Vaatekaapin tyhjennys eli wardrope weedout

Pukeutumisneuvojan ohjeet vaatekaapin siivoukseen

Vaatekaapin sisällöstä korkeintaan 1/5 on käytössä viikoittain. Arvelitko käyttäväsi enemmän? Jos nyt menet vaatekaapillesi ja katsot t-paita pinoasi, montako päällimmäistä paitaa oikeasti käytät? Montako siinä pinossa on täysin käyttämättömiä? Monta, luulisin!

Tuntuuko sinustakin turhauttavalta yrittää löytää vaatekaapista jotain päälle laitettavaa?Tuntuuko sinustakin turhauttavalta yrittää löytää vaatekaapista jotain päälle laitettavaa?

Vaatekaapistasi siis varmasti löytyy vaatekappaleita, joita et ole käyttänyt vuoteen. Siellä ne lojuvat siististi sekaisin tavoitevaatteittesi kanssa. On aika käydä vaatekaappisi kimppuun ja miettiä, mitä sieltä oikein kannattaa säästää.

Vaatekaapin tyhjennys pukeutumisneuvojan kanssa tapahtuu niin että jaat vaatekaappisi sisällön kolmeen kasaan: pidettävät, pois heitettävät ja korjattavat. Tässä kohtaa on muistettava olla säälimätön vaatteittesi kanssa. Jos et ole koskaan käyttänyt vaatetta, et luultavimmin tule sitä koskaan päällesi pukemaan. Ainoana asiana voit miettiä, voiko sitä vielä korjata helposti.

Toki kaikkia vaatteita ei tule käytettyä viikoittain kuten juhlavaatteet. Ne laitat eri pinoon, mutta muista karsia myös niistä. Juhlapukujen karsimisessa suurin pois heittämisen syy on, ettei puku enää mahdu päälle tai on liian suuri. Jälleen kerran, jos puku on erittäin mieluinen, tutki voiko sitä vielä korjata. Yksi syy karsia juhlapuvuistasi on, ettei puku luultavimmin tule enää muotiin elinaikanasi.

Vaatekaapin tyhjennystä edeltää pukeutumisneuvojan kanssa tehty tyylianalyysi, mutta sinä voit aivan hyvin tehdä itsellesi pienen värianalyysin ja käydä vaatekaappisi kimppuun.

422 woman-309719_1280

Värianalyysivinkit:

 • Sopivatko sinulle lämpimät vai kylmät värit? Kaikki värit on helppo jakaa näihin kahteen kategoriaan.
 • Sopiiko puhdas vai murrettu valkoinen? Useimmille vastaus on murrettu valkoinen.
 • Väri ei sovi sinulle, jos näet peilistä ensin vaatteet ja sen jälkeen vasta itsesi.
 • Sopivatko kaikki valitsemasi värit yhteen?
 • Jos väri ei sovi sinulle, se vaikuttaa kasvoihisi. Sopimaton väri korostaa huonoja puolia ja tekee ihosta tuhkan värisen. Sopivat taas kirkastavat ilmettä ja näytät ihanan pirteältä.
 • Jos lempi vaatteesi ei ole oikean värinen sinulle, voit silti pelastaa sen yhdistämällä sen sinulle täydellisesti sopiviin väreihin ja käytä näitä värejä lähellä kasvojasi.

750 dress-2583113_1920

Jaa vaatteet seuraaviin pinoihin:

Pidä

 • Vaate on aina käytössä
 • Vaate sopii sinulle tyylin sekä värin perusteella
 • Vaate on yhdisteltävissä muihin
 • Vaate on ainutlaatuinen tai uniikki


Pois

 • Jos vaate ei ole ollut päällä vuoteen
 • Vanha, nuhjuinen eikä sitä voi korjata
 • Jos vaate on väärän värinen ja tyylinen, ei siis sovi sinun tyylipersoonaasi


Korjaa

 • Jos väri ja tyyli on sopiva, mutta vaate on liian iso tai hieman pieni
 • Jos vaate on helposti korjattavissa


Kun olet tehnyt rankemman lajittelun vaatekaappisi sisällölle, voit alkaa hienosäätää. Vaatteet, jotka aiot pitää voisi vielä lajitella käyttötavan mukaan. Hyvin organisoidusta vaatekaapista löydät vaatteet jopa tarkoituksen mukaan, eikä sinun tarvitse etsiä niitä ympäri kaappia. Kaikella on oma paikkansa.

Pidä -osion lajittelu

 • arkivaatteet: urheilu, koti
 • arkivaatteet: fiksummat
 • juhlavaatteet: teatteri, konsertti, illallinen
 • juhlavaatteet: iltapuvut

Kun olet käynyt läpi vaatekaappisi sisällön ja huomaat ettet löydäkään vaatekaapistasi aina tarvitsemisia vaatteita, olisiko aika ostaa paremmin järjestyksessä pysyvä kaappi?


Mitä vaatekaapiltasi toivot?

Laatimalla itselle käytännöllisen varustelun kaapistoihin, saa nopeasti toimivan sekä helposti siistinä pidettävän ratkaisun. Voit lajitella housut housutelineisiin, jossa ne säilyvät suorana ja sijoittaa paitapuserot sekä mekot ulosvedettäviin vaatetankoihin. Näin löydät tarvittavat vaatteet nopeasti myös kiireisinä aamuina.

Ulosvedettävät kenkähyllyt ovat myös omiaan mm. eteistiloissa, joissa kengät ovat ennen vallanneet alaa koko lattian alueelta. Kevyesti liukuvilla hyllyillä kengät säilyvät hyvässä kunnossa ja löytyvät nopeasti myös kiireisinä päivinä.

Kurkista, mitä kaikkia varusteita Inarian kaapistoihin saakaan.

750 Inaria_3D_1_valkoinen_lasi_FINAL

Suunnittele itse toimiva vaatekaappi vanhan tilalle

Nyt voit toteuttaa itsellesi täydellisen säilytysjärjestelmän - testaa suunnittelutyökalua. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja luo Inarian 3D-suunnitteluohjelman avulla kaapisto juuri sellaisella varustetasolla josta olet haaveillut. Ainoa, mitä sinun tarvitsee tehdä ennen suunnitteluohjelman käyttöönottamista, on mitata tila johon säilytysratkaisua suunnittelet. Mittaa leveys, korkeus sekä syvyys ja avaa suunnittelutyökalu. Ohjelma on helppo käyttää ja ohjaa käyttäjäänsä eteenpäin vaihe vaiheelta.

Millainen kokonaisuus saisi olla? Klikkaa tästä ja testaa suunnittelutyökalua!

Saisiko olla hieman inspiraatiota? Kurkista tänne ja löydä ideat omaan liukuovikaapistoosi.

750 inaria-suunnittelutyokalu-1-823x508

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
6.4.2021