Teetä putkiremontti ennen vesivahinkoa – se tulee halvemmaksi!

Putkiremontteja tehdään hyvin eri-ikäisiin taloihin. Vesivahingon riski kasvaa kuitenkin reilusti, kun talon käyttövesiputkisto on yli 30 vuotta vanha. Monelle tulee yllätyksenä, että vakuutusyhtiöiden korvaukset eivät korvaakaan koko vahinkoa. Ikävähennykset ja omakustannusosuudet vähentävät korvaussummaa. Etukäteen tehty putkiremontti tuleekin usein edullisemmaksi kuin vesivahinkojen korjaaminen.

49607_p_ver-1

Suomessa on lähes puoli miljoonaa 30–50 vuotta vanhaa pientaloa. Tämän ikäisissä taloissa käyttövesi kulkee yleensä rakenteiden sisään asennetuissa metalliputkissa, joiden uusiminen alkaa olla ajankohtaista. Putkiston kestoon vaikuttaa mm. vesijohtoveden laatu. Rakenteiden sisällä olevien putkien vuoto saattaa alkaa piilevänä ja kestää kauan, ennen kuin se huomataan. Tällöin korjaustöiden määrä ja kustannukset nousevat huomattavasti ajoissa tehtyä käyttövesiremonttia suuremmiksi.

Tiesitkö tämän pientalon putkiremonteista?

Putkiremontti mielletään usein hankalaksi, kalliiksi ja pitkäaikaiseksi remontiksi. Kerrostalojen osalta näin voi ollakin, mutta pientalojen käyttövesiputkien remontti voidaan toteuttaa parissa päivässä ja hintahaarukka kohteesta riippuen on tyypillisesti 5000 – 7000 euroa. Kestoltaan remontti on parhaimmillaan vain pari päivää eikä yleensä estä talossa asumista remontin aikana.

Uponor koti logo

Suomalaisissa omakotitaloissa tehdäänkin käyttövesiremontteja nykyään aikaisempaa enemmän ja tarve kasvaa koko ajan. Kotitalousvähennyksellä on varmasti oma vaikutuksensa ennakoivien käyttövesiremonttien suosion kasvuun, mutta myös uusien menetelmien helppous lisää omakotitaloasukkaiden intoa ikääntyvien järjestelmien uusimiseen.

Korvaussumma voi yllättää

Vesivahingot ovat lukumäärältään suurin vakuutusyhtiöiden korvaama vahinko omakotitaloissa. Moni yllättyy siitä, että korvaukset kuitenkin harvoin kattavat koko vahinkoa, sillä ikävähennykset ja omavastuut vähentävät korvaussummaa. Vettä kuluu huomaamatta myös ilman vesivuotoja. Yllättävän suuri vedenkuluttaja on vanha wc-istuin, jonka vuotava tiiviste voi päästää vettä läpi jopa kymmeniä litroja päivässä. Varsinkin teinit viihtyvät suihkussa luvattoman kauan ja kesällä nurmikon kastelu voi näkyä yllättävänä piikkinä vesilaskussa.
 

Voit myös jättää yhteydenottopyyntöjä


 
Julkaistu
12.4.2021