• Etusivu
  • Rakentaminen

Jätevesijärjestelmän rakentaminen uudis- ja saneerauskohteeseen on luvanvaraista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vestelli Oy
Julkaistu 30.03.2021Päivitetty 28.04.2021
20206_65368.jpg

Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten teki myös Kimmo Naakka rakentaessaan uudiskohteen Raaseporiin merenrantatontille.

Info

Info

Miksi valita Vestellin Biopuhdistaja?

  • Mökin ja omakotitalon harmaille vesille tarkoitettu tutkitusti tehokas ja turvallinen jätevedenpuhdistaja.
  • Puhdistus tapahtuu yhdessä säiliössä, ilman kemikaaleja, suodatinmateriaaleja tai maa-aineita.
  • Korkea puhdistustaso saavutetaan hapetuksella.
  • Biopuhdistajan toimintaperiaate on yksinkertainen, se on helppokäyttöinen sekä siinä on pitkä huolto-/tyhjennysväli.
  • Vesi voidaan ohjata Biopuhdistajasta suoraan kivipesään tai avo-ojaan, erillistä kenttää ei tarvita.
  • Biopuhdistajan muotoilu on viimeisteltyä, maanpinnalle jää näkyviin vain tyylikäs kansi.

Case: Laadukas jätevesijärjestelmä uudiskohteeseen merenrantatontille Raaseporiin

Merenrantatontti oli kallioinen ja siten haastava, joten tontille oli valittava toimintavarmat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot. Kimmo Naakalla ei ollut entuudestaan tiedossa jätevesisuunnittelijaa, jonka puoleen hän olisi kääntynyt.

"Oma arkkitehtini osasi kuitenkin suositella muutamaa alan suunnittelijaa ja näistä vaihtoehdoista päädyin Wassikseen. Kallioinen tontti asetti omat haasteensa suunnittelulle, mutta Wassiksen avulla löysimme toimivimmat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot", toteaa Naakka.

Talon harmaille vesille valittiinVestellin Biopuhdistaja 4. Jätevesisuunnittelun hoiti Wassis, joka laati asiakkaan puolesta myös kaikki lupahakemukset.

Jätevesijärjestelmän tekeminen sekä uudis- että saneerauskohteeseen on luvanvaraista rakentamista: "Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen", muistuttaa suunnittelija Stefan Wasström.

Lue lisää kohteesta>>

Lue lisää yhteistyöstä Honkarakenne Oyj:n kanssa täältä>>

Ota sinäkin yhteyttä ammattilaisiin ja laita jätevesiasiat kuntoon heti!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vestelli Oy
Rakentaminen
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20206_64870.jpg
Mietityttääkö jätevesijärjestelmän hinta?
Mitä jätevesijärjestelmän hinta sisältää, kuinka pitkäikäinen investointi on, entä miten kannattaa vertailla järjestelmien toimittajia? Koska jätevesijärjestelmä takaa kiinteistösi jätevesien puhdasta ja terveellistä käsittelyä vuosikymmeniksi eteenpäin, taustatyö on tärkeää.
20206_65361.jpg
Tutustu esimerkkikohteisiin ja valitse jätevesijärjestelmäsi oikein
Kokosimme alle asiakastarinoita, jotta voit tutustua rakentajien ja saneeraajien erilaisiin ratkaisuihin.
201812_55656.jpg
Biopuhdistajalla jätevedet puhtaiksi ja takaisin luontoon
Puhdas vesi on elämän elinehto ja maailman tärkein luonnonvara. Suomessa tilanne juomaveden riittävyyden ja laadun kannalta on hyvä, joskin kuuma ja kuiva viime kesä aiheutti jo ongelmia muutamissa kunnissa. Meidän on pidettävä vesivarannoistamme huolta ja estettävä niiden saastuminen. Siihen olennaisesti liittyy myös jätevesien puhdistus. Saastunut vesi vahingoittaa sekä ihmisiä että ympäristöä.
Talon vierusta
Sadevesijärjestelmän ja -viemäröinnin
Ongelma on yleinenAivan tavallinen maallikkokin huomaa ongelman, jos syöksytorvesta sateella valuva vesi menee ohi sadevesiviemärikaivosta. Samoin huomataan, jos syöksytorvea on jatkettu rumasti jatkoputkella niin, että vesi saataisiin kaivoon. Näitä näkee uusissa rakennuksissa kuitenkin paljon. Miksiköhän?Lisätietoa sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö
20223_77593.jpg
Estä vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen
Jotta putkijohtojen jäätyminen sekä routavaurioiden mahdollisuus minimoidaan, sijoitetaan vesijohdot sekä viemärit perinteisesti roudattomaan syvyyteen kerran 50 vuodessa toistuvan suurimman pakkastuntimäärän mukaisesti.Kaivantojen ulottuessa pohjavesipinnan alapuolelle sekä maa-aineksen pehmeys voivat aiheuttaa omia ongelmia katujen rikkoutuessa, putkijohtojen sekä rakennusten painuessa ja niin edelleen. Toinen syy välttää syviä kaivantoja on tietysti kustannukset, kun kaivaminen ja massojen ajo voidaan puolittaa saadaan tällä merkittävää säästöä rakentamiskustannuksissa. Ympäristön sen salliessa, voidaan maahan routarajan yläpuolelle sijoitettavien vesi- sekä viemärijohtojen jäätyminen ja routavauriot estetään putkia suojaavalla vettymättömillä Finnfoam-routaeristeellä.
20081_7896.jpg
Tiilikatto - talosi viides julkisivu
Katto on rakennuksen viides julkisivu, joten oikeaan osunut materiaalivalinta on erittäin tärkeä paitsi koko talon rakennusteknisen toimivuuden ja kestävyyden, myös sen arkkitehtuurin kannalta. Luonnonläheinen tiilikatto sulautuu rauhallisesti maisemaan ja talon arkkitehtuuriin.Savi- ja betonikattotiilistä, erilaisista malleista, pintakäsittelyistä ja väreistä löytyy sopivin vaihtoehto joko korostamaan rakennuksen ilmettä tai sulautumaan siihen. Rauhallinen ja perinteinen tiilikatto voi näyttää siltä, kuin se olisi vanhan rakennuksen alkuperäinen kate. Toisaalta laattakattotiilellä voi toteuttaa kuinka modernin ja yksilöllisen kattoratkaisun tahansa. Näyttävä tiilikatto nostaa aina talon arvoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton