• Etusivu
  • Varusteet

Oikea perävaunu oikeaan tarpeeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 12.04.2021
20214_69757.jpg

IKH-peräkärryllä kuljetat tavarat turvallisesti määränpäähän.

Onko sinulla edessä muutto tai remontti – tai oletko kenties lähdössä mökille? Onko auton tavaratilat jääneet liian pieneksi tavaroiden kuljetuksessa? Perävaunu sopii monenlaisiin kuljetuksiin työssä ja vapaa-ajalla. Sen valinnassa kannattaa olla huolellinen, että siitä olisi hyötyä mahdollisimman pitkään erilaisissa elämäntilanteissa. IKH:n Perävaunupäivä on erinomainen vaihtoehto tutustua perävaunuihin alan ammattilaisten avustuksella!

Muista nämä asiat, kun valitset peräkärryä

Perävaunua valittaessa ensimmäiseksi kannattaa kartoittaa omat tarpeet ja mihin kärryä tarvitsee. Kun tiedät ensisijaisen käyttötarkoituksen, voi kauppias auttaa sinua valinnassa. Jos tarvitset peräkärryä esimerkiksi mökkitavaroiden kuljettamiseen, pärjäät lyhyemmälläkin kärryllä. Rakennustarvikkeet vaativat kärryltä jo hieman pituutta. Kokoa valittaessa kannattaa miettiä myös hieman tulevaisuuden tarpeita. Jos sinulla on esimerkiksi remonttiaikeita parin vuoden sisällä, kannattaa valita kärry sen mukaan.

Kun kärryn haluttu koko on selvitetty, mietitään halutaanko jarruton vai jarrullinen malli. Suurin osa markkinoilla olevista kärryistä on jarruttomia, mutta jarrullinen kärry on ehdoton hyvin raskaiden kuormien kuljettamisessa. Jarrutonta perävaunua harkittaessa olisi hyvä huomioida ja tarkistaa perävaunun ja vetävän ajoneuvon rekisteriotteesta enimmäispainorajat.

Jarrullisen perävaunun hankinnan yhteydessä kannattaa tarkistaa, että renkaat on varustettu vähintään M+S-merkinnällä. M+S-merkityt renkaat ovat talviajoon tarkoitetut joko nasta- tai kitkarenkaat. Tällä merkinnällä on mahdollista täyttää uuden tieliikennelain mukainen talvirenkaiden käyttövaatimus. Uusi tieliikennelaki mahdollistaa siis jarrullisen perävaunun käytön ympäri vuoden yksillä renkailla, kun aiemmin on pitänyt valita perävaunun renkaat auton renkaiden mukaan.

Perävaunujen runkorakenteissa on eroa varsinkin jarruttomien perävaunujen kohdalla. Ammattikäyttöön kannattaa ehdottomasti valita perävaunu, jossa on hitsaamalla tehty runko. Hitsattu runko on huomattavasti kestävämpi ja pidempi ikäinen verrattuna pulteilla tai niitellä kasattuun runkovaihtoehtoon. Kotikäyttöön pulttirunkoinen kärry soveltuu erittäin hyvin kymmenienkin vuosien ajan.

Huomioi myös peräkärryjen erilaiset ominaisuudet. Kiinnitä huomiota laitojen avautumiseen ja kippiin, jos tarvitset näitä ominaisuuksia.

Valitse omaan käyttötarkoitukseen sopiva perävaunu, niin voit nauttia siitä vuosien ajan.
Valitse omaan käyttötarkoitukseen sopiva perävaunu, niin voit nauttia siitä vuosien ajan.

Uusi peräkärry kannattaa ostaa luotettavalta kauppiaalta. IKH:n peräkärryvalikoimaan kuuluvat perävaunut kuomulla ja ilman, trailerit sekä mönkijän kärryt. IKH:n myyjät auttavat valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan perävaunun. Suurin osa kärryistä on valmiiksi rekisteröity ja katsastettu, joten saat sen heti käyttöösi vaivattomasti.

Lopuksi voit vielä miettiä, mitä lisävarusteita tarvitset. IKH:n valikoimasta löydät laajan ja laadukkaan kuomujen, korokelaitojen sekä perävaunutarvikkeiden valikoiman.

Lataa perävaunu ja traileri -esite >>

Muista! Kuormaa tehdessä lastaa tavarat tasaisesti peräkärryyn, jotta paino jakautuu koko lavalle eikä jää takapainoiseksi. Jos sinulla ei ole kuomua, käytä kuormapeitettä, kuormaverkkoa tai sidontaliinoja kuorman sitomiseen. Kaikki kuormaukseen liittyvät tarvikkeet löydät IKH:n sivuilta.

Info

Info

Hoida perävaunuasiat kerralla kuntoon IKH:n Perävaunupäivillä!

IKH Perävaunupäivä järjestetään 34 paikkakunnalla IKH-myymälöiden pihoissa 8.4.–10.6.2021 klo 11-15.

IKH tarjoaa päivän aikana ilmaisen tieliikennekatselmuksen jarruttomille perävaunuille. Kaikki katselmuksessa käyneet saavat 2 kpl sidontaliinoja veloituksetta. Lue lisäätäältä.

Esillä on monipuolinen perävaunu- ja venetrailerimallisto sekä paikan päällä on myös Juncarin edustaja, joka auttaa oikeanlaisen vaunun valinnassa ja kertoo mallistosta.

Katso paikkakunnat ja ajankohdat tästä!

20214_69758.jpg
20214_69758.jpg
https://www.ikh.fi/fi/ikh/kiertueet/peravaunupaiva-2021
IKH
Varusteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_65417.jpg
Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri - 5 vinkkiä telineiden käyttöön
Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
202011_67457.jpg
Oikeanlaiset suojaimet takaavat turvallisen työskentelyn
Asianmukaiset suojaimet ovat pakollisia rakennustyömaalla, mutta tärkeitä myös kotona tehtävissä remonteissa ja huoltotöissä. Suojaimet suojaavat työntekijää ja takaavat turvallisen työskentelyn. Tärkeää on käyttää tyyppihyväksyttyjä ja standardit täyttäviä suojaimia. IKH:n valikoimasta löydät oikeanlaiset suojaimet jokaiseen työtehtävään.
20231_80671.jpg
Kattoturvatuotteiden toimivuus, kunnossapito ja huolto on kiinteistönomistajan vastuulla
Kulku ylös katolle sekä siellä liikkuminen ja työskentely edellyttävät maksimaalista turvallisuutta. Kattoturvavarusteiden kohdalla ei tule tinkiä, kun kyseessä on henkilöturvallisuuden varmistaminen. Ennen katolle kiipeämistä on kuitenkin hyvä ottaa tuumaustauko ja varmistaa, että kaikki tarvittavat välineet ja varusteet ovat kunnossa – etenkin talviolosuhteissa. Kattoturvatuotteiden toimivuus, kunnossapito ja huolto on kiinteistönomistajan vastuulla.
20239_83059.jpg
Julkisivu mahdollista jättää verhoamatta vaikka talven ajaksi!
Rakennukseen kohdistuvat kosteusrasitukset tulevat olemaan alati kasvava mielenkiinnon kohde. Omat sormensa peliin heittää mahdollisten ilmastonmuutosten tuomat lisähaasteet ja kuormitukset. Luonnon asettamat vaatimukset ovat saaneet myös kuluttajat haluamaan entistä laadukkaampia sekä kestävämpiä tuotteita omiin koteihinsa. Tuulensuojalevyn osalta toiveisiin on nyt vastattu, tässä esittelyssä Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy.
20219_72706.jpg
Akkutyökalut testissä - lue testaajien kokemuksista
Kolme testaajaa pääsi kokeilemaan HiKOKIn akkutyökaluja. Testiin valittiin runkonaulain, viimeistelynaulain sekä akkukonesarja, joka sisälsi iskevän ruuvinvääntimen, pyörösahan ja porakoneen. Alta pääset tutustumaan testaajien tunnelmiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton