Jätevesijärjestelmän rakentaminen uudis- ja saneerauskohteeseen on luvanvaraista

Vuoden 2004 sekä sen jälkeen myönnetyissä rakennusluvissa on edellytetty jätevesijärjestelmien kuntoon saattaminen. Vanhemmissa, haja-asutusalueilla sijaitsevissa rakennuksissa, jätevesijärjestelmän saneeraus tulee huolehtia etenkin silloin, kun kiinteistössä tehdään suurempi remontti. Monet valitsevatkin uudiskohteisiinsa laadukkaan jätevesijärjestelmän, kuten teki myös Kimmo Naakka rakentaessaan uudiskohteen Raaseporiin merenrantatontille.

Miksi valita Vestellin Biopuhdistaja?

  • Mökin ja omakotitalon harmaille vesille tarkoitettu tutkitusti tehokas ja turvallinen jätevedenpuhdistaja.
  • Puhdistus tapahtuu yhdessä säiliössä, ilman kemikaaleja, suodatinmateriaaleja tai maa-aineita.
  • Korkea puhdistustaso saavutetaan hapetuksella.
  • Biopuhdistajan toimintaperiaate on yksinkertainen, se on helppokäyttöinen sekä siinä on pitkä huolto-/tyhjennysväli.
  • Vesi voidaan ohjata Biopuhdistajasta suoraan kivipesään tai avo-ojaan, erillistä kenttää ei tarvita.
  • Biopuhdistajan muotoilu on viimeisteltyä, maanpinnalle jää näkyviin vain tyylikäs kansi.Case: Laadukas jätevesijärjestelmä uudiskohteeseen merenrantatontille Raaseporiin

Merenrantatontti oli kallioinen ja siten haastava, joten tontille oli valittava toimintavarmat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot. Kimmo Naakalla ei ollut entuudestaan tiedossa jätevesisuunnittelijaa, jonka puoleen hän olisi kääntynyt.

“Oma arkkitehtini osasi kuitenkin suositella muutamaa alan suunnittelijaa ja näistä vaihtoehdoista päädyin Wassikseen. Kallioinen tontti asetti omat haasteensa suunnittelulle, mutta Wassiksen avulla löysimme toimivimmat asennus- ja järjestelmävaihtoehdot”, toteaa Naakka.

1920Naakka

Talon harmaille vesille valittiin Vestellin Biopuhdistaja 4. Jätevesisuunnittelun hoiti Wassis, joka laati asiakkaan puolesta myös kaikki lupahakemukset.

Jätevesijärjestelmän tekeminen sekä uudis- että saneerauskohteeseen on luvanvaraista rakentamista: “Projektissa kannattaa huomioida lupahakemusten käsittelyn vaatima aika, joka vaihtelee kunnittain muutamasta viikosta jopa puoleen vuoteen”, muistuttaa suunnittelija Stefan Wasström. 

Lue lisää kohteesta>>

Lue lisää yhteistyöstä Honkarakenne Oyj:n kanssa täältä>>

Ota sinäkin yhteyttä ammattilaisiin ja laita jätevesiasiat kuntoon heti!

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esitteitä tästä.


 
Julkaistu
31.3.2021