• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Lattiapäällysteen valinta 70-luvun kerrostaloon

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.04.2021
20215_70469.jpg

Vanha parketti tummuu ikävästi ajan myötä. Parketti kannattaa aina yhdistää luonnollisiin lattiamateriaaleihin, kuten linoleumiin tai korkkiin.

KYSYMYS:
Olemme ostaneet 70-luvun kerrostaloasunnon. Olohuoneessa ja eteisessä on siisti mosaiikkiparketti, joka on kellastunut. Kolmessa makuuhuoneessa ja keittiössä on erilaisia muovimattoa. Ajattelimme ensin laittaa kaikki lattiapinnat yhtenäisiksi uudella laminaatilla. Nyt kuitenkin ajatteluttaa parketin peittäminen.

Jos säilyttäisimme vanhan parketin, mitä teemme muiden huoneiden lattioiden suhteen? Haittaako, jos ne ovat jotain muuta kuin parkettia tai kuinka ne saisi yhteensopiviksi parketin kanssa? Kellertävä mosaiikkiparketti ei liene kovin muodikasta, mutta jos ostamme sitä myös muihin huoneisiin, niin eihän lattioista sitenkään saa samanväristä, vai saako?

Hei,

Älkää missään nimessä korvatko kaunista parkettia laminaatilla. Parkettiosan voisi hioa ja sävyttää, jolloin parketin väriä on myös mahdollista muuttaa, ellei tuo kellastunut parketti ja sen sävy miellytä silmää. Toki pelkästään hiomalla ja lakkaamalla tuo sävy vaalenee huomattavasti.

Muihin huoneisiin laittaisin esimerkiksi linoleumia tai korkkia. Kuitenkin niin, että muissa huoneissa olisi jotain muuta kuin puukuosia. En myöskään pitäisi laminaattia vaihtoehtona eli aitoja materiaaleja!

Sisustusterveisin,

Eeva

Hiottu vanha parketti voidaan käsitellä vaaleammakasi tai lakata kirkkaalla lakalla uudelleen.
Hiottu vanha parketti voidaan käsitellä vaaleammakasi tai lakata kirkkaalla lakalla uudelleen.
Eeva Hauta-Heikkilä Sisustussuunnittelu E-Design
Eeva Hauta-Heikkilä Sisustussuunnittelu E-Design
Info

Info

Lisää sisustusartikkeleita:

Info

Info

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20104_21181.jpg
Talousvesi- ja maalämpökaivot
PorakaivoLämpö, joka on varastoitunut kallioperään, otetaan talteen porakaivosta. Porakaivon etuna on, ettei se käytä niin suurta maa-pinta-alaa kuin maahan sijoitetut putket. Lämmönkeruuneste kiertää porakaivoon lasketuissa keruuputkistossa lämpöpumpun voimalla.Porattavan kohteen ympäristö on tärkeää ja poraus pyritään aina suorittamaan ympäristöä säästäen. Porauspölynkeräyksessä käytetään erityistä keräyspussia, johon kaikki poratessa syntynyt pöly kerätään. Myös porauskalusto kuljetetaan porauspaikalle siten, että kohteen ympäristö siitä mahdollisimman vähän kärsii.
20235_81907.jpg
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärjestelmää
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärejstelmää pitävät sekä sisäilman puhtaana että kattorakenteet terveinä. Järjestelmä sopii sekä uudisrakentamiseen että korjausrakentamiseen. VILPE-tuotteet löydät LVI-alan liikkeistä, rautakaupoista ja kateainevalmistajilta.
20234_81564.jpg
Ihana piha 2023 -äänestys on ratkennut - arvaatko voittajan?
Rakentaja.fissä järjestetty Ihana piha 2023 -äänestys päättyi huhtikuun puolivälissä.Äänestyksessä sai valita mieluisimman vaihtoehdon neljän ehdokkaan joukosta.Ääniä annettiin kaikkiaan 3833 kappaletta.Joukosta löytyi ehdoton suosikki muiden osallistujien ollessa melko tasaisia äänisaaliiltaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton