Nopea ja huoleton eristysremontti kylpyhuoneeseen sekä saunaan

Niin se vain on, että mitä huolellisimminkin rakennetut kylpyhuone ja sauna tulevat ajan myötä siihen pisteeseen, että rakenteita tai pintoja tarvitsee uusia. Märkätilojen seinärakenteiden tekeminen sekä vesieristyksen huolellisen laatimisen luulisi vievän pitkään. Voit kuitenkin toteuttaa remonttisi nopeammin kuin luuletkaan, laadusta tinkimättä.

Voit kuitenkin toteuttaa remonttisi nopeammin kuin luuletkaan, laadusta tinkimättä.Voit kuitenkin toteuttaa remonttisi nopeammin kuin luuletkaan, laadusta tinkimättä.

Sekä rakennuslevy että vedeneristys samassa paketissa

Kylpyhuoneen rakentaminen sekä -remontti on iso operaatio, joten miksi ei valitsisi materiaaleja, jotka helpottavat sekä nopeuttavat rakentamista. Nopea asennus, varma toimivuus sekä monenlaiseen märkätilarakentamiseen soveltuva, tässä muutama vahvuus, joita Tulppa-järjestelmässä on kyse.

Mutta mikä on Tulppa? Kyseessä on Finnfoamin märkätiloihin kehittämä ja suunnittelema levy, joka toimii seinissä sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Tulppa on umpisoluinen, vesitiivis ja homehtumaton levy, joka on pinnoitettu molemmilta puolilta erikoissementtilaastilla. Seiniin ei enää tarvitse sivellä erillistä vedeneristettä eikä odotella sen kuivumista. Märkätilalevyn päälle voit laatoittaa suoraan jo samana päivänä! Märkätilaratkaisu on CE-merkitty ETA-hyväksynnän kautta. Yhteensopiviksi testatut tiivistystuotteet sekä laattalaastit löytyvät Ardex:lta, Casco/Schönox:lta, Fesconilta, Kiillolta sekä Weber:lta.

Tulppa soveltuu sekä uudisrakentajan että remontoijan kylpyhuoneratkaisuksi. Asentamisen suunnittelussa on painotettu helppoutta sekä halua säästää tekijää useilta työvaiheilta. Tulppa-märkätilalevy on laatoitusvalmis alle päivässä.


Lisää Tulppa-märkätilalevystä

Saunaan tehokas eristys nopeasti

Saunaan soveltuu erinomaisesti Finnfoamin valmistamat FF-PIR-eristeet. Ohuet ja tehokkaat levyt, FF-PIR SAUNA sekä FF-PIR 30 ALK, mahdollistavat tilan maksimaalisen hyötykäytön ja takaavat osaltaan energiatehokkaan ratkaisun – tila lämpenee nopeasti ja lämpö pysyy tallessa. Myös kaikki paksummat FF-PIR ALK -eristeet soveltuvat saunan eristämiseen ja näin samalla voidaan toteuttaa lisälämmöneristys ulkoseinille.

Helposti käsiteltävät sekä työstettävät levyt asennetaan suoraan seinän runkorakenteeseen kiinni, runkorakenteeksi sopii niin puurunko kuin kiviseinäkin. Tuotetta on turvallista käyttää saunassa, sillä FF-PIR-eristeiden käyttölämpötila on -50… + 120 °C. Saunatilan seinien ja katon lisäksi myös pesuhuoneen katto tulisi aina lämmöneristää energiatehokkuuden parantamiseksi ja vesihöyrytiiviyden varmistamiseksi. FF-PIR soveltuu ratkaisuksi myös pesuhuoneen kattoon.

Itse saunatilassa FF-PIR-eristelevyjen asennuspuolella ei ole merkitystä. Levyjen vesihöyrynvastus eli tiiviys perustuu levyjen pinnoilla olevaan alumiinilaminaattiin. Levyjen saumat tulee aina tiivistää polyuretaanivaahtoa sekä pinnalta lämmönkestävää alumiiniteippiä käyttäen. Alumiinilaminaatti on mahdollista irrottaa levyn molemmilta puolilta, esimerkiksi saunan sokkelissa tehtävää vedeneristystä varten.

Lisää FF-PIR SAUNA -eristeestä

750 Saunan sokkeli

Finnfoam-levyt

  • Turvallisia sekä helppoja työstää kaikilla puuntyöstätyökaluilla. Ohuiden eristeiden leikkaus sujuu helposti vaikka mattopuukolla.
  • FF-PIR-polyuretaanieristeillä M1 luokitus ja eristeet ovat CE-merkitty tuotestandardin EN 13165 mukaisesti.
  • Kosteusteknisesti turvallisia ja homehtumattomia
  • Soveltuvat sekä uudis- että korjausrakentamiseen.
Tutustu Finnfoam-levyihin
 
Päivitetty
24.1.2023