Näin asennat helposti liukuovet kääntyvien ovien tilalle saneerauskohteeseen

Liukuovi ei ole asennettavissa ainoastaan uudiskohteisiin, vaan se sopii mainiosti myös saneeraukseen. Vanhoissa taloissa saneerattaessa vaihdetaan hyvin usein seinälevyjä uusiin. Samassa hoituu myös saranallisten kääntyvien väliovien vaihto paremmin ääntä eristäviin ja seinäpinta-alaa säästäviin, seinän sisään liukuviin välioviin. Vaihto liukuoviin ei voisi olla helpompaa valmiiksi hitsattuja teräselementtejä käyttäen.

Vaihtamalla kääntyvät ovet liukuoviin, saadaan lisätilaa jopa 1-3 neliömetriä per ovi. Tämä tuo merkittävää lisävapautta kalusteiden sijoitteluun ja sisustamiseen. Kysymys saranallisten ovien vaihtamisesta liukuoviin tulee usein vastaan myös arkkitehti Kim Michaelille Espoolaisesta arkkitehtitoimisto Pet Michael Oy:stä. Michael kertoo asiakkaiden lähes poikkeuksetta toivovan seinän sisään liukuovia juuri lisätilan hankkimiseen ja sisustuksen selkeyttämiseen. Nyt pinnalla on selkeälinjainen, minimalistinen tyyli, joka kestää aikaa, sanoo arkkitehti Kim Michael.

Miten sitten vaihtaminen sujuu saneerauskohteessa?

Ensin oli vain reikä seinässä

Saneerattavaan kerrostalokohteeseen Helsingissä asennettiin kahden huoneen väliin kokonaan uusi liukuovijärjestelmä vanhan oviaukon tilalle. Seinää piti purkaa laajalti ja vanhoissa kerrostaloissa tämä tarkoittaa hyvin usein piikkauskoneen esille ottamista.

liukuoven asennus saneerattavaan kohteeseen-422x500
liukuoven asennus saneerauskohteeseen-aloitus-422x500

Tässä kohteessa väliseinä olikin tiilirakenteinen, joten sen purkaminen vei aikaa. Ensimmäinen päivä remontista menikin purkamiseen ja tiilien ulos kantamiseen.

Liune-liukuovirunko nousee hetkessä

Toinen päivä kului tutkiessa parasta asennusratkaisua yläpuolisen kantavan palkin tehden hieman haittaa asennustyölle. Koko seinää ei ollut mahdollista purkaa kokonaan pois, mikä olisi ollut helpoin ja nopein ratkaisu.

Itse ovielementti olikin sitten yksinkertainen asennettava. Kaikki tarvittava tuli paketin mukana ja mittatarkkana elementtinä sopi helposti paikoileen.

LUKUVINKKI! Antti Pihlström valitsi omaan kotiinsa Liune-liukuovet >>

liukuoven asennus saneerauskohteeseen-750x422

Liukuovirunko toimii myös väliseinien runkona

Loppuaika kuluikin pintatöissä, ovien asentamisessa ja listoituksessa. Kohteessa remontoitiin myös muuta huoneistoa, joten koko viiden päivän remontti ei suinkaan koskenut ainoastaan liukuoven asennusta. Haastavinta asentamisessa oli saada elementti ja kantava palkki sovitettua toisiinsa siististi.


LUKUVINKKI! Näin rakennat rauhallisen etätyöpisteen nurkkaliukuovilla >>

liukuoven asennus saneerauskohteeseen-2-422x500
liukuoven asennus saneerauskohteeseen-3-422x500

Elegantti ja ajaton Liune-liukuovi


Oviksi valittiin tyylikkäät valkoiset Liune Valo-ovet (Liune D7) viidellä valoaukolla ja kirkkaalla lasilla. Näin saatiin lisättyä valon määrää huomattavasti, ja koko tilaan avara ja tyylikäs tunnelma.

Liune Valo-liukuovi

Kotimaiset Liune-liukuovat ovat parhaimmillaan kodin toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Ne on tehty sekä kestämään että helpoksi asentaa. Liune-liukuovat toimitetaan työmaalle asennusvalmiina pakettina. Asennusvalmis paketti säästää sekä aikaa että hermoja.


LUKUVINKKI! Liukuoven voi asentaa myös kosteisiin tiloihin ja saunaan >>


Asennusohjeet

liukuoven asennus ovi paikoillaan-422x500

Viisi faktaa kotimaisista Liune-liukuovista

 1. Liunen voi asentaa jälkikäteen.
  Liune soveltuu sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Runko toimitetaan valmiiksi kasattuna, ja QF-elementti (Quick Frame) mahtuu hyvin sisälle myös korjauskohteisiin.
 2. Liune soveltuu hyvin esimerkiksi tiili-, hirsi- tai kivitaloon. Kotimaisten standardien mukaan valmistettu kestävä ja luja Liune-elementti soveltuu kaikkiin rakennuskohteisiin.
 3. Liune on helppo asentaa. Tarvittavat kiinnikkeet on asennettu valmiiksi. Myös tarvittavat sähkö- ja putkivedot sekä kalusteiden asennus voidaan huomioida elementeissä etukäteen.
 4. Liunen vankka rakenne eristää hyvin ääntä.
  Liunen massiivinen MDF-rakenne on testattu laboratoriossa. Tulokset osoittavat, että Liune-oven ääneneristävyys on jopa 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän puulaakaoven.
 5. Liune on edullinen ratkaisu.
  Liunen ovielementti on tehty teräksestä, joka kestää aikaa ja käyttöä – takuulla. Liune on kokonaishinnaltaan edullinen ratkaisu myös helpon asennettavuutensa ansiosta.

Tilaa nyt verkkokaupasta

Liune_Aulis_Lundell_750
 
Julkaistu
8.4.2021