Viikon sisustusidea: Lattiapäällysteen valinta 70-luvun kerrostaloon

KYSYMYS:
Olemme ostaneet 70-luvun kerrostaloasunnon. Olohuoneessa ja eteisessä on siisti mosaiikkiparketti, joka on kellastunut. Kolmessa makuuhuoneessa ja keittiössä on erilaisia muovimattoa. Ajattelimme ensin laittaa kaikki lattiapinnat yhtenäisiksi uudella laminaatilla. Nyt kuitenkin ajatteluttaa parketin peittäminen.

Jos säilyttäisimme vanhan parketin, mitä teemme muiden huoneiden lattioiden suhteen? Haittaako, jos ne ovat jotain muuta kuin parkettia tai kuinka ne saisi yhteensopiviksi parketin kanssa? Kellertävä mosaiikkiparketti ei liene kovin muodikasta, mutta jos ostamme sitä myös muihin huoneisiin, niin eihän lattioista sitenkään saa samanväristä, vai saako?

Vanha parketti tummuu ikävästi ajan myötä. Parketti kannattaa aina yhdistää luonnollisiin lattiamateriaaleihin, kuten linoleumiin tai korkkiin.Vanha parketti tummuu ikävästi ajan myötä. Parketti kannattaa aina yhdistää luonnollisiin lattiamateriaaleihin, kuten linoleumiin tai korkkiin.

Hei,

Älkää missään nimessä korvatko kaunista parkettia laminaatilla. Parkettiosan voisi hioa ja sävyttää, jolloin parketin väriä on myös mahdollista muuttaa, ellei tuo kellastunut parketti ja sen sävy miellytä silmää. Toki pelkästään hiomalla ja lakkaamalla tuo sävy vaalenee huomattavasti.

Muihin huoneisiin laittaisin esimerkiksi linoleumia tai korkkia. Kuitenkin niin, että muissa huoneissa olisi jotain muuta kuin puukuosia. En myöskään pitäisi laminaattia vaihtoehtona eli aitoja materiaaleja!

Sisustusterveisin,

Eeva

Hiottu vanha parketti voidaan käsitellä vaaleammakasi tai lakata kirkkaalla lakalla uudelleen.Hiottu vanha parketti voidaan käsitellä vaaleammakasi tai lakata kirkkaalla lakalla uudelleen.
Eeva Hauta-Heikkilä Sisustussuunnittelu E-DesignEeva Hauta-Heikkilä Sisustussuunnittelu
E-Design

Lisää sisustusartikkeleita:

Lue lisää


Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Jätä sisustuskysymys  


 
Julkaistu
7.4.2021