaapistojen toiselta puolelta löytyy myös lisäkaapisto, jossa voi säilyttää vaikka niitä harvemmin käytettyjä astioita tai muita aarteita – siitä saa kiinteän kirjahyllynkin niin halutessaan.

6h + k + khh + pe + s + 2 wc, L-mallisen hirsikodin suojaisa sisäpiha tarjoaa omaa rauhaa myös hektisessä kaupunkiympäristössä. Aisti 131 vastaa L-muotoisten omakotitalojen kasvavaan kysyntään.6h + k + khh + pe + s + 2 wc, L-mallisen hirsikodin suojaisa sisäpiha tarjoaa omaa rauhaa myös hektisessä kaupunkiympäristössä. Aisti 131 vastaa L-muotoisten omakotitalojen kasvavaan kysyntään.

Kodin toinen sydän, päämakuuhuone, löytyy kodin rauhaisasta päädystä, ja sitä täydentää ihanan kätevä pukeutumishuone. Pesuhuone on mukavan kokoinen ja sinne saa helposti toisenkin suihkun. Ja mikä parasta, modernin hirsisaunan lauteille mahtuu isompikin porukka vihtomaan.

Suuret terassit ovat yksi Aistin ehdottomista helmistä. Saunan ikkunan alla on luonteva paikka ulkoaltaalle, jonka voit lisätä kotiisi kesäisen vilvoittelun turkoosiksi kruununjalokiveksi.

Hirsi-Kastelli 

Väre 84

Äkkiseltään katsottuna uusi hirsikotimalli Väre 84 muistuttaa Kuori-malliston suosikkimalleja, ja onkin totta, että inspiraatio Väre-mallistoon ammennetaan Kuori-mallistosta. Väre on esteettinen vastaus hirsiasumista arvostavien kaupunkilaisten toiveisiin. Väre on näyttävä, mutta samalla kompakti harjakattoinen hirsikoti, joka soveltuu erinomaisesti pienillekin kaupunkitonteille.

Hukkaneliöistä vapaaksi suunniteltu hirsikoti tarjoaa avaran oleskelutilan, jossa olohuone ja ruokailutila avautuvat kohti hirsitalon päätyä, jossa suuret maisemalliset ikkunat antavat luonnonvalon tulvia sisään lähes koko seinän leveydeltä. Makuuhuone on sijoitettu kodin toisen päädyn rauhaan, joten olohuoneessa voi katsella vaikka tv:tä häiritsemättä jo nukkumaan käyneitä perheenjäseniä. Kodin päädyn kruununa kohoaa näyttävä ja linjakas katos, jonka alla avautuu viihtyisä terassialue.

2h + keittiö + khh + vh + arkiet + wc + pe + s, upea Väre 84 on sopii pienellekin kaupunkitontille. Vai kaipaatko enemmän neliöitä? Tämä virtaviivainen Väre-malli on saatavana myös puolitoistakerroksisena, kolmen makuuhuoneen hirsikotina.2h + keittiö + khh + vh + arkiet + wc + pe + s, upea Väre 84 on sopii pienellekin kaupunkitontille. Vai kaipaatko enemmän neliöitä? Tämä virtaviivainen Väre-malli on saatavana myös puolitoistakerroksisena, kolmen makuuhuoneen hirsikotina.

Väre-mallin julkisivu on kauttaaltaan äärimmäisen virtaviivainen ja tyylikäs. Toisella kodin pitkistä sivuista on kauniit kapeat ikkunat, jolloin suojaisan sivun saa suunnattua luontevasti naapuritonttia kohti. Näin luonnonvalo pääsee kaikkina kellonaikoina sisätiloihin hivelemään hirsiseinien kaunista pintaa, mutta samalla asukkaiden yksityisyys säilyy haluttuun ilmansuuntaan.

Koska jokainen kaipaa kodissaan "tarpeeksi" säilytystilaa, kaappeja ja laatikostoja, on kodin sisääntulon yhteyteen rakennettu runsaasti säilytystilaa. Sitä löytyy niin eteisen kaapistoista kuin viereen suunnitellusta erillisestä arkieteisestäkin. Kodinhoitohuoneen toinen puoli on pyhitetty pyykki- ja vaatesäilytystoiminnoille ja toinen puoli kätevästi kylpyhuoneen pukeutumistilaksi.

Mihin hirsirakentamisen kasvava suosio perustuu?

Terveellisyys
Hirsikoti sopii äärimmäisen hyvin allergikkoperheille, koska hirren antibakteerinen pinta pitää kodin rakenteet kunnossa, sisäilma pysyy tutkitusti puhtaana ja hirren pinnat pölyttömänä. Hirsi-Kastellin tiivis mutta hengittävä painumaton hirsi pitää sisäilman kosteuden ihanteellisella tasolla, eikä homeille tai mikrobeille synny suotuisia olosuhteita.

Taloudellisuus
Kestävä hirsikoti on oikein rakennettuna ja hyvin pidettynä kuin vuosisadan rakkaustarina ja voit aloittaa oman tarinasi jo tänään. Jykevästä hirrestä syntyy nopeasti ja kerralla pintakäsittelyä vaille valmista seinäpintaa ja hirsikodista on iloa myös tuleville sukupolville.

Ekologisuus
Hirsikoti on ekologinen ratkaisu, joka rakennetaan kestävästi kasvatetuista suomalaisista metsistä, joissa jokaisen kaadetun puun tilalle istutetaan uusi taimi.

Hirsikodissa aistii elämän
Kastellin hirsikodit ovat valoisia ja niiden lempeä tunnelma hellii kaikkia aisteja. Ainutlaatuinen puun tuoksu ja puhdas sisäilma rauhoittavat hektisenkin arjen keskellä. Hirren pinnan miellyttävä tuntu ja silmää hivelevä kauneus jaksavat ilahduttaa päivästä toiseen. Lisäksi hirsikoti tarjoaa erittäin miellyttävän ja pehmeän akustiikan, vaikka elämisen äänet saavatkin kuulua.

Miksi pitäisi valita hirsikoti?

Hirsikodit valmistetaan painumattomasta hirrestä, ja niihin suunnitellaan saumaton talotekniikka saman katon alla. Hirsi-Kastellikodeissa käytettävät puut tulevat kestävästi ja vastuullisesti kasvatetuista metsistä ja käytettyjen puiden tilalle kasvatetaan aina uusia puita. Hirsi-Kastellin avaimet käteen -hirsitalo on siis terveellinen, turvallinen ja taloudellinen sijoitus perheesi elämänlaatuun nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.
 

Hirsirakentaminen on perinteistä suomalaista rakentamista ja kasvanut kiinnostus ekologiseen rakentamiseen on ollut omiaan kasvattamaan hirsirakentamisen suosiota. Hirsirakenteisia pientaloja on tänä päivänä lähes joka neljäs uudiskohteista ja rakennushankkeen toteutus muuttovalmistoimituksena yhdellä sopimuksella tekee hirsiunelman toteutuksesta entistäkin helpompaa, kertoo Kastelli-Talot Oy:n myynti- ja markkinointipäällikkö Tapio Vyörykkä.

Kelpaisiko täysin muuttovalmis hirsikoti?

Hirsi-Kastellin kodit on mahdollista saada täysin muuttovalmiina. Sinulla on unelma uudesta kodistasi, mutta anna Kastellin auttaa ja rakentaa unelmakotisi todeten: "Avaimet käteen, ole hyvä!"
Miten tähän päästään?
  1. Toteutetaan haaveet: Valitse tarpeisiisi sopiva talo ja pohjaratkaisu mallistosta ja hirsiasiantuntijat auttavat talon valinnassa ja sen sijoittamisessa tontillesi.
  2. Valitaan laadukkaat sisustusmateriaalit ja kiintokalusteet: Poimi unelmiesi materiaalit Hirsi-Kastelliin Collection-sisustuskokonaisuudesta ja toteuta omat sisustusideasi laadukkailla merkkituotteilla. Tyylikkäät kiintokalusteet pääset valitsemaan Puustellin laajasta valikoimasta, josta löydät oikeat ratkaisut niin keittiöön kuin kodin muihinkin tiloihin.
  3. Kastelli rakentaa hirsitalosi muuttovalmiiksi: Saat asumisvalmiin kodin sisältä ja ulkoa. Hirsi-Kastellin kodit ovat tarkkaan suunniteltuja kokonaisuuksia, jolloin toteuttaminen on helppoa, laadukasta ja riskitöntä.
  4. Nauti elämästä uudessa hirsikodissasi! Valmis koti odottaa sinua ja perhettäsi sovittuna muuttopäivänä.

Tutustu lisää Hirsi-Kastelliin Talovertailu.fi-sivustollamme

Hirsi-Kastelli - Talovertailu.fi

Oletko kiinnostunut Kastelli-taloista? Tilaa Kastellin Talokirja

Kastelli on ollut yli 25 vuotta Suomen ostetuin talomerkki. Jokaisella on oma talounelmansa, jonka toivoo täyttävänsä jossakin vaiheessa elämää ja Kastellin laajasta talomallistosta löytyy varmasti jokaiselle se tärkein ja kaunein - unelmakoti.

 
Päivitetty
2.7.2021