Koti kuntoon: lämmitys, sisustus ja sauna

Miltä kotisi näyttääkään kevätauringon valossa? Tuntuvatko pinnat kolhiintuneilta vai onko vain aika ajanut niiden ohitse? Tekivätkö talven paukkupakkaset kodistasi kylmän? Kiuaskaan ei enää lämmitä saunaa kuten ennen.

Olisiko siis aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?

Honka, Tulikiven uutuus: Petro Unica-vuolukivipinnalla.Honka, Tulikiven uutuus: Petro Unica-vuolukivipinnalla.

Sopivan lämmitysmuodon valinta on yksi avainasioista

Takka on korvaamaton lämmönlähde, sillä se on muista energianlähteistä riippumaton ja varma lämmitysmuoto. Tulikiven tulisijamallistoon kuuluu sekä moderneja että klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä, intohimoinen ruoanlaittaja tai sisustukseen satsaava, vaihtoehtoja piisaa.

Oletko jo kuullut uutuuksista?

Jo yli 40 vuoden ajan Tulikivi on luonut luonnonmateriaaleja hyödyntäen kauniita ja toimivia takkoja. Ja yhä edelleen olemassa olevat mallistot kasvavat useilla näyttävillä ja käytännöllisillä malleilla.

Tutuksi tullut Karelia-mallistokin kasvaa uutuudella: Kulmaluukulla varustettu Petro tuo tullessaan uutta sijoittelun mahdollisuutta tulisijalle. Suurikokoinen (65 x 35 cm) oleva kulmaluukku antaa tulisijaan keveyttä sekä mahdollisuus kätisyyden vaihtoon helpottaa takan sijoittelua. Myös korkeutta on mahdollista muuttaa mieleisekseen kolmesta eri vaihtoehdosta.

Mitä korkeuden muuttaminen vaikuttaa? Kun tulisijan korkeutta kasvatetaan, kasvaa myös takan lämmönvarauskykyä varaavan vuolukivimassan määrä. Tulisijasi varaa siis itseensä enemmän lämpöä.

Pääset myös vaikuttamaan Petron ulkoasuun, sillä voit valita sisustustyyliisi sopivan vuolukivipinnan. Uutuuskäsittelynä on Unica-pintakäsittely, joka on jatkumo mokkanahkaa muistuttavalle Nobile-pinnalle. Unica-pinta on lempeä ja sävyltään tumma.

Tutustu myös uusiin kamiinoihin!

Lieko-kamiina Nobile-vuolukivipinnalla.Lieko-kamiina Nobile-vuolukivipinnalla.

Kiuas tuo saunan osaksi kodin sisustusta

Tulikiven kiukaat on suunniteltu ja valmistettu ympäristöystävällisesti. Korkealuokkainen rakenne, raaka-aineet ja komponentit takaavat sinulle huoletonta saunomisen nautintoa vuosiksi eteenpäin.

Muista kiuasta hankkiessasi, että kiukaita on useampaa tehoa. Oikean tehoisen kiukaan valinta on olennaisen tärkeää. Liian pieni tai liian suuri lisää sähkökulutusta tai polttopuun tarvetta. Sopivan kiukaan valintaan vaikuttaa myös kiukaan sijoituspaikka. Nappaa tästä talteen vinkit, miten valitset oikean kokoisen kiukaan.

Naava-sähkökiuas Nobile-vuolukivipinnalla.Naava-sähkökiuas Nobile-vuolukivipinnalla.

Näyttävyyttä sekä lukuisia mahdollisuuksia

Tulikiven sähkökiukaat ovat saunan yksi ehdoton katseenvangitsija. Erityisesti Tulikiven mallistosta voi nostaa esille Naavan, jonka kaunis pyöreä muoto yhdistettynä Nobile-vuolukivipintaan takaavat miellyttävän kosteat ja pehmeät löylyt. Jos kaipaat vuolukiven harmaan sijaan vaaleutta saunaasi, käännä katseesi kohti Kuura 1 -kiuasta, jonka pintamateriaalina on käytetty vaaleaa valukiveä. Kiukaan pintalämpötila pysyy turvallisen alhaisena myös lapsiperheen käytössä. Alhaisen pintalämpötilan ansiosta pilarimaiset lattiamalliset kiukaat sopivat asennettavaksi lauteiden läpi.
Upeat kiukaat - kuin korut

Sopivia malleja löytyy myös puusaunoihin

Puukiukaita löytyy perinteisen vuolukivisen Hile -puukiukaan lisäksi myös Kinos, läpiseinän malli. Kinos -kiukaalla saa yhdellä lämmityksellä sekä löylyt löylyhuoneeseen, että tunnelmallisen takkatulen oleskeluhuoneeseen. Erinomainen ratkaisu esimerkiksi pieneen saunamökkiin.

Tutustu kiuasmalleihin

Kotimainen vuolukivi on uniikki sisustusmateriaali

Kylpytiloissa vuolukiven ominaisuudet tulevat loistavasti esille, sillä ei ole märkänäkään liukas. Lattialämmityksen avulla vuolukivilattia antaa samaa takoista tuttua miellyttävää ololämpöä. Vuolukiveä saa laattana ja mosaiikkina monessa eri muodossa.

Tulikiven sisustuskivimallistosta löytyy myös paljon muita luonnonkivimateriaaleja, muun muassa graniittia, marmoria ja travertiinia. Kivilajista riippuen ja ominaisuudet huomioiden luonnonkivet sopivat lattioiden, seinien ja portaiden laatoituksiin sekä keittiö- ja kylpyhuonetasoihin.

Kurkista esimerkkejä kylpyhuoneisiin

Luonnonkivimateriaalit soveltuvat erinomaisesti mm. kylpyhuoneisiin.Luonnonkivimateriaalit soveltuvat erinomaisesti mm. kylpyhuoneisiin.

Huolella valitut lämmitys- ja sisustusratkaisut kestävät aikaa ja nostavat rakennuksen arvoa. Kestävillä valinnoilla voit vaikuttaa myös ekologiseen jalanjälkeesi. 


Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
9.4.2021