Teetä putkiremontti ennen vesivahinkoa – se tulee halvemmaksi!

Putkiremontteja tehdään hyvin eri-ikäisiin taloihin. Vesivahingon riski kasvaa kuitenkin reilusti, kun talo on yli 25 vuotta vanha. Monelle tulee yllätyksenä, että vakuutusyhtiöiden korvaukset eivät korvaakaan koko vahinkoa. Ikävähennykset ja omakustannusosuudet vähentävät korvaussummaa. Etukäteen tehty putkiremontti tuleekin usein edullisemmaksi kuin vesivahinkojen korjaaminen. Älykäs vesivuotovahti auttaa huomaamaan kodin riskipaikat ja ehkäisemään vahingot.

49607_p_ver-1

Suomessa on lähes puoli miljoonaa 30–50 vuotta vanhaa pientaloa. Tämän ikäisissä taloissa käyttövesi kulkee yleensä rakenteiden sisään asennetuissa metalliputkissa, joiden uusiminen alkaa olla ajankohtaista. Putkiston kestoon vaikuttaa mm. vesijohtoveden laatu. Rakenteiden sisällä olevien putkien vuoto saattaa alkaa piilevänä ja kestää kauan, ennen kuin se huomataan. Tällöin korjaustöiden määrä ja kustannukset nousevat huomattavasti ajoissa tehtyä käyttövesiremonttia suuremmiksi.

Tiesitkö tämän pientalon putkiremonteista?

Putkiremontti mielletään usein hankalaksi, kalliiksi ja pitkäaikaiseksi remontiksi. Kerrostalojen osalta näin voi ollakin, mutta pientalojen putkiremontit voidaan toteuttaa parissa päivässä ja hintahaarukka kohteesta riippuen on tyypillisesti 5000 – 7000 euroa. Kestoltaan remontti on parhaimmillaan vain pari päivää eikä yleensä estä talossa asumista remontin aikana.

Suomalaisissa omakotitaloissa tehdäänkin käyttövesiremontteja nykyään aikaisempaa enemmän ja tarve kasvaa koko ajan. Kotitalousvähennyksellä on varmasti oma vaikutuksensa ennakoivien käyttövesiremonttien suosion kasvuun, mutta myös uusien menetelmien helppous lisää omakotitaloasukkaiden intoa ikääntyvien järjestelmien uusimiseen.

Vedenvalvontayksikkö varjelee vahingoilta

Vaikka kotisi käyttövesiputkisto ei vielä ole tiensä päässä, vesivahinkojen estämiseen kannattaa varautua. Älykäs Phyn Plus -vedenvalvontayksikkö estää kalliit vesivahingot ja mahdollistaa kodin vedenkulutuksen seuraamisen jopa tunnin tarkkuudella. Paineanalyysiin perustuvan innovatiivisen teknologian ansiosta kodin koko käyttövesiputkistoa voidaan valvoa yhdellä laitteella.

Vedenkulutus voi yllättää

Vesivahingot ovat lukumäärältään suurin vakuutusyhtiöiden korvaama vahinko omakotitaloissa. Moni yllättyy siitä, että korvaukset kuitenkin harvoin kattavat koko vahinkoa, sillä ikävähennykset ja omavastuut vähentävät korvaussummaa. Vettä kuluu huomaamatta myös ilman vesivuotoja. Yllättävän suuri vedenkuluttaja on vanha wc-istuin, jonka vuotava tiiviste voi päästää vettä läpi jopa kymmeniä litroja päivässä. Varsinkin teinit viihtyvät suihkussa luvattoman kauan ja kesällä nurmikon kastelu voi näkyä yllättävänä piikkinä vesilaskussa.

Vuotovahdin tärkein tehtävä on isojen vesivahinkojen ehkäisy. Sen lisäksi Phyn Plus on älykäs vedenvalvontajärjestelmä, joka tarkistaa putkistosi kunnon säännöllisesti, ilmoittaa poikkeuksellisesta vedenkäytöstä, sulkee veden vesivuototilanteessa ja varoittaa putkien jäätymisvaarasta. Se antaa myös tarkkoja vesipistekohtaisia tietoja veden käytöstä, vertaa niitä kotitalouksien keskimääräiseen vedenkäyttöön ja auttaa sinua säästämään vettä ja rahaa. Saat kaiken tiedon älypuhelimeesi, jolla voit halutessasi myös katkaista tai avata vedentulon etänä, vaikka lomareissultasi.

Sipe_phyn_inkku

Tutustu monipuoliseen Phyn Plus -vedenvalvontajärjestelmään Uponorin sivuilla. Voit ostaa sen edullisella kuukausimaksulla verkkokaupasta tai jättää tarjouspyynnön, jolloin alueellasi toimiva Phyn Plus -laitteita asentava ammattilainen on sinuun yhteydessä.

Vältä vesivahingot, tunne kulutuksesi ja opi samalla vedenkulutuksesi säästömahdollisuuksista. Hanki kuukausihinnalla tai kertaostoksena.

22,90 €/kk (30 kk)

Lue lisää kaupassa

Uponor_Phyn_2020

Voit myös jättää yhteydenottopyyntöjä


 
Julkaistu
12.4.2021