Kannattaako remppa tehdä itse vai palkata ammattilainen?

Remontointi oli asia, jonka moni ajattelee osaavansa tehdä parhaiten ihan itse. Eihän se mitään erityisiä taitoja vaadi, että vähän purkaa seinää, sutii maalia sinne tänne tai asentaa pari uutta pistorasiaa, eikö vain? Laatoituskin hoituu omin voimin – siinähän vain ladotaan laattaa toisen viereen – eihän se voi olla kovin vaikeaa?

Omien kädentaitojen hiominen on hieno asia, mutta on kuitenkin tilanteita, jolloin on parempi luottaa pätevän ammattilaisen taitoihin, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman laadukas ja kestävä. Tästä artikkelista löydät neljä hyvää syytä, miksi remonttihommiin voi olla kannattavaa palkata ammattilainen.

Rakentaja_Zeckit_Milloin kannattaa palkata ammattilainen

1. Työnjälki on sitä mitä pitikin

Käytännössä suurin osa aikuisista osaa pidellä vasaraa tai poraa kädessään, mutta on eri asia, miltä työn jälki ja lopputulos näyttää. Harva on missään asiassa mestari syntyessään, joten myös remonttitöiden opettelu ottaa oman aikansa. Siispä kannattaa tuumata hetki, ennen kuin alkaa moukaroimaan keittiön seinää matalaksi tai mikrosementoimaan kylppärin lattiaa. Kun asialla on ammattilainen, jolla on työhönsä tarvittava koulutus ja kokemusta, työn jälki on yleensä omaa harjoitustyötä parempi. Ammattilaisia kodin remonttihommiin löydät Zeckit-yrityshausta.

2. Vältät turhat tapaturmat

Tee-se-itse-remontoijille sattuu ja tapahtuu paljon erilaisia tapaturmia. Tämä voi johtua esimerkiksi oman osaamisen yliarvioinnista tai turvallisten työtapojen ja suojavarusteiden puutteesta. Harvalla kun on varastossaan suojavarusteita kaikkiin erilaisiin remonttihommiin, ja niiden hankkiminen tuppaa toisinaan unohtumaan remonttitarvikkeita hakiessa. Ammattilaisilla puolestaan on hanskassa osaamisen lisäksi sekä suojavarusteet että turvalliset työtavat remontin toteuttamiseen.

3. Kukkaro ja luonto kiittävät aikaa kestävästä ratkaisusta

Vaikka moni itseoppinut remppaaja on osaava, ei tee-se-itse-remppaajan työnjälki välttämättä aina ole ihan priimaa. Se vinoon mennyt laatta tai kupruileva tapetti voi alkaa harmittamaan arjessa yllättävän nopeasti, jolloin tarvitaan taas uusi remppa ja uudet materiaalit. Rempan uusiminen muutaman vuoden välein tulee nopeasti paljon kalliimmaksi, kuin että ammattilainen olisi alun perin tehnyt homman kunnolla. Laadukkaat ja kestävät remonttiratkaisut ovat hyväksi myös ympäristölle, sillä remonttimateriaalit kuormittavat kukkaron lisäksi myös maapalloamme.

4. Pätevä ammattilainen pelastaa harmeilta

Ihan kaikkia hommia tee-se-itse-remontoijan ei edes kannata haaveilla tekevänsä. Remontti voi epäonnistuessaan tulla todella kalliiksi, sillä kotivakuutus ei korvaa mahdollisista rakennus-, suunnittelu- tai asennusvirheistä koituneita vahinkoja. Lisäksi itse tehdyt luovat ratkaisut esimerkiksi sähkötöissä tai talon rakenteissa voivat pahimmillaan olla jopa vaarallisia oman ja läheisten terveydelle. Putki- ja sähkötyöt, sekä esimerkiksi seinien purku kannattaakin teettää aina ammattilaisella. Luvanvaraisia töitä, joihin työn tekijältä vaaditaan tarvittava osaaminen ja pätevyys, ovat esimerkiksi sähkötyöt, asbestinpurkutyö ja vedeneristys.

Zeckit haku

Vinkit ammattilaisen valintaan

Joko vakuutuit perusteluistamme ja tulit siihen tulokseen, että ammattilaisen käyttäminen tulevassa remontissasi on fiksu vaihtoehto? Hienoa! Seuraava askel onkin sitten löytää juuri oikea tekijä.

Ammattilaisen valintaan kannattaa käyttää aikaa, jotta lopputuloksesta varmasti tulee toivotunlainen ja laadukas. On järkevää selata esimerkiksi yrityksen referenssikuvia aiemmista toteutuksista ja katsoa, mitä aiemmat asiakkaat sanovat yrityksen toiminnasta ja työnjäljestä. Tämän lisäksi kannattaa tarkistaa myös, millä tolalla yrityksen toiminta on taloudellisesti, ja isommissa remonteissa myös sen käytössä olevat resurssit, eli liikevaihto ja työntekijöiden määrä.

Kun valitset ammattilaista remontin toteuttamiseen, voit käyttää avuksesi esimerkiksi alta löytyvää maksutonta Zeckit-yrityshakua, josta löydät kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen.

Hausta löytyvät Luotettava Kumppani -yritykset toimivat yhteiskunnallisten velvoitteidensa suhteen läpinäkyvästi, joten niistä on Zeckit-palvelussa saatavilla muita yrityksiä enemmän taustatietoja, kuten tärkeä tieto yrityksen vastuuvakuutuksesta. Luotettava Kumppani onkin hyvä valinta kaikkiin kodin remontti- ja rakennustöihin!

 
Julkaistu
6.4.2021